Natrhnutý vaz u kotníku

Anonymní
2.11.17 22:22

Natrhlý vaz u kotníku

Ahojky! Jdu si pro radu. Minulý týden jsem spadla a otočila jsem si nohu v kotníku. Na nohu nešlo vůbec stoupnout, tak jsem šla k lékaři. Udělal mi RTG, zlomené to není, ale prý snad natažení a natržení vazu. Dostala jsem berle a ortézu. Týden jsem neměla vůbec chodit.Po týdnu jsem šla na kontrolu, kotník stále bolí a mám pomalu cvičit s prstama a kotníkem a zkoušet opatrně došlapovat, kontrola za 14 dní. Při došlápnutí to stále bolí. Chtěla bych se zeptat, jestli jste to někdo měl a jak dlouho to trvalo než jste šly do práce? Chodily jste potom na rehabilitace? V práci se hodně nachodím. Díky za jakýkoliv názor a radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5708
2.11.17 22:38

Začátkem srpna jsem si lehla do postele a dala si šlofíka. Po probuzení jsem se protáhla a najednou křup a já už se nepostavila na nohu. Ty jsi ve výhodě, že jsi spadla. S tebou se budou lékaři bavit normálně. Mě ale nikdo nevěřil, že bych si natrhla vaz v kotníku, protože v posteli to přeci možné není. A tak jsem si prošla řadou vyšetření na všechny možné i nemožné nemoci od dny počínaje, boreliózou konče. Neschopenku mi nedal nikdo a já se belhala s červenofialovou nohou a pajdala s ní dvanáctky v práci. Bolelo to dlouho, belhala jsem se s tím přes dva měsíce a sbírala lékařské zprávy. Po dvou měsících má lékařka konstatovala, že neví, co mi je, ale hezky se to hojí. Byla jsem vzteky bez sebe, nikdo s tím nic nedělal, jen mě pořád vyšetřovali na něco, co jsem věděla, že mi není. Nakonec jsem si přes známé našla slušného ortopeda, to už mě noha ale nebolela, zahojila se sama za pochodu. Trvalo to asi dva a půl měsíce. Ortopéd si vše pročetl, nohu mi poctivě vyšetřil a konstatoval, že se domnívá, že jsem skutečně prodělala natržený vaz, resp. prasklou některou úponku vazu. I přes tu léčbu neléčbu naštěstí bez úhony. Takže dle mé zkušenosti to trvalo dva a půl měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.17 22:43

@Enmamma to sis teda pěkně užila. Hlavně, že už jsi v pořádku a bez následků. Je hrozný, co se děje ve zdravotnictví. :(

• Citovat
  • Upravit
9947
2.11.17 23:10

To jsem měla též zvrkla jsem si nohu měla jsem to nateklé jako prase a odlomila se mi kost tvrdili mi že to v žádném případě nejde odoperovat :roll: a měla jsem sádru 3 měsíce z toho jsem dostala řídnutí kostí bylo to hrozné. A rok na to sem měla další úraz a to jsem šla k jinému doktorovi a ten říkal že je to potřeba odoperovat že mi odstraní tu kost ovšem v jiném městě a jiný nemocnci tam to najednou šlo zanedbali mi to a když mi tu nohu otevřeli zjistili že mám od té kosti přetrané vazy a šlachy tak že mi dělali plastiky vazů :nevim: a pak jsem měla sádru, rehabilitace bylo to na hodně dlouho 4 měsíce a z toho 3,5 se sádrou ještě k tomu v zimě :zed: dej tomu čas bude to dlouho bolet a hlavně pak si dávej pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.17 00:42

Stejná diagnóza jako děcko na základce, navíc s nadváhou. Tělocvikářka mě po pádu nechala odpajdat čtyři vyučovací hodiny a kilometrovou cestu domů… nic zlomeného, ale vazy doslova na s..čku, krev v kotníku atd. Dostala jsem sádru na tři týdny, po týdnu chodící. Po sundání sundání sádry nikdo nic neřešil, rehabilitaci apod, páni doktoři se na to prostě zvysoka. Tělocvik na střední jsem přežila jedině díky pružnému obinadlu a občas brufenům, stejně když jsem na vešjce lítala 10 hodin v kuse po praktikách a laboratořích. Slušných 6 let pekla, na vejšce jsem prostě brečela bolestí z každodenní chůze do školy… Naštěstí tohle „cvičení“, redukce nadváhy a následně i sport nnakonec nějak záhadně docela pomohly, kotník už asi 10 let nebolí, ale kulhám dodnes a po úrazu kolene na druhé noze nedávám už ani podpatky, už nemám nohu, která by mě stabilizovala :D Celý život nadávám, že kdybych si tu hnátu tenkrát zlomila, byl by to zlatý úraz.
Být tebou, tak si jednak vydupu rehabilitace, jednak kotník nepřetěžovat, zpevňovat, chránit. Být na sebe opatrná a fakt se nenechat odbýt. Tohle je hrozné svinstvo. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.17 12:13

Komu mám říct o tu rehabku, na chirurgii nebo to řeší obvoďačka?

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
28.11.17 10:53

Mě nepomohlo nic, musela jsem s tím na operaci a pak už byl klid.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.17 12:17

@Jančakecalka a co jsi s tím měla?

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
28.11.17 15:09
@Anonymní píše:
@Jančakecalka a co jsi s tím měla?

Natrhané vazy, bolelo to, nic nepomáhalo, pak to začlo otýkat, tak mě to museli operativně opravit, mám jakousi plastiku u kotníku. Ale ted jsem už v pohodě, nic nebolí a v pohodě běhám i jezdím na koloběžce. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1
17.1.18 17:33

Já jsem to měla dostala jsem dlahu na týden potom kontrolu a měla jsem tam obrovský hematom a otok, tak mě tam dali sádru na 2 týdny :potlesk:… Potom mě to sundali a měl jsem to otekle a dali mě pouze obinadlo :mrgreen:. Úraz se stal 20.11. a stále je otok :nevim:. Poté mě začal kotník bolet a šli jsme k dr. Igoru Dubskemu a ten objevil ještě malou prasklinu… :,( doba léčení tak 4 měsíce.
Btw. fotky jsou z 17. 1.2018 takže asi 2 měsíce od úrazu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
29.2.20 17:45

Včera jsem si chytrák vzala po dlouhý době boty na podpatku, odchodila v nich celej večer a před barákem se mi noha zvrtla a já teď trpím. Neví někdo, co se s tím dá dělat? Nateklý to je, ale ne nějak úplně hrozně, nemůžu na tu nohu došlápnout, bolí to na dotek, kotník je horkej. Bolí mě to od kotníku dozadu, achillovka a lýtko. Nedokážu si ani představit to stáhnout. Přemýšlím jestli mám jet na pohotovost, nebo se to dá vyřešit samodomo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák