Najednou nedokáže sám usnout

47
4.9.16 14:21

Najednou nedokáže sám usnout

Holky, prosím o nějaké rady a zkušenosti. Malého jsme do cca tří měsíců pevně zavinovali a uspávali na míči, v kočárku také usínal zavinutý. Postupem času to všechno sám odboural a zavinovali jsme jen na noční spaní. Přes den se naučil usínat v kočárku. Byl unavený, ukňouraný…šup do kočáru, chvilku povozit a bylo. Když jsme někam vyrazili, tak ležel klidně i dvě hodinky a koukal a když byl unavený, tak usnul. Takové skvělé období trvalo asi měsíc a najednou ze dne na den obrovská změna. Přes den už nespí skoro vůbec, maximálně tak tři půlhodinky si dá. V noci se budí skoro každou hodinu. Kočár už nepřichází v úvahu, jakmile ho tam dám, tak vydrží tak dvě minuty a začne kňourat a přetáčet se na břicho. Kňourání pořád zesiluje a za chvíli řve. Otočím na záda, tak začne vřeštět a za chviličku je zase na břiše. Nemáte nějaké zkušenosti, čím by to mohlo být? Nechci začít zase zavinovat a houpat na míči, když už jsme to vůbec nepotřebovali, mám strach, aby to pak nevyžadoval bůhví jak dlouho. Teď je mu skoro pět měsíců. Večer usne docela dobře, ale přes den uspávám houpáním na ruce…jsem z toho nešťastná, byl tak spokojený a v pohodě a najednou tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1547
4.9.16 14:40

Ahoj, meli jsme s prckem uplne to same. Jak se zacal vic hybat a pretacet se, bylo to peklo. Takze my zavinovali do sedmeho mesice, nez se z toho pak vzdy ve spanku dostal sam a uz spal nezavinutej. Jak uz si pak jakoby zvyknul na tu vetsi pohyblivost, zacal spat normalne. Ted je mu deset mesicu a zase s kazdym sustnutim se okamzite probere a stoji v postylce, ma zavreny oci a rve jak blazen. Nejvic mu vyhovuje, kdyz spi v mistnosti sam. Nic ho nerusi a spi hezky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.9.16 14:50

Děkuju, trošku mě to povzbudilo. My už většinou spíme nezavinutý. Jen večer ho zavinu, protože pak je schopný usnout sám jen s dudlíkem. Ale jakmile se vzbudí na první krmení tak už nezavinuju, to většinou usne ještě s flaškou. Jen přes ten den mě to trápí, byl tak spokojený a dokázal v pohodě sám usnout a nejednou mu to nejde, něco ho asi trápí, ale já vůbec nevím co. Celkově je takový víc ukňouraný, než býval. Jestli to třeba už nebudou zuby a ten kočár to je kapitola sama o sobě…máme teda i šátkové nosítko, ale zase ho na to nechci moc zvykat, aby pak vůbec usnul ještě jinak. Hold jsem si asi moc zvykla na to, že je hodný a spokojený a teď, když už to tak není, tak jsem z toho špatná. Mám takový pocit, že nám to začalo s příkrmy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
4.9.16 14:59

Presne, jak kdybych to popisovala u nas :) Ono je dokaze prave cokoli rozhodit. Jak ten pohyb navic, tak treba ty zoubky. Nas uz ma dva, ty spodni, o kterych pry deti skoro ani nevedi, ze rostou. Ha ha, to my si prosli ocistcem :D Kazde dite je jine, no. Ale tvuj prcek bude asi neco jako ten muj :) Neboj, cim budou starsi, bude to lepsi :) Zas budou jine problemy. Ale utechou je, ze to proste nebude trvat vecne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.9.16 15:03

Mě právě děsí, že už bylo líp a zase je hůř :) Ale děkuju za podporu :) A co oblékání, taky to byl u vás takový boj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
4.9.16 15:08

Ono se to u nas taky strida. Jednou je hur, jednou lip. Ted vikend zas nic moc. Prevazne je takovej znudenej a protivnej :) A oblekani, prevlekani, mazani po koupeli atd…horooor :D Leda kdyz u toho zpivam nebo napodobuju zvuky zviratek :D To se pak celkem da, ale on se porad pretaci a chce lezt pryc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
4.9.16 15:23

To je v pohodě.. u nás každou hodinu vzhůru do 13ti měsíců.. den jsem pak už ani neřešila. A nejlepší jsou noci kdy se vzbudí ve 23 hodin a je vzhůru do šesti do rána :pankac: :mavam: teď mu bude 19 měsíců a je to lepší..konečně pár nocí v měsíci kdy k němu nevstávám vůbec.. někdy x krát za noc a někdy nespí od půlnoci.. Myslela jsem že to nedám..ale přežila jsem :mrgreen: teď se tomu i směju.. ale někdy jsem dost padala na hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
4.9.16 15:27

Nas prestal spat pres den v 5. mesicich. Spal jen 2× 30 min. Vecer usinal v pohode nez se zacal pretacet na bricho, to pak se pretacel furt, cvicil to automaticky, ale v poloze na brichu se mu nelibilo. No a lepsi se to vekem. Az ve 20 mesicich zacal spat 2 hodiny pres den. Jinak vzdycky bylo lip a hned nasledovalo neco, co se zhorsilo. Jak na houpacce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.9.16 15:36

To jsou tedy vyhlídky :) Doufám, že se alespoň manžel někdy začne trošku zapojovat a pomůže mi, takhle jsem na malého celé dny sama a když je takovýhle, tak je to na palici a to jsem chtěla hromadu dětí, ale teď jsem srab a už nechci žádné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
4.9.16 15:40

Manzela zapoj ty, nedelej tu stejnou chybu, kterou jsem udelala ja. Porad jsem si namlouvala, ze manzel pracuje kolem domu, tak ho nebudu zatezovat a sam si ho nikdy nevzal. a s druhym tu chybu neudelam :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.9.16 15:47

Manžel nám teď staví domeček a já mu prostě nedokážu říct „Tady ho máš a teď se starej zase chvilku ty“ prostě to neumím, i když bych to tolik potřebovala…jestli jsem byla bez malého maximálně 2× po hodince co se narodil, tak je to moc…už jsem z toho úplně vyřízená :( Ale tak snad až se pohne s domečkem, tak se pokusím přitvrdit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
4.9.16 16:00

My ho rekonstruujeme, manzel je unaven praci, ale vidim na nem, ze on obcas polevuje. O vikendu vstava v 9, rano je tedy cele na me, potom snida, zachod, tv, k praci se dostane v 11, pak obed, oddych, prace… Ted vidim, ze jeho usili polevuje, nekdy mam pocit, ze praci, kterou, kdyby makl, zvladne za hodinu a on to roztahne na tri. Vzdycky mu pak reknu, ze ja mam sichtu od rana do vecera s kriklounem a nemuzu si orazit ani na chvili. Bohuzel me nechape. Vecer jsem maleho koupala ja, protoze od prace ma hrube ruce, ted ve 20 mesicich jsem po nem chtela, aby ho nachystal ke spanku, a on mne rekl, ze se pokusi, to uz bylo na me moc. Proste se mu nechce. Ted vim, ze vic prace neudela, ikdyz po nem hlidani nechci, pritom je sikovny a umi se k praci postavit. Proste si hlidani prcka neosvojil jako neco, co by melo patrit k rutine… Moc me to mrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.9.16 16:08

To chápu a rozumím tomu, že tě to mrzí, je to přeci jen i jeho dítě. Manžel si ho večer když přijde vezme, ale to je otázka tak patnácti minut, než jde malý spát. Takže ví, že je to jen na chviličku. Za celých pět měsíců k němu nikdy nevstal, i když byl vzhůru a já spala, tak počkal až mě malý probudí a vstanu. A to s tím jídlem a záchodem atd. to chápu. Taky bych si přála jít na záchod, když chci :) A to se mi občas i stane, že třeba dva nebo tři dny vůbec nic nejím a to je mu vlastně taky úplně jedno…on přijde, jde se umýt, najíst a pak teda když zbyde chvilka do koupání a uspávání, tak se můžu jít najíst já. Jíst se řvoucím dítětem já prostě neumím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
4.9.16 16:28

@Jassluc Uplne te chapu, nas rval do 8 mesicu. Nez si sedl. Pak se postupne uklidnoval a pak prisel vzdor a porad se to strida. Snidani jsem si chystala uz vecer do postele a snedla ji, kdyz se maly probudil ve 4 na kojeni… Sidila se obedy, ale mela jsem sotva cas udelat prikrm malemu, natoz varit. On totiz neplakal, ale rovnou rval. Byla jsem z toho na nervy, chlap me politoval, sedl k televizi a ja jeste po vecerech umyvala nadobi, zehlila, uklizela. Doted nechape, s cim by mi mohl pomoct, abych vecer mohla k nemu sednout k tv. Bohuzel tyto vlastnosti se ukazali az s ditetem, predtim jsme oba makali na baraku jak sroubci a to nejak fungovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.9.16 16:35

Taky jsem si říkala, jaký bude skvělý otec a ona skutečnost je úplně jiná :( Já vím, že toho má hodně a snad i pořád věřím tomu, že až se dostaví, tak pomáhat bude. Jen si občas říkám, jestli už pak nebude příliš pozdě :(
Já jsem se teda zapřísáhla, že pokud se nezmění, tak s ním druhé dítě nechci, i jsem mu to řekla. Výsledek byl, že se mě tak jednou za týden zeptá, jestli si ho má vzít, abych se šla alespoň v klidu najíst…
Takže jestli plánuješ druhé, nebo už dokonce čekáte, tak máš můj obdiv :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí