Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
adka007 píše:neznalek píše:
Taky jsem kupovala ten digitální Thermoval rapid od Hartmann. Je to rychle změřené, prďola ani neprotestuje a používáme ho i my.LenkaKolik prosím tě stojí?
Adka
Stojí kolem 220,– Kč
Všechny vás moc zdravím. ![]()
Zaujala mě diskuze ohledně teploměrů a moc se mi z vašich nápadů a zkušeností líbí Thermal rapid od Hartmann Rico. Skvělá je rychlost měření, určitě bysme ho využili.
Zkoušela jsem o tom hledat víc info a našla toto:
http://www.sukl.sk/sokl0441.doc - ve spodní části píší o teploměrech a o tom, že u tohoto výrobku byla zjištěna závada - nepřesnost měření - a že Hartmann Ricco přijímal výrobek zpět a nabízel na něj dva kusy Thermal Classic. Dokonce doporučili stáhnout. Na stránkách Hartmann Rico ale ani zmínka:(
Máte někdo zkušenost s tím, že by to opravdu špatně měřilo?
Už jsem přemýšlela o koupi, ale takhle fakt nevím ![]()
tak ja veru s tymto teplomerom zlu skusenost mam. meralo to „od buka do buka“ a nakoniec sa po par dnoch pokazil uplne a koniec. bohuzial sme stratili uctenku a tak sme ani v lekarni s reklamaciou nepochodili. skoncili sme tak ako aj predtym pri klasike ![]()
Tak ted nevim, zorvna vcera jsme koupili Thermoval Rapid. No uvidime, ale jestli bude blbe fungovat, tak ho jdu vratit, je na nej normalne zaruka. Jinak se mi libi, meri rychle, nerada bych mimi nejak dlouho trapila.
Diky za info, vubec by me nenapadlo, ze i tento teplomer muze blbnout. Celni bych nekupovala urcite.
Bamla
my sme proste len asi mali smolu na blby kus
![]()
moja rada hlavne je odkladat uctenku - ze aj takato vec sa moze nevydarit/pokazit …
Ahoj,
my koupili digitální Omron s ohebnou špičkou a jsem s ním moc spokojená. Taky jsem měla ze začátku strach strkat ho malé do zadečku, ale fakt to není žádný problém a je vidět, že jí to vůůůůůbec nevadí. Teploměr si sám zapíská, když má naměřeno, trvá to asi tu minutu, možná ani ne, na tu dobu mimi lehce zabavíš. Navíc měření v konečníku je dle literatury nejpřesnější (samozřejmě se odečítá půl stupně, ale to určitě víš).
Dobrý výběr přeje
Světlana
Děkuji za tipy, zatím o studuji věci o těhu, abych opečovávala mimíška již v bříšku a péči o děťátka začnu hned na jaře ![]()
Ahoj,
tahle diskuze se mi akorat hodi - taky mame problem s teplomerem ![]()
Syn ma od vcerejska rymu a kasel a zdal se mi trochu rozpaleny, tak jsem se ho pokousela zmerit - klasicky rychlobezkou do zadecku. Nasledoval hystericky zachvat, ktery presel az ve zvraceni… ale to je jina kapitola.
K problemu - prijde mi, ze ve 21mesicich je proste Kubik na mereni v zadecku uz velky, mereni podpazdi nam nejde (Kuba vidi teplomer a zacne plakat), tak jsme uvazovali, ze bysme poridili digitalni teplomer do ucha! Jenze teplomeru jsme nasli nekolik v cenovych relacich od 650 do 1600,– ![]()
Nemate nekdo tip na to, ktery je nejlepsi, nebo se kterym jste spokojene? Vaham mezi Tefalem (typ 91110122, cena okolo 1400,–) a Braunem (typy IRT 3020, IRT 4020 a IRT 4520, ceny 1400-1550,–)
Budu vdecna za kazdou radu nebo nazor!
Predem dekuju a preju hezky vecer,
Eliska
Eliško,
nebudu Ti rozmlouvat nákup teploměru do ucha
, ale Tvůj Kubík je na měření v zadečku asi opravdu už velký, já naše kluky měřím v podpaží, sice to taky nemilujou a snažejí se tomu všemožně vyhnout, ale já si je čapnu, po:,–(ím na klín, chovám a říkáme nějaké říkanky nebo děláme Vařila myška kašičku nebo sledujou reklamy v TV
, prostě snažím se je všemožně zabavit, aby tu chvilku vydrželi v klidu.
Zkus to, třeba to půjde a Ty nebudeš muset kupovat drahý teploměr
.
Smokie
Ahoj Smokie,
diky za odpoved! My jsme to mereni podpazdi zkouseli - vzala jsem si Kubu na klin, povidali jsme si o tom, jak mu zmerime teplotku, mezitim si tata meril sobe teplotu, jako aby mladej videl, ze to neboli
, Kuba v pohode souhlasil, ze se taky necha zmerit, ale jen co jsem mu teplomer dala k rucicce, znova se rozplakal (no, slabe slovo), vytrhl se mi z naruci a utekl
![]()
A me se moc nechce zbytecne ho trapit, takze teplotu odhaduju rukou na celo ![]()
Usni teplomery by udajne mely byt nejpresnejsi (to mi asi nekdo vyvratite) a nez se Kuba narodil, tak jsme stejne planovali, ze si ho jednou poridime… tak mi pripada, ze ted je asi ta prava chvile! Jenze jaky vybrat?
Eliska
Já jsem ještě chtěla jen jednu drobnost k čelním teploměrům - opravdu nejsou přesné, ale když měla maličká horečku, měla jsem ji měřit po hodině, a abych ji stále nedráždila v zadečku, koupila jsem i ten čelní (stál max. 30Kč). A dělala jsem to v mezidobí.
Když jsem ji pak měřila v zadečku a zároveň na čele, souhlasilo to. Ono to akorát neudá přesně např. 37,8, ale jen půl stupně. Ale tak orientačně to stačí. V kombinaci s dalším.
Jinak s tím by ale u Kubíka šlo měřit asi pouze u zrcadla, protože by byl asi hrozně zvědavej, co mu tam dáváš:)
Máte prosím Vás některá zkušenost s teploměrem MICROLIFE NC100? Mockrát děkuji.
Příspěvek upraven 11.06.13 v 19:16
Jasně, tam jsem se taky dívala, ale osobní zkušenost od někoho tady je pro mě víc, než co je tam napsané
Ale díky.
@Werus2 Však tamto jsou taky osobní zkušenosti
Jen jsem ti chtěla pomoct ![]()