Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím.
Včera vecer jsem se vší silou praštila rukou o skříň. Zpočátku to bolelo jako čert, schytaly to dva prsty - levy prostředníček a prsteníček. Šla jsem s tím spát. Ráno už nic nebolelo, až na jeden kloub, který když hodně ohnu, bolí to. V klidu je to OK.
Nedávno jsem si narazila prst při volejbalu, přestalo to bolet po pár hodinách. A ten kloub po 8 hodinovém spánku a půlce dni pořád ne a ne dělat potíže.
Myslíte, že má cenu jít k doktorovi, nebo je to jenom naražené? Celou ruku mám nateklou, kloub je shora červený a zdola modrý.
Díky za odpovědi.
Zkouším svýma supermanovskýma rentgenovýma očima dohlédnout přes monitor k tobě na tu ruku a kouknout se, jestli sis to nezlomila, ale bohužel, nedohlédnu. Takže jediný, kdo ti může dát relevantní odpověď je lékař, po té, co uvidí rentgenový snímek tvé ruky.
NO ROZHODNĚ DOKTOR, já chodila týden se zlomeným zápěstím a nic moc ![]()
Pokud máš ruku nateklou, jdi k doktorovi. Je fuk, co to je, ruka má zjevně problém. Někdy se i zhmoždění fixuje, nemusí to být nutně zlomené. Nemluvě třeba ó možnosti utržení různých šlach, vazů a jiné radosti. Některé tyto zranění je potřeba ošetřit co nejdřív, pokud se to nechá, můžou být následky dlouhodobé.
Možná nastipnute, pokud je otok a změna barvy šla bych na rtg.
Ono se to těžko pozná, ale běž k doktorovi. Tchyně jednou při velkém větru uklízela takový ten obrovský slunečník. Vítr zafoukal, slunečník se převrátil a přirazil jí ruku ke stolu. Kloub na prostředníčku modrý, nemohla ho ohnout, strašně jí to bolelo. Šla k doktorovi, prst byl jen naražený. Kamarádka hrála volejbal, špatně se trefila do balónu a narazila si prst. Prst bolel, byl nateklý, trošku zmodral. Verdikt u doktora - zlomenina. Fakt se to blbě odhaduje. ![]()
@mrstecka
Co třeba rentgen? Pokud pošleš snímek, tak ti odpovím… Roky jsem dělala bojové umění a na sobě zlomeninu poznám, ale i tak mi při rentgenu kotníku oznámili, že jsem měla naštípnutý palec na levé noze a že se jedná asi o dva roky staré zranění, o kterém jsem nic nevěděla. Až na opravdu zřetelné zlomeniny, ti nikdo po netu neporadí. ![]()