Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možná vám to přijde uhozené, ale mám chvilku času a docela by mne zajímalo zda:
Jestliže jedete za autem na kterém je tato samolepka, dodržujete větší odstup či řídíte opatrněji s vědomím že se v autě před vámi vezou děti a nebo řídíte pořád stejně (bezpečně pochopitelně
).
Jde mi o to že náš starostlivý děda (můj tatík) mi neustále vnucuje abych si na auto samolepku dala. Je mi to celkem jedno zda to tam budu mít nebo ne, i když různě „vyšperkovaná“ auta zrovna nemusím, tak mne ale napadlo zda vůbec ta samolepka má nějaký smysl. Jestli je alespoň nějaký zlomek populace, který si k takovému řidiči chová nějak víc ohleduplněji a opatrněji…
Za sebe se přiznám, že řídím pořád stejně. Takže pokud bych měla do auta narazit, tak ho asi samolepka baby on the board nezachrání…
Zadnou samolepku nemam a ani nesleduji kdo ma, ridim porad stejne......
Jen pred autoskolou mam respekt......
Já mám respekt přede všema
Popravdě mi jsou nálepky na autech kolem mě zcela ukradená…
Ale jsem řidič začátečník.
L.
Tahle samolepka se mnou nic nedělá
, jedu stále stejně. My po narození syna asi 3 tyhle samolepky dostali, ale já ji na auto nikdy nenalepila, protože jsem přesvědčená, že ostatní to mají jako já - je jim fuk, co nebo koho máš v autě ![]()
já to mám jako Kat-ka o))
sem tam si nálepky i všimnu, ale neřeším to a nejezdím extra dál. ![]()
neregistrovaná Malina od sousedů o)
Ahoj, musím se taky přiznat, že jezdím stejně, ať má auto přede mnou nalepeno cokoliv (teda pokud to není zrovna nápis Policie
), ale docela si těch nálepek všímám, jakože si třeba říkám: „tam jezdí děti, jestlipak je tam nějaké miminko nebo už větší dítě nebo jich je tam víc
“ (taková mateřská úchylka
). My sami tam samolepku máme, spíš tak pro parádu a jakože jsme hrdí rodiče
Ale jednou jsem zažila, že manža zaparkoval v řadě podélně stojících aut trošku dál za auto se samolepkou „Dítě v autě“, prý, kdyby chtěli nakládat kočárek, ale to bylo loni v létě, v době, kdy byl čerstvě postižený rodičovskými radostmi a strastmi, teď už by ho to asi nenapadlo
Nemyslím si, že by měly podobné samolepky vliv na bezpečí posádky auta…
Já jezdím sama se dvěma dětma, takže řídím hodně opatrně hlavně kvůli nim. Cizí nálepky mě nezajímají ![]()
Ahoj,
snažim se řídit vždycky opatrně.Dlouho jsme na starém autě nálepku dítě v autě měli,ale nevim,jestli jsme vzbuzovali větší ohledy ostatních řidičů.Uvítala bych nelepiče na zadek,netroubení,nemyškaření…,ale takoví řidiči za svých návyků nepoleví myslim ani při pohledu na nálepku dítě v autě.
Stáňa
Tak jsem vyjímka - mě ty nálepky zajímají. Pokud si je někdo vylepí, má k tomu důvod.
Takže pokud přede mnou jede „Dítě v autě“, dodržuji větší odstup a jsem víc v pozoru, protože vím, jak děti dokáží v autě zlobit a jsem si vědoma, že řidič se na jízdu nemůže plně soustředit.
Ještě více reaguji na nálepku „Začátečník“, uvědomuji si, že když si ji tam nalepil, tak že se jezdit bojí, že pojede pomalu, bude dělat chyby, bude se bát a když bude mít dát přednost v jízdě, bude se rozhlížet celou věčnost
a tak nechávám za ním větší odstup a snažím se ho neznervózňovat.
Je to tak i bezpečnější pro mě (hlavně ten odstup - mohou udělat cokoliv).
Autoškol se nebojím a narozdíl od výše uvedených je směle předjíždím (mají přece instruktora a ten má spojku a brzdu…)
Ahoj,také si myslím,že nálepka nějak velký význam nemá.Už jen když vidím jak se na mě auta „lepí“ a jedou dost "nevrle-to jim je asi nějaká nálepka ukradená,že.I když ji tedy máme.
Osobně jezdím opatrně kvůli mým dětěm,tudíž i vůči ostatním.Ale je fakt,že daleko víc zbystřím když předemnou jede autoškola a nebo nálepka začátečník a vidím,že v tom opravdu nejspíš začátečník jede.E.
jsem neřidič vlastnící řidičák, až / pokud začnu řídit, budu si na zadní sklo dávat obrovskou ceduli Začátečník
, ale lepit jí tam nemůžu, aby manžel neutrpěl újmu, až zas bude řídit on ![]()
k dotazu - manžel jezdí opatrně, a to bez ohledu na nálepky - na zadek se nelepí, netroubí a myšky nedělá, kéž by se tak chovali i řidiči jedoucí za náma. Na nálepky na autě ho upozorňuju spíš já, když je nějaká zajímavá (např. nelep se mi na pr… nejsem tvoje stará) ![]()
Ahoj, myslim, ze jezdim dost opatrne ( ted s Riky jeste o neco opatrneji) a samolepky me zajimaji jen ze zvedavosti. Obcas se tam nejde neco veseleho ![]()
A popravde, kdyz me predjede nejkay hovado a vzadu ma nalepku „dite v aute“…coz o to, kdyby slo jen o samolepku, ale kolikrt tam je cela rodinka…Tak to me dost nakrkne..
Vsechno je to o lidech!!
Podle mě jsou tyhle nálepky zbytečný, lidi buď jezdí opatrně pořád nebo jsou to hovada a nějaká nálepka je nevyvede z míry…
My máme „miminčí“ nálepku teprve chvilku a hlavně pro parádu (z konkurenčního serveru
)
Jinak, líbí se mi tyhle nálepky, ale to je fakt frajeřina, to rozhodně nikoho nedonutí zpomalit nebo jet opatrně ![]()
Tyhle nálepky mi taky nepříjdou zrovna moc funkční. Jezdím opatrně bez ohledu na to, zda je přede mnou nebo kolem mě autoškola nebo auto se samolepkou, ale podle mýho si toho v normálním provozu ani nejde všimnout.
Mně ty nálepky přijdou spíše jako módní záležitost a ukázání ostatním, že majitel/řidič auta je hrdý rodič.
Historie té nálepky je hodně stará, ještě z dob, kdy nebyly autosedačky. Mělo to v případě nehody upozornit na to, že někde v autě může být i zapadlé děcko, které potřebuje vyprostit. V dnešní době autosedaček už to trochu ztrácí své opodstatnění a nemyslím, že to kdovíjak změní styl jízdy všech ostatních.
My nálepku nemáme a už před narozením prcka jsme se naopak zařekli, že ji v žádném případě na auto dávat nebudeme, protože nepotřebujeme vytrubovat do světa, že jsme šťastní rodiče … tím se ale nechci dotknout těch, co nálepku mají ![]()