Nápady, co s malinama

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1779
12.6.18 13:26

Nápady, co s malinama

Sezona malin se rozjíždí a já mám každý druhý den 1kg krásných zralých malin. Cpu se tím od rána do večera :lol: abych to stihla ujíst. Kdybych měla mražák, tak to budu cpát tam. Nějaké tipy co s nima? Na marmeládu mi to přijde škoda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
12.6.18 13:29

@zuzikka Buchtu,cheesecake, malinový sirup, šťávu. Někdo je i suší. Marmeláda je sice škoda, ale já ji loni udělala z borůvek, které se nevešly do mrazáku a je to pochoutka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
12.6.18 13:29

Bublaninu, krehky kolac podle Mamy v kuchyni, plneny sladky knedliky.

• Citovat
  • Upravit
6050
12.6.18 13:30

@zuzikka Mě to určitě na marmeládu nepřijde škoda a na šťávu už vůbec ne, tak je prostě výborná. Škoda je je nechat zkazit, něco do mrazáku, něco zpracovat. A zbytek jíst a jíst a jíst, mňám už se na ně těším, nám teprve začínají červenat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
12.6.18 13:31

Zavařit je jako kompot ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
12.6.18 13:33

Ja si je mixuju s mlékem na malinovy koktejl - to muzu po litrech. A naopak na marmeladu potřebuješ krasne vyzrálé a sladké, jinak nebude dobra. Takže bych uvarila marmeladu a ze zbytku udělala koláč apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59370
12.6.18 13:33

Asi bych udělala štávu, byla by pak na celý rok :palec: Marmelády se u nás skoro nejí, já mam doma pultový mrazák tak bych jen balíčkovala i když u nás věřím že by se jich hodně snědlo jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
12.6.18 13:34

Problém je, že co si napeču, to si musim i sama sníst, protože můj nejí vůbec nic sladkého. Ale ty knedlíky můžou být dobré, to jsem ještě neměla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
12.6.18 13:34

Chtěla jsem poradit zmrzku, ale to je třeba ten mrazak. Ale zase když je rozmixuješ a dáš do krabičky, tak zaberou míň místa. Já tak dělám jahody - rozmixovat spolu s trochou třtinového cukru a je to výborná dřeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
12.6.18 13:35

Zmrzlinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122128
12.6.18 13:36

Pomlít na malinovou dřen' a do mražáku. :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
12.6.18 13:37
@IvaX píše:
Chtěla jsem poradit zmrzku, ale to je třeba ten mrazak. Ale zase když je rozmixuješ a dáš do krabičky, tak zaberou míň místa. Já tak dělám jahody - rozmixovat spolu s trochou třtinového cukru a je to výborná dřeň.

mňam, to jsem vlastně milovala jako malá…asi budu muset pořídit ten mrazák, ač zatím nevím kam ho dám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
12.6.18 13:37

@murra @mrav Nemá mrazák, stačí číst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
12.6.18 13:38
@zuzikka píše:
Problém je, že co si napeču, to si musim i sama sníst, protože můj nejí vůbec nic sladkého. Ale ty knedlíky můžou být dobré, to jsem ještě neměla :think:

no jasan, navrh dáš tvaroh, není to ani moc sladký. těsto třeba tvarohový. nebo udělat nějaký tvarohový špalíčky a na to maliny trochu rozvařit, jako malinovou omáčku. nebo malinový smoothie s tvarohem,.

• Citovat
  • Upravit
1779
12.6.18 13:39
@osvc píše:
Zavařit je jako kompot ;)

A nerozpadnou se? Bála bych se, že z toho bude jen kaše. Ale nápad dobrej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí