Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravim,
nevite nekdo celkove naklady na energie (voda, plyn, elektrika)
za byt 1+1 nebo 1+kk (40-50m2) pro jednu osobu?
pracka, lednicka, pocitac, atd.
v pripade ze se topi vafkami a pokud se vafkami netopi,
dekuji za info.
Topíme plynem, ohřev vody plynem, náklady na 1+1 máme cca 1800 měsíčně za plyn, elektřina 700, voda v rámci služeb spojených s užíváním bytu pro tři osoby 1500.
Platite 4000Kc(vsechny energie) za 3 osoby?
jak velky 1+1 mate?
doplacite za energie? pokud, kolik celkem za rok?
byl bych rad za info
@martin6 Dcera 1+1,35 m2, 1 osoba, dálkové teplo 750, voda 700, elektřina 800. Za teplo i elektřinu měla přeplatky cca 9 tisíc dohromady.
@martin6 píše:
Zdravim,nevite nekdo celkove naklady na energie (voda, plyn, elektrika)
za byt 1+1 nebo 1+kk (40-50m2) pro jednu osobu?
pracka, lednicka, pocitac, atd.v pripade ze se topi vafkami a pokud se vafkami netopi,
dekuji za info.
Ono taky záleží na složení zdiva a jestli je ten dům po obvodě zdí dobře tepelně izolovaný. Pokud by to byl panelák bez revitalizace, tak bys při topení WAW utratil za jednu topnou sezónu klidně i 80 000, možná i víc. Ten izolační stav zdí je tam veeelmi podstatný.
Pro info: bydlím v 1+1, na služby spojené s provozem bytu (plus údržba výtahu) měsíční záloha 1600 korun. Vzhledem k mírné zimě mně vraceli 6500 korun. Elektriku platím měsíčně zálohu 550 korun - na konci zúčtovacího období mně vraceli 3200 korun (rádio, počítač, rychlovarná konvice, lednička, svícení, vysavač, pračka. Televizi nechci a tedy ji nevlastním.)
Plyn platím čtvrtletně zálohu 500 korun, pouze vařím. Vraceli mně 1200 korun…
Hodně záleží na vybavení domácnosti a zvycích obyvatele bytu.