Nákupy v kamenných obchodech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26270
6.1.19 11:23

A řešíš co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37124
6.1.19 11:24

A otázka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
6.1.19 11:26

Spíše kecací téma, jestli to vidíte v obchodech stejně nebo si umíte nakoupit v klidu bez obtěžování prodavaček + nabídek splátek a nekvalitních výrobků (a to jsem x let v obchodech pracovala, takže většinu neřeším a jsem klidná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
6.1.19 11:29

Staci rict ze je nepotrebujes a aspon v nasem pripade nas necháo byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
6.1.19 11:30

@krajta když si jdu něco koupit tak si nejdřív zjistím recenze a nic vnutit si nenechám, kdyz mě v krámu někdo začne něco nabízet řeknu že nemam zájem, že se chci podívat sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
6.1.19 11:53

A to ses tak neschopna, ze jim neumis odpovedet - Dekuji, nemam zajem? Je to stejny jako na poste, musej cpat, prodavat nesmysli, oni za to nemuzou. Taky je to logicky nebavi, si nemysli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40384
6.1.19 12:03
@krajta píše:
Spíše kecací téma, jestli to vidíte v obchodech stejně nebo si umíte nakoupit v klidu bez obtěžování prodavaček + nabídek splátek a nekvalitních výrobků (a to jsem x let v obchodech pracovala, takže většinu neřeším a jsem klidná).

Já to takhle rozhodně nevidím, když jsem kupovala ledničku a obcházela víc krámů, tak jsem většinou musela obsluhu nahánět anebo čekat, až vyřídí nějakého zákazníka, že by mě pronásledovali anebo něco nutili, to vůbec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
6.1.19 12:03

@krajta oni se nemysli, že jim to zvedne prodej. Ono jim ho to samozřejmě zvedne. Ne každý si zjišťuje informace předem a ví přesně co chce. Také hodně lidí má rádo starý způsob na který jsou celý život zvyklí a to je obchod. Zboží vidět a zaplatit. Pokud jsi opravdu pracovala jako prodavačka tak jistě tuto strategii chápeš. A že se snaží prodat ty nejdražší? To je asi taky logické. Nevím co tě na tom překvapuje, nebo pohorsuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
6.1.19 12:15
@Micaella22 píše:
A to ses tak neschopna, ze jim neumis odpovedet - Dekuji, nemam zajem? Je to stejny jako na poste, musej cpat, prodavat nesmysli, oni za to nemuzou. Taky je to logicky nebavi, si nemysli…

Neustále jsem jim opakovala, že nemám zájem, nechci, jenom se dívám. Buď jsou hluší nebo vypadám jak neschopný blbec že neslyšely a pořád otravovali :mrgreen: . Sice jsem jako prodavačka pracovala, ale takhle otravná jsem nikdy nebyla :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68916
6.1.19 12:15

Ne, neznám to. Respektive možná se mi to i stává, ale já umím prodavačku, pokud nepotřebuju pomoct, s úsměvem okamžitě odkázat pryč, takže za pět sekund o ní nevím.
Elektroniku kupuju v 99 % případů přes internet, v klidu si vyhlídnu, co potřebuju, načtu recenze, najdu, kde to mají za nejlepších podmínek, a koupím. Pokud to mají výjimečně v akci v kamenném obchodě, naklušu tam, že chci to a to a nediskutuju o tom. Pokud chci prkotinu typu žárovka, zajdu do obchodu, odvykládám přesné požadavky a pak dle toho, jestli mají-nemají, tak koupím-nekoupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
6.1.19 13:36

Takhle to maji v Okay elektro, tam ze zasady nechodim. Pro drobnosti chodim do Datartu a prodavace spis hledam. Velke veci, mycku, pracku, susicku atd vetsinou kupujeme v elektru u znamych a zajistuje to spis manzel. Tablet, mobily, fotaky, ctecky, notas, PC a vse kolem objednavam pres net, ale vzdycky az po porade s kamaradem, protoze me uz nebavi travit cas na netu porovnavanim parametru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
6.1.19 13:39

Nikdy jsem se s tím nesetkala. Je pravda, že elektroniku se snažím nekupovat v retezcich, ale spise v menších soukromých elektrech, která mám ověřena. Ani mi nepřijde, že by cena byla oproti internetu nějak závratne vyšší. Jestli mám dát za pračku 9500 nebo 9900, neni to pro mne tak velký rozdíl, abych zvolila nákup po netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
6.1.19 14:04

Taky nesnáším aktivní nabídku, ale ty holky v krámech to opravdu nemají jednoduché, je to nařízení z vyšších postů. Chodí neustále mystery a člověk musí být pořád ve střehu, nechce-li přijít o peníze. Většinou se jedná o postih na celé prodejně. Před Vánocemi jsem to dala za 100%, tak tedy pro každou 1000,– navíc, ale jak by to nebylo za 100% všechny by jsme přišly o prémie. A to si člověk sakra rozmyslí, jestli chce nějakou výplatu. Jinak když jdu nakoupit já, slušně ohlásím, že se chci jen podívat, kolikrát i holčinu ujistím, že nejsem žádný mystery, ať si jde po svým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21206
6.1.19 14:09

tohle se mi ještě nestalo, aby mi někdo nutil něco na splátky. A spíš naopak jsem v kamenném elektru vždycky natrefila na prodavače, který mi uměl dobře vysvětlit - líp, než bývají popisky na internetu.
Ale na poště mi nutili životní pojištění, to byl děs. Jenomže jak se chcete vyhnout poště?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
6.1.19 14:49

Je to těžký, pracovala jsem několik let v elektru, prodavači jsou placení za počet prodaných položek a taky záleží jakých, navíc ano mystery se každý bojí, aby z tak malé výplaty ještě nedostal pokutu :roll:
je to na hlavu, ale na druhou stranu je stále spoustu lidí, co si přujde do krámu tu věc osahat a chce jí i představit, vysvětlit, ukázat rozdíly, když mě někdo slušně řekl, že nic nechce, neměla jsem problém ho nechat být. naopak jsou i ostýchavý lidi, co neosloví, pak jsou lidi co to vyhledávají. Je to jen jejich práce. Nijak bych to nedramatizovala.
Kolikrát přišla paní, ať jí ukážu co ten robot umí, jaké má všechny nástavce a ať jí vysvětlím, jak se používá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák