Nákup dioptrických brýlí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1057
8.4.24 22:54

Nákup dioptrických brýlí

Zdravím, brzy mě čeká nákup dioptrických brýlí, naposledy jsem je měla jako dítě a nechtěla je nosit protože jsem se styděla, takže se v téhle sféře vůbec neorientuji.
Nemám silné dioptrie, ale mám mít cylindry, pracuji často na pc a oči mám někdy dost unavené.

Poradíte jaké úpravy skel se vyplatí a co není potřeba? Antireflex ano či ne?
Kdyby tu byl někdo z Plzně nebo okolí, tak budu moc vděčná i za tip kam zajít, kde nají výběr (mě skoro nic nesluší).

Přemýšlela jsem o brýlích s klipem na sluneční, ale to se mi pak o dost zúžží výběr. Nemáte je někdo? :)

EDIT: Ahoj, v jedné optice mi nabízeli skla od českého dodavatele: Optika Čivice
Nikde jsem o nich ještě neslyšela. Máte s nimi někdo zkušenost?

Děkuji

Příspěvek upraven 01.05.24 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68886
8.4.24 23:18

Antireflex určitě a pokud prauješ hodně na počítači, tak filtr proti modrému světlu. Vybírej kvalitní skla, nenech se ukecat na velkořetězcové megaslevy. S Plzní bohužel neporadím. A osobně preferuji jedny brýle normální a jedny brýle sluneční (dioptrické), moc se mi neosvědčila samozatmavovací skla. Mám ráda titanové obloučky, ale já potřebuji superlehké brýle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
9.4.24 06:34
@Mischa69 píše: Více

Určitě bych jela do Plas. Z tamní optiky jsem byla nadšená a už nikdy jinam.
AR je základ.
Co myslíš klipem? Ten přicvakávací nebo na magnet? Já mám ten magnetický, už druhé obroučky a nemůžu si to vynachválit. Samozřejmě mám brýlí víc na střídačku i bez klipu, ale do slunečních dpt bych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
9.4.24 06:36

@ugluk píše: Více

Bohužel tmavá dpt skla nikdy nejsou dostatečně tmavá a plnou fci slunečních brýlí neplní ani u drahých kvalitních skel.
Samozabarvovací jsou hnus první třídy. A neexistuje, že blednou rychle, to je jen lákadlo, ale stín barvy je tam furt.
Ty brýle s klipem mají výhodu multifunkčního použití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21492
9.4.24 07:14

Brýle nemusíš koupit v první optice, do které vejdeš. Nech si prostor na výběr, klidně jich obejdi víc, ať máš přehled o nabídce a uděláš si představu, jaké brýle by to vyhovovaly nejlépe. Nevěřím tomu, že by ti nějaké slušivé nepadly do oka. Klidně choď s někým, kdo ti bude dávat zpětnou vazbu, jak ti sluší. Osobně mám hodně ráda brýle s magnetickým klipem pro sluneční. Je to neskutečně praktické a nabídka obrouček je v současné době široká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68886
9.4.24 07:47

@Kockazvysocan já mám po operaci křivý nos a volím co nejlehčí titanové obroučky. Připnout na ně klip, tak mám do večera otlaky s puchyrema. Plus je mám celkem malé a drobné, zatímco u slunečních preferuji, aby byly s co největším krytím i do stran. Můžu mít sebekvalitnější skla, ale když mi jde světlo bokem, tak mě to velmi irituje.
Ano, samozabarvovaci i dráha skla se odbarvují pomalu a nikdy nejsou tak stopro průhledná jako obyč. Mám jedny záložní a krom toho, že to nevypadá hezky, je to nouzovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
9.4.24 09:13

Tady v Plzni doporučuju Orange optic kousek od památníku na Americké. Dobrý výběr, můžou na místě změřit zrak a nabízí fajn slevy. Kupoval jsem u nich před rokem a chytl jsem akci 50% na vše (skla a obruby).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4053
9.4.24 09:18
@Kockazvysocan píše: Více

To mě zaujalo, co myslíš tou plnou funkcí slunečních brýlí? Ono totiž jde asi spíš jen o subjektivní pocit, že máš tmu. Ze zdravotního hlediska nositelé dioptrických brýlí sluneční brýle totiž v zásadě nepotřebují, neb ani dioptrická skla UV záření v zásadě nepropouští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
9.4.24 19:31
@ugluk píše: Více

@ugluk

Zatmavovací určitě nechci, mamka je má protože je světloplachá a nikdy nevypaj dobře.
Pracuji na pc dost, dnes jsem ale četla článek právě jestli mají smysl skla s modrým filtrem a psali že nejvíc modrofialového svetla je ze slunce, v dnešní době mají prý moderní pc, mobily apod. značne redukované vyžařování.

Nemáte ten filtr vyzkoušený?

Na práci s pc psali o protiúnavové úpravě (okuliarová šošovka Eyezen od spoločnosti Essilor). Tu jsem ale nidke jinde nevygooglila.

Antireflex určitě dám. Tenčit nebudu muset.
Přemýšlím o plastových, ale hlavní bude aby mi vůbec slušely, s tím mám problém.
Ráda bych se vešla celkem do 5000.- a tedy nevím jestli to není málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
9.4.24 19:43
@Kockazvysocan
@Kockazvysocan píše: Více

Jsou to ty magnetické :)..Kdy jste byla v Plasích naposledy pro brýle? Četla jsem že se kvalita brýlí u nich zhoršila. Dětské v pohodě ale dospělácké prý moc nevydrží a prý tam dělají úplně ty nejobyčenejší skla, tak mám obavu.

Brýle budu mít jedny, tak at nešlápnu vedle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
9.4.24 19:47
@nozu píše: Více

Bude se mnou chodit přítel, jak kdy se shodneme :mrgreen:
Magnetické mě zaujali, už ted ven beru sluneční. O kolik jsou dražší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
9.4.24 19:50

@Mischa69 Hlavně jestli je chceš jen na práci na PC nebo i na něco jiného. Já naposled v optice zjistila, že už jsem „stará“ a nemůžu aktuální dioptrie používat při práci na PC, takže si v práci brýle musím měnit za slabší. Na zatmavovací nedám dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
9.4.24 20:10
@Kasandra159
@Kasandra159 píše: Více

„Stará“? Nechápu :lol:

Já je chci nosit i ven, vidím i bez brýlí ale namáhám oči a do stran mám někdy problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68886
9.4.24 20:17

@Mischa69 já ten filtr mám už asi na třetích brýlích, jednoznačně mi ho doporučovali ve všech optikách, kde jsem si je nechávala dělat, ale je otázka, zda nechtěli jen prodat :) Já tam ten rozdíl při nasazených brýlích nevidím, jenomže to nemám s čím porovnat, jaké by to bylo bez nich. Já nosím brýle pořád a fakt je, že nesedím u počítače celou pracovní dobu, kolikrát i hodně lítám venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
9.4.24 20:17

No, naši nosí oba brýle a mají oba klipy a spoko. Já mám dioptrické sluneční do auta a jsem taky spoko. První týdny jsem měla na nose velké otlaky a bolelo mě to, takže si neumím představit, něco navíc na brýle pověsit. Nosit to s sebou musíš tak jako tak. Koukej po levnějších obroučkách a investuj spíš do skel
Edit: já měla u nás v optice možnost vyzkoušet zabarvení všech skel a vybrala jsem s filtrem kvůli PC. Přece jen u něj sedím docela často a právě proto, že mám cylindry, tak brýle musím mít pořád nasazené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák