Nákup teploměru

273
6.1.06 13:03

Nákup teploměru

Zdravím vás, oslovuji vás s takovou banální věcí. Potřebuji koupit teploměr a tak jsem si říkala, že s ohledem na to, že čekáme mimi bych rovnou mohla pořídit takový, který by vyhovoval i tomu malému svištíkovi. Zaujal mne takový ten pásek, co se přiloží na čelíčko…jestli ho některá máte…a zobrazí se tam hodnota, takže není třeba ho někam strkat :-) Nebo že bych koupila tu rychloběžku, jak říkala lékárnice..ale to se strká tuším do prdelky a nevím, zda se může i pro dospělé do…jaké teploměry užíváte vy? Zkoušela jsem digi od kamarádky, ale trvalo to cca minutu než něco naměřil, to se mi i s ohledem na mimíše zdá být dlouhé. Máte s tím nějakou zkušenost? Vím, jde o prkotinu, navíc nestojí to tolik peněz, ale říkala jsem si, že než něco kupovat…proč se nezeptat na zkušenosti. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
596
6.1.06 13:37

Ahoj Fanynko, my máme tu nejobyčenější rychloběžku z lékárny. Stála asi 130,– kč Měříme tím teplotu vody na koupání a teplotu mimi v zadečku. Nám prostě stačí. Ten proužek na měření bych řekla že je dost nepřesný, já bych ho nekupovala. Co myslíte ostatní?
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
6.1.06 13:41

Ahoj,

zrovna jsem to řešila v lékárně a ten pásek na čelo mi byl nedoporučen. Prý to měří velmi nespolehlivě a nepřesně.. S digitálním teploměrem to zase trvá.
Ta rychloběžka je prý nejpřesnější a nejrychlejší, ale mě se moc nechce do teploměru se rtutí.
Pak je prý hodně dobrý, rychlý a přesný infra teploměr, dá se jen do ouška, ale je zase drahý, cca 2000,– Kč..
Jo a ještě prý existují teploměry v dudlíku, že ho mimískovi dáš na chvíli do pusy, ale prý se některé druhy stahovaly z prodeje, protože taky měřily špatně..
Tak nevím, já zatím odešla z lékárny bez teploměru :).. klasický digi mám doma, tak uvidíme :)

Jarka a Nikolka 35tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
6.1.06 13:44

Ahojky,

taky si myslím že ten pásek na čelíčko je dost nepřesný. My máme digitální s ohebnou špičkou, přemýšlela jsem i nad rychloběžkou (je o něco rychlejší), ale nakonec jsem ráda že jí nemám. Oba kluci mi už několikrát vykopli teploměr z ruky, takže bych se bála že se rozbije, kuličky rtuti se někam zakutálí a náš malej všetečka (co teď nejraději baští drobečky z podlahy) by nějakou mohl ocucat, příp. zbaštit. :oops:
 Katka

• Citovat
  • Upravit
830
6.1.06 13:54

Ahojky,

my máme obyčejný lékařský teploměr, měřila jsem s ním oba kluky, ale ne v zadečku, ale v podpaží, prostě jsem je chvíli chovala a hotovo :D . Sice jsem kdysi chtěla koupit rychloběžku, ale tenkrát manžel přišel z lékárny s tím, že rychloběžky se už neprodávají, že jsou nepřesné (nevím, co je na tom pravdy, kdysi jsme doma rychloběžku měli a byla skvělá, rychlá :) ). Jinak si také myslím, že ty páskové přesné nejsou.

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
6.1.06 14:25

Ahoj,
tak mi používáme digitální Thermoval rapid od Hartmann a po čtyřech sekundách v zadečku je teplota změřená. Vojtík si kolikrát ani neuvědomí, že se něco děje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
6.1.06 14:26

Přesně, ten pásek je jen orientační…poví ti, jestli teplotu má nebo ne, ale nespolehla bych se na ukázanou hodnotu. Jsem taky zastánkyní klasický rychloběžky do zadečku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
6.1.06 15:41

Ahoj,
myslim ze rychlobezka je pohode, ale stalo se mi to ze jsem jednu zapomnela u rodicu, tak jsem si koupila druhou, chlapecek mel trosku rymu, tak jsem chtela zmerit teplotu (i kdyz se mi nezdalo ze by mel) a rychlobezk ukazla 39 stupnu. Nejdriv jsem chtela jit hned k doktorce, ale fakt se me to nezdalo, Michalek byl veselej, smal se a nebyl moc rozpalenej. Tak jsem si zmerila teplotu ja tim stejnym pod pazi, a mel jsem 38,5 manzel to stejny. Tak jsem misto k doktorovi sla do lekarny pro druhej, koupila jsem digitalni do Hartmanu a je klid.
Ptala jsem se lekarnice, jestli je to mozny, ze rychlobezka sptatne meri, rikala ze obcas reklamace jsou.
Asi se to nestava casto, jen je dobry to vedet, aby clovek nezacal treba zbytecne panikarit.
 P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
6.1.06 15:52

Taky jsem kupovala ten digitální Thermoval rapid od Hartmann. Je to rychle změřené, prďola ani neprotestuje a používáme ho i my.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
6.1.06 16:20

Paskovej je nepresnej,
nejlepsi je ten do ucha, da se sehnat i okolo 1000,
dobrej je v dudliku nebo z tech digitalnich s ohebnou spickou.
Ja mam myslim Microlife, meri max. 30 vterin, to tam pisou, ale ja mam zkusenost, ze je to za 15 s zmereny.
Myslim, ze zas tak casto se teplota uplne malinkymu nemeri, aby to to dite chvilku nevydrzelo a u starsich uz to neni takova hruza.
Jinak rychlobezka je dobra, ale vyuzije se akorat u mimi a pri cene, kdy stoji jako digital mi to prijdou vyhozeny prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
6.1.06 16:29
neznalek píše:
Taky jsem kupovala ten digitální Thermoval rapid od Hartmann. Je to rychle změřené, prďola ani neprotestuje a používáme ho i my.Lenka

Kolik prosím tě stojí?

Adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
6.1.06 16:51

Faninko,

pásek nekupuj, opravdu nené vůbec přesný. Klasická rychloběžka nebo digitálek jsou mnohem lepší a přesnější. A ona minuta do odečtu vůbec není zas tak dlouhá doba, jak se na první pohled zdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
6.1.06 17:41

Ten rapid do 1O s. stojí kolem 200,– a ten obyč.digitální kolem 150,–, jak kde. Rozhodně je to lepší a využijete ho i do budoucna. Já ho mám už asi 6 let a pořád v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
6.1.06 17:45

Děkuji děvčata za příspěvky. Skočím pro digitál a bude to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
6.1.06 18:52

Ja jsem se dozvedela, kdyz jsem kupovala nas teplomer, ze existuji obyc digitalni nebo digitalni rychlobezky. Rychlobezka stala dvakrat tolik, tak jsem koupila obyc asi za 120 Kc a funguje v pohode. Neprijde mi, ze to meri dlouho,i kdyz rychlobezka by urcite byla rychlejsi.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky