Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
mufinka i tak,dej si inzerat a uvidis,treba budes mit stesti
Mohu se k vám přidat?Jsem též NM,vše probíhá dobře,IVF se povedlo napoprvé a před Silvestrem bych měla porodit.Takže to pro ty rodiče bude ten nejkrásnější novoroční dáreček a já jsem z toho dojatá už teď
Vždycky jsem chtěla někomu takto pomoct,když já sama jsem měla to štěstí a mám 3 zdravé děti.
A pro ty,které psaly,že by se dítěte nedokázaly vzdát-já to beru tak,že není biologicky moje,že mu jen umožňuju vyrůst u mě v bříšku a pak ho dám jeho milujícím a šťastným rodičům.Jaký větší dar byste někomu mohly dát?Já z toho budu mít krásný pocit po zbytek života ![]()
@bejbyn píše:
Mohu se k vám přidat?Jsem též NM,vše probíhá dobře,IVF se povedlo napoprvé a před Silvestrem bych měla porodit.Takže to pro ty rodiče bude ten nejkrásnější novoroční dáreček a já jsem z toho dojatá už teďVždycky jsem chtěla někomu takto pomoct,když já sama jsem měla to štěstí a mám 3 zdravé děti.
A pro ty,které psaly,že by se dítěte nedokázaly vzdát-já to beru tak,že není biologicky moje,že mu jen umožňuju vyrůst u mě v bříšku a pak ho dám jeho milujícím a šťastným rodičům.Jaký větší dar byste někomu mohly dát?Já z toho budu mít krásný pocit po zbytek života
muzes mi napsat jak IVF probiha?Jake leky potom beres?atd.
@pipiinka Tak nejdříve nám museli srovnat cykly,takže maminka brala Norethisteron a vysadila ho 2.den mojí ms,a já jsem si stříkala do nosu Synarel a od určitého dne jsem užívala Estrofem.Potom začala maminka stimulovat,tj.píchala si do břicha injekce,pak jí odebrali vajíčka a já jsem od toho dne začala užívat vaginálně Utrogestan.Po oplodnění vajíček se čekalo,jak se budou vyvíjet a 4.den mi zavedli 1 embryo.A pak už se jen čekalo,jak to dopadne ![]()
Teď užívám ten Estrofem a Utrogestan do 12.týdne,pak vysadím.
bejbyn takze je potreba mit stejny cyklus a nic vic?IVF se dela v narkoze ci jak?
Jj,jenom se srovnají cykly.V narkoze se dělá jen odběr vajíček,což se tě netýká.Samotný transfer je při vědomí,za kontroly ultrazvuku ti zavedou do dělohy embryo malou trubičkou,vůbec to nebolí,je to jako při gyn.prohlídce.Potom půl hodiny ležíš na pokoji a pak můžeš jít domů.3 dny se nesmí namáhat,koupat,jen sprchovat,prostě klidnější režim.Kdo chce,tomu dají neschopenku.
Je to fakt jednoduchý,od konzultace na konci února a v dubnu už byl transfer,čili měsíc a půl a bylo hotovo ![]()
@bejbyn píše:
Jj,jenom se srovnají cykly.V narkoze se dělá jen odběr vajíček,což se tě netýká.Samotný transfer je při vědomí,za kontroly ultrazvuku ti zavedou do dělohy embryo malou trubičkou,vůbec to nebolí,je to jako při gyn.prohlídce.Potom půl hodiny ležíš na pokoji a pak můžeš jít domů.3 dny se nesmí namáhat,koupat,jen sprchovat,prostě klidnější režim.Kdo chce,tomu dají neschopenku.
Je to fakt jednoduchý,od konzultace na konci února a v dubnu už byl transfer,čili měsíc a půl a bylo hotovo
my cekame na moje ms a pak jdem na to,snad se nam taky zadari napoprve
@ddinna píše:
Tedy dělat náhradní matku je pro mě naprosto nepřijatelný.Nemohla bych se vzdát dítěte,udělala bych to snad možná jen pro člena své rodiny,ale myslím,že by mi to urvalo srdce.A to mám svý děti už čtyři a žádný další nechci.Nicméně je dobře,že se najdou ženy,které to dokáží a můžou tak pomoct někomu hodně neštastnému.
Já myslela,že náhradní matky jsou jen v pochybných státech,kde bez zkrupulí nabízejí matky svý děti a vlastně je nezajímá za jakým účelem si to jejich miminko někdo koupí.(četla jsem reportáže z rumunska atd-hnus)Už to jsem nechápala,ale tam je asi hlad a nulová vzdělanost.To že takto pomoci dokáže normální žena,matka jiné ženě-je pro mne naprosto nepochopitelné,ale je to krásné
![]()
pro DDinnu a ostatní,co to nechápou, jsem jen chtěla dodat, že náhradní matka, která nosila dítě Eltnu Johnovi, prý dostala 18 mil Kč (1 mid USD), tak to už se pak asi pochopit dá, že jo
jinak já to tedy také nechápu
Myslím, že těhotenství je obrovský záhul pro organismus ženy ![]()
ale můj obdiv rozhodně patří všem obětavým NM ![]()
Ahoj, neda mi a musím proste zareagovat na tvuj nazor. Proč si misliš že je hodne 400 tis.za takovou službu jakou je NM? Podle mne to vubec neni hodne, prvě naopak. Já taky uvažuji že se stanu nahradni matkou, ale když sem si to spočitala, že budu muset odejit s prace, kde mam přijem 16tis a to minimalne na 12měsicu to je asi cca 200tis, pak ti přibudou vydavky na stravu+oblečeni+vitaminy atd.to maš dalšich cca 35tis. Já plne chápu, že nato každy nemá, ale podle mne je to taky pro každou ženu, ktera se rozhodne stat NM taky velka fizicka a taky psichicka zatež, za kterou by mněla byt patrične odměnena.
@Nahradni mamča píše:
Ahoj, neda mi a musím proste zareagovat na tvuj nazor. Proč si misliš že je hodne 400 tis.za takovou službu jakou je NM? Podle mne to vubec neni hodne, prvě naopak. Já taky uvažuji že se stanu nahradni matkou, ale když sem si to spočitala, že budu muset odejit s prace, kde mam přijem 16tis a to minimalne na 12měsicu to je asi cca 200tis, pak ti přibudou vydavky na stravu+oblečeni+vitaminy atd.to maš dalšich cca 35tis. Já plne chápu, že nato každy nemá, ale podle mne je to taky pro každou ženu, ktera se rozhodne stat NM taky velka fizicka a taky psichicka zatež, za kterou by mněla byt patrične odměnena.
proc mas odejit z prace?
staci kdyz pujdes na neschopenku. prave proto BR davaji prednost maminkam na RD ![]()
Docela živá diskuse běží o pár stránek vedle na „Je tu někdo, komu porodí dítě náhradní matka?“
nahradni mamča - jsem také na neschopence, alespoň část platu mi to kompenzuje, i když to snížení je samozřejmě proti celé výplatě znatelné. Výdaje na stravu samozřejmě jsou větší, stravuji se jinak než před těhotenstvím, ale že bych dávala za lepší jídlo o tolik víc, to bych neřekla. Oblečení mám ještě z doby svého těhotenství, něco jsem si musela dokoupit, ale zatím to byly jenom podprsenky a jedny šaty. Ostatní věci mi jsou. Vitaminy hradí BR (ale záleží na tom, jak se domluvíte). Já jsem si ze začátku myslela, že budu moct chodit do práce delší dobu, nakonec jsem kvůli hrozícím komplikacím musela zůstat od 16. týdne těhotenství na neschopence.
@Ali1988 - já jsem naopak ráda, že už mám děti větší, nejsem na mateřské, protože mi odpadlo různé nošení dětí po bytě (na rozdíl toho, když byly děti maličké), takhle jsou už děti samostatné a já můžu kdykoliv potřebuji odpočívat (domácí úkoly řeším často z postele
).
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď