Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Sezona malin se rozjíždí a já mám každý druhý den 1kg krásných zralých malin. Cpu se tím od rána do večera
abych to stihla ujíst. Kdybych měla mražák, tak to budu cpát tam. Nějaké tipy co s nima? Na marmeládu mi to přijde škoda ![]()
@zuzikka Buchtu,cheesecake, malinový sirup, šťávu. Někdo je i suší. Marmeláda je sice škoda, ale já ji loni udělala z borůvek, které se nevešly do mrazáku a je to pochoutka.
Bublaninu, krehky kolac podle Mamy v kuchyni, plneny sladky knedliky.
@zuzikka Mě to určitě na marmeládu nepřijde škoda a na šťávu už vůbec ne, tak je prostě výborná. Škoda je je nechat zkazit, něco do mrazáku, něco zpracovat. A zbytek jíst a jíst a jíst, mňám už se na ně těším, nám teprve začínají červenat.
Ja si je mixuju s mlékem na malinovy koktejl - to muzu po litrech. A naopak na marmeladu potřebuješ krasne vyzrálé a sladké, jinak nebude dobra. Takže bych uvarila marmeladu a ze zbytku udělala koláč apod
Asi bych udělala štávu, byla by pak na celý rok
Marmelády se u nás skoro nejí, já mam doma pultový mrazák tak bych jen balíčkovala i když u nás věřím že by se jich hodně snědlo jen tak.
Problém je, že co si napeču, to si musim i sama sníst, protože můj nejí vůbec nic sladkého. Ale ty knedlíky můžou být dobré, to jsem ještě neměla ![]()
Chtěla jsem poradit zmrzku, ale to je třeba ten mrazak. Ale zase když je rozmixuješ a dáš do krabičky, tak zaberou míň místa. Já tak dělám jahody - rozmixovat spolu s trochou třtinového cukru a je to výborná dřeň.
@IvaX píše:
Chtěla jsem poradit zmrzku, ale to je třeba ten mrazak. Ale zase když je rozmixuješ a dáš do krabičky, tak zaberou míň místa. Já tak dělám jahody - rozmixovat spolu s trochou třtinového cukru a je to výborná dřeň.
mňam, to jsem vlastně milovala jako malá…asi budu muset pořídit ten mrazák, ač zatím nevím kam ho dám..
@zuzikka píše:
Problém je, že co si napeču, to si musim i sama sníst, protože můj nejí vůbec nic sladkého. Ale ty knedlíky můžou být dobré, to jsem ještě neměla
no jasan, navrh dáš tvaroh, není to ani moc sladký. těsto třeba tvarohový. nebo udělat nějaký tvarohový špalíčky a na to maliny trochu rozvařit, jako malinovou omáčku. nebo malinový smoothie s tvarohem,.
@osvc píše:
Zavařit je jako kompot
A nerozpadnou se? Bála bych se, že z toho bude jen kaše. Ale nápad dobrej.