Co udělat s tekutou marmeládou

30831
11.6.18 18:32

Co udělat s tekutou marmeládou

Tady se ví všechno, tak prosím poraďte. Dělala jsem třešňovou marmeládu, podle návodu na tom želírovacím cukru, měla jsem 800g ovoce, použila jsem celý sáček želírovací na 1kg a marmeláda teče jako sirup. Dá se to ještě nějak spravit? Znovu povařit? Přidat nějaký želírovací prostředek? Namazat na chleba se to rozhodně nedá :zed: Možná, kdybych to rozmixovala do hladka, tak by z toho mohl být třešňový sirup :zed: Už jsem dělala marmeládu x-krát, i třešňovou, ale nikdy to nezůstalo takhle tekuté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6993
11.6.18 18:35

@acimedaca davat to do bileho jogurtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
11.6.18 18:44

@acimedaca já když jsem dělala marmeládu, tak jsem tam k tomu želírovacímu přípravku dávala ještě cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.6.18 18:56

Teoreticky trochu kyseliny citronové a ještě povařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
11.6.18 18:59

Nechat pořádně vychladit, takhle babička jednou dělala zavařeninu ve velkeém horku a pořád nechtěla ztuhnout, tak přidávala želírovací cukr, když přes noc pořádně vychladla měli jsme luxusní jahodové želé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30831
11.6.18 19:09
@potvurka89 píše:
@acimedaca já když jsem dělala marmeládu, tak jsem tam k tomu želírovacímu přípravku dávala ještě cukr.

tak cukr jsem tam dala v tom poměru, jak měl být :think:

@Pipet píše:
Teoreticky trochu kyseliny citronové a ještě povařit.

jako vylít z těch skleniček a znova povařit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
11.6.18 19:14

@acimedaca a dělala si talířkový test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
11.6.18 19:25

Já tak dopadla loni s rybízovou. Nepomohlo nic - citron, převařit, přidat želírovací cukr. Leji ji do bílýho jogurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
11.6.18 19:45

To sr mi už několikrát taky stalo. Tekutou marmeladu jsem pak používala do bílého jogurtu, na dort ( potrela jsem tim ještě teplý korpus, trochu se to vsaklo, pak jsem to natrela kremem),nebo treba na polití sladkých knedlíku s tvarohem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11192
11.6.18 19:53

Nechala bych to a používala třeba na ten jogurt nebo třeba na letní nepečené dorty nahoru na želé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.6.18 20:34

Jednou jsem otevíérala 20 skleniček meňkové, slila do hrnce, znova převařila, přidala gelfix a už to pak bylo dobré.

nebo tomu dej chvíli čas, třeba ještě přituhne. ten proces můžeš udělat kdykoli, teď už se nezkazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.6.18 20:36
@Kajak18 píše:
Já tak dopadla loni s rybízovou. Nepomohlo nic - citron, převařit, přidat želírovací cukr. Leji ji do bílýho jogurtu.

s rybízovou to snad ani není možné, ta tuhne sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
11.6.18 20:41

Měla jsem loni tekutou citronovou, vše jsem převařila a z 6 skleniček mám jen 2 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30831
11.6.18 22:02

Ty jo, my si vůbec marmeládu do jogurtu nedáváme :think: no dík, zkusím to používat na dorty, to by se mohlo dobře vsáknout do toho korpusu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
11.6.18 22:15

Zkusila bych znovu povarit, případně pridat cukr, mozna ze i po vychladnuti jeste ztuhne..zkousku jsi zkusila? Lzicku kapbout na talirek? A kdyz nepomůže, tak jak tu pisou holky..do jogurtu, nebo do perniku na slepeni, on by tim pekne nasakl :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí