Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Mischa69 píše: Více
Od určitého počtu dioptrií a věkem už na PC nemůžeš mít stejné brýle na dálku
netušila jsem, když jsem reklamovala, že z nových brýlí mě bolí oči a hlava. Už je musím sundávat i na každé čtení, to jsem taky nemusela ![]()
@Hibou píše: Více
Asi je to subjektivni. Ale kdyz porovnam cocky se slunecnimi brylemi a dpt slunecni bryle, s klasickymi slunecnimi brylemi se mi koukalo lip.
@Kasandra159 píše: Více
Tak ja mam multifokaly a nikdy mi nikdo nerekl, ze je to kvuli veku, to mi prijde jako blbost. Vse se odviji od poctu dpt a kombinace ocnich vad.
@Kockazvysocan píše: Více
Jenže s věkem se k tomu přidává starecka vetchozrakost. Od kdy ty multifokaly máš? Asi ne celý život, ne? Já jsem od dětství kratkozraka, bude mi 45 a tak poslední rok až dva si na čtení brýle musím sundavat, dřív jsem četla bez problémů s nimi. A časem se asi také dopracuji k těm multifokalum. A je to dané stárnutím.
Jé, to já netuším. Ty aktuální mám už víc jak rok, možná dva. Mě strašně vyhovuje, že nosím trvale v kabelce jen ten sluneční klip, je to malá placka v pouzdře. Mnohem skladnější než druhé sluneční dioptrické brýle. Já potřebuji tmavé brýle v podstatě s každým sluníčkem, i v zimě. Sluneční odlesky mi spouští migrénu.
@Hibou píše: Více
Mě je dali taky kolem té 45, ale tím, že mám kolem sebe i mladší lidi, kteří je mají, tak mě ta souvislost s věkem nenapadla. Ale nejsem odborník, takže to nevyvracím.
Jj takhle, zatím toto řešit nemusím, na blízko vidím dobře, uvidím jaké to bude s brýlemi ![]()
@Kockazvysocan píše: Více
A brýle Vám vydrží? Včera jsem ve městě čekala než mi dají novou baterii do hodinek a tak jsem se šla mrknout do jedné optiky v Plzni na sadech a tam měli jen jeden stojan s těmi slunečními klipy, co mě tedy překvapilo že tak málo.
Tam měli velký výběr brýlí, ale cenově jsem byla tedy v šoku. Mě sluší máloco a dát jen za obrubu 4000 a víc. Když jsou potřeba hlavně kvalitní skla.
Mají tam velký výběr? Přijde mi že mají hodně černých, který jsou na mě dost tmavé.
Včera jsem na ně mrkla v jedné optice, určitě se vyplatí. Měli s nimi jen jeden malý stojánek a tvarově mi nesedly.
@ugluk píše: Více
Může to být tím, že chtějí prodat, to moc nedokážu posoudit. Včera mi paní ukazovala sklíčka s filtrem, dělají s různým filrem a úpravou (buď přímo ve sklíčku nebo na povrchu), moc tomu nerozumím.
Sklíčka ale nebyli čistě bílé, nebo se mi zdálo jakoby bylo nažloutlé. V brýlích je čistě bílá? Ještě říkala, že na řízení v noci musí být jiné. Já tedy neřídím, ale pak to znamená že v noci s nimi pořádně neuvidím? ![]()
Ano, s brýlemi jsme já i můj muž spokojení.
Za obroučky mi cca 3500,– nepřijde nic moc částka, pokud chceš, aby vypadaly dobře.
Muž zkoušel asi 20, já asi troje. Ale když jsme čekali, tak jsem si jedny vyhlédla a ony mi sedly na první dobrou. Věděla jsem ale přesně, co chci.
Taky mám stejně brýle na den i noc, vidím s nima normálně. Obroučky mám kolem pěti tisíc, ale mám titanové. Na sluneční mám obyč plastiky za dvanáct stovek, na záložní dokonce jen za čtyři ![]()
@Aduš8 píše: Více
Taky mám mít cylindry. Jak máte silné dioptrie? No musím najít správnou optiku, byla jsem v jedné a tam mě tedy z těch levnějších žádné neseděly, neumím si to vysvětlit.
S tím filtrem je máte tedy i na ven?