Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ve Photoshopu je to funkce oříznout. Nastavíš si poměr stran - kldidně stačí i rozměr fotografie - 9×13, 10×15… (pozor, u fotky nastojáka musíš rozměry přehodit)
Označíš si výřez, můžeš s výběrem pohybovat, zvětšovat i zmenšovat a pak klkneš na výběr pravým a dáš volbu oříznout, Výslednou fotografii uložíš.
Tlačítko ořezu vypadá trochu jako přešktnutý zabalený bonbon - určitě ho najdeš. Je v základních funkcích hned vedle (pod) lasem ![]()
L.
Ahoj, díky moc, jsi zlatá, ve Photoshopu ořezávat umím, ale neumím nastavit ten poměr - mohla by jsi mi ještě napsat, kde se to nastavuje? Vím, že otravuju, měla bych na to přijít sama, ale večer bývám z malého tak grogy, že hlava nefunguje a už přes rok nemá album… moc jsi mě potěšila, že to vůbec jde!.
Ještě jednou moc díky.
Potřebovala bych se naučít upravovat fotky idealně bez stahování nějakého souboru.Jde to? Nebo co mi radíte?
Tak pokud nemáš program, ve kterém je upravit, tak těžko upravíš
leda tak v malování, ale tam toho moc neuděláš
Osobně používám Picasu
Asi si budeš muset něco stáhnout
,ale je to hned a většinou nejsou potřeba žádný dlouhý instalačky já mám Photoscape…
@kaca.zagi píše:
Tak pokud nemáš program, ve kterém je upravit, tak těžko upravíšleda tak v malování, ale tam toho moc neuděláš
Osobně používám Picasu
Ja jsem myslela, že něco jde třeba v malování, ale naučila jsem se jen ořez. Potřebuju otočit, červené oči vygumovat…
Tohle v malování podle mě nejde. Já mám Adobe Photoshop a tam jdou kouzla
… Ale není lehký se v tom naučit, nebo aspoň pro mě.. Podle mě je v malování docela náročný udělat ořez.. Zabere to dost času a stejně s tim nic moc neuděláš..
Náročný? To bylo, než sem se to naučila. Ale naučila jsem se jen to.
Tak jsem si stahla picasu.Jsou tu složky, co ani nechci, to se stahli všechny z počítače? Tak se nic nestane, když je z picasy vymažu?
Já už mám par dní taky staženou picasu a neumím s tím dělat. Tohle se mi zobrazilo při otevření a co s tím?
Není nutně třeba něco stahovat: http://www.resizer.cz/pixlr.html
VLOŽILA JSEM TAM FOTKU, POVEDLO SE MI NA NI NĚCO NAMALOVAT A TO JE VŠE V TOM REZISERU
![]()
Hele tak si zkus stáhnout tohle http://www.slunecnice.cz/sw/photoscape/
Koleso: Fakt? Páni, jakto? Já v tom fotky normálně upravuji, je to dost podobné, jako třeba Photoshop, dá se tam hrát s maskou, ořezem, kontrastem, jasem, doostřením, rozmazáním…atd., atd., tak nevím, kde se stala chyba… ![]()
Dobrý den, řeším problém při úpravě fotek. Chci u některých vystřihnout určitou část - ale potřebuji, aby poměr stran byl stejný jako na té původní velikosti, aby až je dám vyvolat, nebyla každá jinak dlouhá.
Mám Adobe Photoshop, ale asi bych neměla moc problém sehnat i jiný program.
Neporadí někdo? Většinou jde o to, jak ostřihnout okraje.