Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím,
Chci se zeptat, zda někdo nemá podobnou zkušenost, nebo co byste případně dělaly vy…
Od začátku je u nás s kojením všechno špatně, přiznávám, že jsem asi udělala chybu v tom, že jsem si dopředu nic nezjišťovala, myslela jsem, že to jde přirozeně všem. Pak jsem měla silenej porod s velkou krevní ztrátou, syn měl žloutenku a skoro pořád spal, špatně se prisaval… A už jsme byli na flasce s UM, protože hrozně zhubnul. Od té doby s tím bojuju, ani teď (v 6 týdnech) se přisaje max na pár minut, pak se pustí a začne rev. Ve finále ho stejně musím dokrmit buď UM, nebo mým odstrikanym mlíkem (to dá ale jen tak dvě dávky denně, víc neodstrikam). Chvilku jsem kojila s kloboučky, to vydržel na prsu mnohem dýl, ale když jsem ho zkoušela zvážit, moc toho nevypil. Byla tady laktační z Mamily, jen mi poradila dokrmovat cevkou na prsu, ale upřímně na to nemám, stejne se špatně přisává. Jinak mi řekla v podstatě jen to, co mají na webu. Přemýšlím, jestli to má ještě cenu zkoušet, nebo jestli mám aspoň odstříkávat co to jde a kombinovat to s UM, aby aspoň nějaké mléko měl…
Ještě jsem zapomněla, že jsem měla asi třetí týden po porodu zánět a možná to mělo trochu vliv na množství mléka ![]()
Já vím že mě tu asi některé matky zakousnou ale já už bych se na to prostě vyprdla a dala umělé mléko.
U nás bylo taky od začátku všechno s kojením špatně a právě taky jsem se s tím hrozně trápila a když se na to dívám zpětně tak mám pocit že jsem si ty první dny s mrňousem ani vůbec neužila a furt jsem jenom řešila kojení vážení kojení vážení ![]()
Jestli kojit chceš, tak to zvládneš.
Taky jsem měla krušné začátky, i když z jiných důvodu. Ale chtěla jsem a postupně se to srovnalo. V šesti týdnech je ještě dost brzo. Pro mě začalo být kojení pohodové až tak v devíti měsících.
Ale jen za to ráda.
Jo a Mamila byla pro mě úplně na prd. Tvrdili mi přesně to, co nefungovalo a nechtěli pochopit, že je problém někde jinde.
Ale ať se rozhodne jak chceš, tak je to v pohodě. ![]()
Já jsem první dceru přenášela a po 19h porodu se narodila císařem, ve 14 dnech jsem měla antibiotika na močový měchýř, v 6t jsem byla pod narkózou na vyčištění dělohy, vše jsme s odsáváním zvládly a kojila jsem ji přes 2roky…druhé dcerce hrozil předčasný porod od 17.tydne, ustály jsme to, zjišťovala jsem si toho hodně, něco jsem si vydržkovala, dcera se narodila ve 34.týdnu, mě zachraňovali 4h na sále, za dcerou jsem se dostala za 48h a pravidelným odsáváním jsem se také rozkojila, doma byla dcera chvíli ještě na dokrmu mým mlékem, ale zvládly jsme to a i jsem nějaké mléko darovala…v 7m ji vyrostly první zuby a poukousala mě tak, že už 6m řeším různé bolestivé problémy na dvorcích a bradavkách, už má zubů 8 a jsou lepší a horší dny…ale dcera je bezdudlíková, beze mne neusne a v noci se hodně budí, v letadle to bylo super utišidlo a bojujeme dál, nechci ji předčasně odstavit, um nezná…každý je jinak silný bojovat, hodně spoluležících v nemocnici to rychle vzdaly a nacpaly flašku…je to jen na tvém rozhodnutí…
Proč se ženský tak trápíte? Nejde to, fajn, člověk vyzkouší různé způsoby, nepůjde to i pak, fajn, dám umělé mléko a nenechám miminko hladovět. Trápíš se fakt zbytečně.
![]()
Já bych mu dala prso a pak UM. Do toho můžeš něco odsát. To si sedne, neboj ![]()
@Anonymní píše: Více
Pokousaná prsa? Půl roku řešit bolestivé problémy? Ani by mě nehlo ![]()
Ty tomu říkáš bojovat a já blbost ![]()
Zakladatelko, pokud tě baví odsávat, dávala bych normálně v lahvičce um i mm. Pokud ne, jenom um. Na kojení bych se… 6 týdnů se mi zdá už docela dost, aby to takhle nešlo. Podle mě budete zbytečně protahovat trápení.
Máš ženy, které kojí i z prokousnutou bradavkou durchem durch. Každý svého štěstí strůjcem
.
Přesně. Ještě má pocit jaká je borka
úplně mimo
Kočičko, tebe doma nikdo neocení, že se musíš pochlubit v každé diskuzi, jak jsi dobrá?
No, tak jestli jsi sadomasochista, tak dobrý, ale normální ženská s aspoň trochou sebeúcty dá miminku flašku místo takového martyria. Sorry jako, ale na tomhle není obdivuhodného vůbec nic. A ta manipulativni věta na konci „každý je jinak silný bojovat“ tak to už je úplně bez komentáře.
@emihorsen není nutné kojit za každou cenu. A nebudeš o nic horší matka, když dáš dítěti umělé mléko. Ono bude spokojené a najedené, ty budeš psychicky v pohodě a bude vše fajn. Zkoušela jsi to dlouho a trápíš dítě i sebe.