Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nemáte prosím někdo zkušenost s nákupem plavkových šatů - „burkini“?
Kde kupovat (někde u nás? Eshop? V destinaci na dovolené?)
Jaký materiál a střih? (nepotřebuji určitě kuklu na hlavu
ani nohavice dlouhé asi neužiju…takže na tenhle typ oděvu klidně "odvážnější " variantu ![]()
Na co si dát případně pozor? (střih, způsob oblékání, materiál, výrobce…)
A tankini bys nechtěla? Jinak já bych kupovala osobně v obchodě, ať můžeš vyzkoušet. Asi jedno kde, jestli u nás nebo v destinaci, ale přes internet bych neriskovala.
Když chceš odvážnější variantu, nechceš raději tankiny? Vím, že třeba Bonprix je prodává, ale zkušenost nemám. Pokukovala jsem po nich v těhotenství, ale nakonec jsem to zvládla i bez nich..
Dívala jsem se, co by měly být tankiny i plavkové šaty (mám v té terminologii celkem zmatek
) a to mi bohužel nic nevyřeší. Potřebuji prioritně zakrytá ramena, ta to vždycky odnesou nejvíc, bohužel.
Potřebuji to tedy až ke krku, zakryté paže (předloktí není nutnost, ale nevadí), rozhodně zakrytá záda, zadek, stehna. Lýtka bych měla radši volná… (ikdyž spálit si je na šnorchlu umím taky bezvadně
)
@vulpes tak si kup v Decathlonu UV plavací tričko a legíny. To je nejsnazší řešení.
@vulpes píše:
Dívala jsem se, co by měly být tankiny i plavkové šaty (mám v té terminologii celkem zmatek) a to mi bohužel nic nevyřeší. Potřebuji prioritně zakrytá ramena, ta to vždycky odnesou nejvíc, bohužel.
Potřebuji to tedy až ke krku, zakryté paže (předloktí není nutnost, ale nevadí), rozhodně zakrytá záda, zadek, stehna. Lýtka bych měla radši volná… (ikdyž spálit si je na šnorchlu umím taky bezvadně![]()
)
ja tohle resim bilym trickem.
@vulpes
Tak ještě mě napadá… Jestli máte kousek Decathlon, tak zkus se tam na něco podívat. Viděla jsem tam takové plavkové trička…
@vulpes píše:
Dívala jsem se, co by měly být tankiny i plavkové šaty (mám v té terminologii celkem zmatek) a to mi bohužel nic nevyřeší. Potřebuji prioritně zakrytá ramena, ta to vždycky odnesou nejvíc, bohužel.
Potřebuji to tedy až ke krku, zakryté paže (předloktí není nutnost, ale nevadí), rozhodně zakrytá záda, zadek, stehna. Lýtka bych měla radši volná… (ikdyž spálit si je na šnorchlu umím taky bezvadně![]()
)
já jsem tedy vždycky ve stínu no
taky se nemůžu opalovat, protože se vždycky spálím ![]()
taky je fajn koupit nějaký kvalitní opalovací krém a nebýt moc dlouho ve vodě a potom do stínu, ale soucítím ![]()
Tak jsem si vygooglila co to je tankini, netušila jsem, že něco takového existuje ![]()
a ono fakt jo, je to nositelné??, není v tom na břiše zima, když je to mokrý??
neprostudí to „ledviny “?
mě to přijde hrozně nepraktické, ale vlastně nevím, jen mě to zajímá, díky
@Pitaya1 píše:
@vulpes tak si kup v Decathlonu UV plavací tričko a legíny. To je nejsnazší řešení.
plavací triko by asi vyyřešilo aspoň něco, legíny jsou podle mě nesmysl, to by vzhledem k povaze materiálu způsobilo jen problémy (zapařeniny a tak). I ta plavací trika nejsou moc komfortní - což právě u těch burkin mají celkem vychytané, je to na to dělané
@warita píše:
ja tohle resim bilym trickem.
já právě taky pak 3/4 dovolené řeším různými triky přes plavky, ve kterých chodím, ležím i plavu
(a pak už si pálim jen krk, zadek a nohy
- což je méně částí těla než předtím )…tak jsem si říkala, než aby za mnou ve vodě vlálo triko a problém vyřešen jen z poloviny, tak ty burkiny budou mnohem pohodlnější a praktičtější
@vulpes píše:
plavací triko by asi vyyřešilo aspoň něco, legíny jsou podle mě nesmysl, to by vzhledem k povaze materiálu způsobilo jen problémy (zapařeniny a tak). I ta plavací trika nejsou moc komfortní - což právě u těch burkin mají celkem vychytané, je to na to dělané
A nějaký overal, jako mají na surf atd. To plavací triko by snad mělo být jako plavky.
@vulpes píše:
To plavací triko je jak plavky. Nějak nevidím žádnou výhodu Birkin proti němu? Naopak to UV tričko si po plavání můžeš sundat a v pohodě vyměnit za suché.