Nález na čípku, MUDr. nic neřekla

Katerina38
24.12.13 13:17

nález na čípku- mudr nic neřekla

Ahoj holky včera jsem byla u své doktorky, protože mám od června MIrenu a 3 měsíce jsem špinila, ted už to tři měsíce dostávám co 14 dnů, mám děsný premenstruační syndrom a bolestivou menstruaci, tak mi mudr dělal sono a mám 6cm cystu na vaječníku 8o nevíte co bude následovat pokud po menstruaci nepraskne? Taky jsem musela podstoupit stěr na cytologii z děl. čípku, ale nic neříkala proč, až v kabince jsem si všimla, že v květnovém stěru jsem měla nějaký nález, něco malinko, ale prd vím co a bylo tam napsané, že mám po půl roce na opakovaný stěr, tomu celkem rozumím, ale mudr se o tom vůbec nezmínila, tak nevím co si myslet? stěr udělala, ale vůbec neřekla, že něco bylo špatně :think: bojím se :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9783
24.12.13 13:30

@Katerina38
Co přesně tam bylo napsáno? CIN1? V takovém případě jsou nutné pravidelné prohlídky, aby se kontrolovala případná progrese (CIN2, CIN3).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
24.12.13 13:44

@Doctus já nevím přesně jak to bylo ale něco bylo mírně zvýšené, nebo tak něco, jenom jsem tam nakoukla

• Citovat
  • Upravit
11370
24.12.13 13:57

Já mám taky nález a nic se s tím nedělá. Je to jen mírně zvýšené a každý půl rok chodím na prohlídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
24.12.13 14:07

Já myslím, že při CIN2 se dělá konizace čípku, takže jsi asi měla CIN1, CIN1 se řeší jen častějšíma kontrolama, jinak nic… měla ti to ale dr. říct :think: ale není to nic vážnýho :hug: ty bolesti budou spíš od cysty nebo Mireny :think: jinak CIN1 může být způsobeno mykózou a na příštím stěru už nemusí být nic :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.1.14 20:48

Ahojky, me CIN 1 hlídali přes 5 let. V lednu 2013 na kontrole to už nebylo o stěru z čípku, ale o malem vzorku. Bohužel to neuhlídali a skočilo mi to na CIN 3. V dubnu jsem podstoupila konizaci :) moje doktorka mela dovolenou a doktor, co mi mel všechno říct, tak to přešel jako by prodával rohlíky. Úplně vystresovaná z toho všeho jsem se bála i zeptat toho doktora na cokoliv. Proto jsem se obrátila na sestřičku v ordinaci kam chodím. Měla obrovské pochopení a vše mi ukázala i vysvětlila. Tak to zkus take :-) třeba pochodíš líp :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
9.1.14 09:57

@Doctus tak ano bylo tam napsáno CIN1 plus HPV, výsledky z kontrolního stěru ještě nemám :roll: mám šílený strach, opravdu moc, nevím co bude, je to špatné? 8o

• Citovat
  • Upravit
Katerina38
9.1.14 09:59

@mejdylko a jak dlouho už nález máš? a máš taky HPV? 8)

• Citovat
  • Upravit
11370
9.1.14 12:07

@Katerina38 mám a mám to od března. Zatím mě jen pozorují, už jsem tam dlouho nebyla. Měla bych se zas objednat. Jsem měla jet před Vánoci, ale nechtělo se mi táhnout do Prahy v tom šílenství. Zatím to mám v tom mírném stádiu, kdyby se to zhoršilo, tak budu muset na konizaci. Začlo to po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9783
9.1.14 12:40

@Katerina38
CIN1 znamená cervikální intraepitelová neoplasie, tedy buněčné změny v 1/3 výšky epitelu, nejde o nic smrtelně nebezpečného. Nutné je ovšem sledování, při případné progresi (CIN2, CIN3) by byla nutná jistá opatření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí