Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím potřebovala bych koupit náhradní díl na vysavač který sem objevila pouze na e Bay nevím ale jak na to.Máte někdo zkušenosti?Jak probíhá platba ,zda musím zakoupit euro.A asi nějaká registrace že.
Nejdříve se tam musíš zaregistrovat, udělala jsem tak nedávno a pár dní jsem čekala, než mi přijde dopis s kódem, aby si mohli ověřit mou existenci a adresu.
Pak můžeš nakupovat, já se tedy prodejců vždy zeptám, zda posílají i do ČR a na kolik by vyšlo asi tak poštovné.
Nejvýhodnější by asi bylo zřídit si PayPal, abys mohla posílat peníze.
Některé banky si totiž za převod účtují i částky v řádu sta korun ![]()
Já jsem se zaregistrovala na americké ebay a žádné ověření nebylo potřeba, mohla jsem všude rovnou nakupovat.
Jinak souhlas s Cappy ![]()
jenny.fields píše:
Já jsem se zaregistrovala na americké ebay a žádné ověření nebylo potřeba, mohla jsem všude rovnou nakupovat.
Jinak souhlas s Cappy
Já se registrovala na německé verzi a tam po mě ověření chtěli
já se registrovala na americké verzi (ta registrace pak platí na všech ebayích) a žádné ověření adresy nechtěli. Zároveň doporučuju zřídit si účet na paypal, tam si zřídit možnost platit přes svou platební kartu a používat toto. Samozřejme podmínkou je si na tento účet dát hodně dobré heslo, protože je to otevřený přístup ke svým penězům!
Jinak s nákupy a vůbec systémem nakupování jsem spokojená, asi 3× už jsem nakupovala (jednou na americkém, jednou na indickém ebayi) a jsem spokojená.
manzel hooodne nakupuje na ebay- mame ted zablokovany paypall/uz dlouho a vina nebyla na nasi strane/, tak se da domluvit i primo s prodejcem, ze mu to posles jinou formou… ale my mame britsky ucet, pres cesky bych nic neposilala, nase banka chce pri prevodu jakekoliv castky 250 Kc… ![]()
Děkuji za příspěvky,asi zůstanu u aukra i když tam nemám možnost požadovanou věc zakoupit.