Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, před dvěma týdny jsem se narazila mírně nad kolenem o plastovou tyčku. Druhý den jsem měla v místě nárazu modřinu (začala jsem lehkou bolest cítit až večer v místě modřin) a následující den, jsem cítila, jak bolest migruje v koleni. Začala jsem odlehčovat pomocí berlí, ale i tak bolest byla stále (i v klidu), nejvíce jsem ji pociťovala v noci před spaním (hlavně občas vyloženě vystřelovala). Léky a masti na bolesti moc nezabíraly. Po skoro dvou týdnech jsem jela na pohotovost s tím, že už jsem byla úplně zoufalá, že mě to stále bolí. Vyšetření a rentgen byl čistý a prý je to obraženina/naraženina. Plus jsem dostala silnější léky (Nimesil) Už je to skoro týden od pohotovosti a já to koleno pořád cítím. Je to snesitelnější, ale nějaká ta bolest a zvýšený cit tam pořád je. Máte někdo zkušenost, jak dlouho taková naraženina trvá? A zda máte nějaký tip (léky nebo vitamíny), pro rychlejší zahojení. Děkuji za odpověď.
@Caprisonnerka píše: Více
Ja bych jednu radu mela…tohle resi ortoped, ne pohotovost, tam asi reseni nenajdes, zvlast kdyz problem trva dva tydny.
Takze kdyz to neprestane, res to na ortopedii. V pracovni dobe, samozrejme.
@Caprisonnerka Syn si teď ošklivě narazil koleno, mel tam bouli jak druhé koleno a cca behem tydne uz mohl normálně chodit.
@mroe Zprvu jsem volala na ortopedii. A tam mě přesměrovali na urgent/pohotovost s tím, že úrazy řeší tam. Ale pak mi na urgentu, bylo řečeno, že pokud bude bolest přetrvávat, tak se mám objednat na ortopedii. Čekám dokonce týdne, jestli se to nezlepší, tak se tam objednávám.
@Caprisonnerka píše: Více
Psala jsi pohotovost, ne urgent. Nehlede na fakt, ze dva tydny stary uraz fakt nepatri na urgent, at si ortoped keca, co chce. Diky tomu jsi ted, kde jsi. Moc dobre musi vedet, ze kdybys mela zlomeninu kolene, jsi na urgentu hned. Asi doufal, ze to prejde samo. Takze znovu ortopedie.
@mroe píše: Více
tak já taky řeknu, že půjdu na pohotovost. Přitom je to teď, nedávno nově, urgent. Ale tam tě stejně roztřídí a pošlou třeba na chirurgii nebo na tu „obvoďáckou“ pohotovost.
V lednu jsem se vymlátila na schodech. Někdy v únoru koleno přestalo bolet. Cítit to bylo už jen při zmáčknutí. Malou modřinku jsem ale měla až někdy do června
Nechala bych tomu čas. Trvá to opravdu o dost dýl, než by jeden čekal…
@vokishka píše: Více
Neni to uplne to same. Pohotovost drzi praktici, urgent je v nemocnici, se vsemi odbornostmi( chirurg, internista, rgd, lab, pediatr). Pohotovost byla driv i na poliklinikach, ted spis u nemocnic, urgent je jen ve vetsich nemocnicich.
@mroe píše: Více
Jo, ale my máme nápis urgent. Já si vezmu lístek, zavolají mě k okýnku. A tam rozhodnou, co dál. Oni tě pošlou buď na pohotovost (ti praktici) nebo na chirurgii, kde je i rentgen a předpokládám, že muzou poslat i na CTa MR. Vezmou i krev. Je to nově udělané centrum, nemocnice, větší město. Mně třeba poslali k praktikovi a ten řekl, že to chce chirurgii a rovnou mě tam sestra odvedla.
@mroe tohle se píše na stránkách nemocnice
Urgentní příjem neposkytuje běžné ambulantní zdravotní služby související s návštěvou praktického lékaře, ale slouží pro akutní změny zdravotního stavu mimo jiné v oborech: chirurgie, interní lékařství, Neurologie, Gyn-Por, pediatrie, ORL, urologie atd.
Součástí UP je také Lékařská pohotovostní služba, kterou nemocnice organizuje spolu s praktickými lékaři (dospělí, děti a dorost) ve všední dny od 17-21 hodin, o víkendech a svátcích od 8-20 hodin a příjem pacientů k plánované hospitalizaciZápis pacienta probíhá v recepci Urgentního příjmu se 4 kójemi, po zmáčknutí tlačítka vyvolávacího systému