Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Katerina38
Co přesně tam bylo napsáno? CIN1? V takovém případě jsou nutné pravidelné prohlídky, aby se kontrolovala případná progrese (CIN2, CIN3).
@Doctus já nevím přesně jak to bylo ale něco bylo mírně zvýšené, nebo tak něco, jenom jsem tam nakoukla
Já mám taky nález a nic se s tím nedělá. Je to jen mírně zvýšené a každý půl rok chodím na prohlídku.
Já myslím, že při CIN2 se dělá konizace čípku, takže jsi asi měla CIN1, CIN1 se řeší jen častějšíma kontrolama, jinak nic… měla ti to ale dr. říct
ale není to nic vážnýho
ty bolesti budou spíš od cysty nebo Mireny
jinak CIN1 může být způsobeno mykózou a na příštím stěru už nemusí být nic ![]()
Ahojky, me CIN 1 hlídali přes 5 let. V lednu 2013 na kontrole to už nebylo o stěru z čípku, ale o malem vzorku. Bohužel to neuhlídali a skočilo mi to na CIN 3. V dubnu jsem podstoupila konizaci
moje doktorka mela dovolenou a doktor, co mi mel všechno říct, tak to přešel jako by prodával rohlíky. Úplně vystresovaná z toho všeho jsem se bála i zeptat toho doktora na cokoliv. Proto jsem se obrátila na sestřičku v ordinaci kam chodím. Měla obrovské pochopení a vše mi ukázala i vysvětlila. Tak to zkus take
třeba pochodíš líp ![]()
@Doctus tak ano bylo tam napsáno CIN1 plus HPV, výsledky z kontrolního stěru ještě nemám
mám šílený strach, opravdu moc, nevím co bude, je to špatné? ![]()
@Katerina38 mám a mám to od března. Zatím mě jen pozorují, už jsem tam dlouho nebyla. Měla bych se zas objednat. Jsem měla jet před Vánoci, ale nechtělo se mi táhnout do Prahy v tom šílenství. Zatím to mám v tom mírném stádiu, kdyby se to zhoršilo, tak budu muset na konizaci. Začlo to po porodu.
@Katerina38
CIN1 znamená cervikální intraepitelová neoplasie, tedy buněčné změny v 1/3 výšky epitelu, nejde o nic smrtelně nebezpečného. Nutné je ovšem sledování, při případné progresi (CIN2, CIN3) by byla nutná jistá opatření.
Ahoj holky včera jsem byla u své doktorky, protože mám od června MIrenu a 3 měsíce jsem špinila, ted už to tři měsíce dostávám co 14 dnů, mám děsný premenstruační syndrom a bolestivou menstruaci, tak mi mudr dělal sono a mám 6cm cystu na vaječníku
nevíte co bude následovat pokud po menstruaci nepraskne? Taky jsem musela podstoupit stěr na cytologii z děl. čípku, ale nic neříkala proč, až v kabince jsem si všimla, že v květnovém stěru jsem měla nějaký nález, něco malinko, ale prd vím co a bylo tam napsané, že mám po půl roce na opakovaný stěr, tomu celkem rozumím, ale mudr se o tom vůbec nezmínila, tak nevím co si myslet? stěr udělala, ale vůbec neřekla, že něco bylo špatně
bojím se