Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tady se ví všechno, tak prosím poraďte. Dělala jsem třešňovou marmeládu, podle návodu na tom želírovacím cukru, měla jsem 800g ovoce, použila jsem celý sáček želírovací na 1kg a marmeláda teče jako sirup. Dá se to ještě nějak spravit? Znovu povařit? Přidat nějaký želírovací prostředek? Namazat na chleba se to rozhodně nedá
Možná, kdybych to rozmixovala do hladka, tak by z toho mohl být třešňový sirup
Už jsem dělala marmeládu x-krát, i třešňovou, ale nikdy to nezůstalo takhle tekuté.
@acimedaca já když jsem dělala marmeládu, tak jsem tam k tomu želírovacímu přípravku dávala ještě cukr.
Nechat pořádně vychladit, takhle babička jednou dělala zavařeninu ve velkeém horku a pořád nechtěla ztuhnout, tak přidávala želírovací cukr, když přes noc pořádně vychladla měli jsme luxusní jahodové želé ![]()
@potvurka89 píše:
@acimedaca já když jsem dělala marmeládu, tak jsem tam k tomu želírovacímu přípravku dávala ještě cukr.
tak cukr jsem tam dala v tom poměru, jak měl být ![]()
@Pipet píše:
Teoreticky trochu kyseliny citronové a ještě povařit.
jako vylít z těch skleniček a znova povařit?
Já tak dopadla loni s rybízovou. Nepomohlo nic - citron, převařit, přidat želírovací cukr. Leji ji do bílýho jogurtu.
To sr mi už několikrát taky stalo. Tekutou marmeladu jsem pak používala do bílého jogurtu, na dort ( potrela jsem tim ještě teplý korpus, trochu se to vsaklo, pak jsem to natrela kremem),nebo treba na polití sladkých knedlíku s tvarohem atd.
Nechala bych to a používala třeba na ten jogurt nebo třeba na letní nepečené dorty nahoru na želé.
Jednou jsem otevíérala 20 skleniček meňkové, slila do hrnce, znova převařila, přidala gelfix a už to pak bylo dobré.
nebo tomu dej chvíli čas, třeba ještě přituhne. ten proces můžeš udělat kdykoli, teď už se nezkazí.
@Kajak18 píše:
Já tak dopadla loni s rybízovou. Nepomohlo nic - citron, převařit, přidat želírovací cukr. Leji ji do bílýho jogurtu.
s rybízovou to snad ani není možné, ta tuhne sama
Měla jsem loni tekutou citronovou, vše jsem převařila a z 6 skleniček mám jen 2 ![]()
Ty jo, my si vůbec marmeládu do jogurtu nedáváme
no dík, zkusím to používat na dorty, to by se mohlo dobře vsáknout do toho korpusu
Zkusila bych znovu povarit, případně pridat cukr, mozna ze i po vychladnuti jeste ztuhne..zkousku jsi zkusila? Lzicku kapbout na talirek? A kdyz nepomůže, tak jak tu pisou holky..do jogurtu, nebo do perniku na slepeni, on by tim pekne nasakl ![]()