Narážky na váhu

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.8.22 08:33

Narážky na váhu

Zdravím, delší dobu řeším ze strany manžela narážky na moji postavu… (mám 167cm, cca 58-59kg, vel S-M, věk 28). Jsme spolu 5 let, manželé 2 roky, děti zatím nemáme a v poslední době pořád říká, že jsem kdysi vypadala lépe co se týče postavy, že jsem neměla velké břicho a stehna a teď jo a občas i takové narážky „při srandě“. Je pravda, že jsem kdysi více cvičila, bohužel teď na to není tolik čas. Vždycky se to „snaží“ říct slušně, ale mě tím akorát naštve a urazí.
Jak mu na to reagovat? Už mě to trápí, nepřipadám si nějak tlustě, ale když si vzpomenu co mi říkal, tak o tom začnu pochybovat…

Anonym (intimní dotaz, rodina).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3792
3.8.22 08:37

A on je vysportovaný? Pokud on na sport má čas, tak proč ty ne? Nezměnila jsi i přístup k líčení/oblékání? Třeba se jen bojí, že třeba s případnými dětmi to necháš plavat o dost víc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9000
3.8.22 08:38

A co bude dělat, až třeba v těhotenství přibereš? Požene tě po šestinedělí do posilovny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 08:39

@Sisika9 vysportovaný určitě není, taky se mu postava změnila, měl svaly teď už moc ne. Já běhám cca 2× týdně, 1× se snažím alespoň něco dělat doma. Není to, že bych se vůbec nehýbala a jen jedla, proto mě to mrzí..

• Citovat
  • Upravit
3792
3.8.22 08:43
@Anonymní píše:
@Sisika9 vysportovaný určitě není, taky se mu postava změnila, měl svaly teď už moc ne. Já běhám cca 2× týdně, 1× se snažím alespoň něco dělat doma. Není to, že bych se vůbec nehýbala a jen jedla, proto mě to mrzí..

Tak si to neber a narážky mu vracej. Pokud 3× týdně cvičíš, tak ty kila musí být jen svaly, kde by se tam schoval tuk? Nevidím, co by ti mělo být líto :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10242
3.8.22 09:05

Ahoj,
tak mu řekni, že i když to říká ve srandě, pro tebe je to citlivé a mrzí tě to. Že pro něj by také nebylo příjemné, kdybys mu říkala, že se mu nějak zmenšil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
3.8.22 09:06
@Anonymní píše:
Zdravím, delší dobu řeším ze strany manžela narážky na moji postavu… (mám 167cm, cca 58-59kg, vel S-M, věk 28). Jsme spolu 5 let, manželé 2 roky, děti zatím nemáme a v poslední době pořád říká, že jsem kdysi vypadala lépe co se týče postavy, že jsem neměla velké břicho a stehna a teď jo a občas i takové narážky „při srandě“. Je pravda, že jsem kdysi více cvičila, bohužel teď na to není tolik čas. Vždycky se to „snaží“ říct slušně, ale mě tím akorát naštve a urazí.
Jak mu na to reagovat? Už mě to trápí, nepřipadám si nějak tlustě, ale když si vzpomenu co mi říkal, tak o tom začnu pochybovat…Anonym (intimní dotaz, rodina).
Říkala bych mu to samé :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
3.8.22 09:12

To, co dělá Tvůj manžel, není v pořádku.
Tlustá nejsi. Řekni mu, ať s tím přestane, že máš normální váhu a jsi se sebou spokojená.
Případně, pokud bys sama chtěla mít více času na sport, řekni mu, ať zaplatí dovážku obědů a pomocníka na úklid a můžeš místo toho více sportovat. Případně jestli si představuje vedle sebe modelku, může chodit do práce pouze on a Ty se budeš věnovat pouze zdravé stravě, kondici a péči o vzhled. Tohle bych mu řekla úplně smrtelně vážně. Samozřejmě se bude divit a klepat si na čelo, tak si zaklep na čelo úplně stejně a zeptej se ho, co tím sleduje, že máš úplně normální postavu a je celkem běžné, že lidi s postupujícím věkem nemají a nikdy nebudou mít tělo jako v 17.
Za sebe ale musím říct, že by mi tohle extrémně ubližovalo a s takovým člověkem bych být nemohla. Může přijít nemoc, úplná ztráta kondice, léky, po kterých přibereš, nevratné změny v těhotenství. A tak dál a tak dál. Tenhle chlap by s Tebou nebyl, kdyby se Ti to stalo. A myslím si, že to víš sama. Hodnotu ve vztahu NEMÁ tvořit tělo, takový vztah nemůže vydržet. A stejně tak nemá být dokonalá forma základem vzájemné přitažlivosti prostě, i když budou někteří tvrdit opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13105
3.8.22 09:14

Tak začni vařit jinak a naplánuj společné aktivity.
Když běháš sama, to se on nebojí, že bys mu jednou mohla uběhnout a už se nevrátit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13951
3.8.22 09:15

Fakt vracet si to jako malé děti? Zakladatelka m áš 167cm a 59 kg, podle bmi jsi naprosto zdravá ženská s normální váhou. Žádný břicha se nekonají a byla bych sakra na pozoru. Proč ti sráží sebevědomí? Jak se bude chovat, až budete čekat rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
3.8.22 09:16
@Freeandwild píše:
To, co dělá Tvůj manžel, není v pořádku.
Tlustá nejsi. Řekni mu, ať s tím přestane, že máš normální váhu a jsi se sebou spokojená.
Případně, pokud bys sama chtěla mít více času na sport, řekni mu, ať zaplatí dovážku obědů a pomocníka na úklid a můžeš místo toho více sportovat. Případně jestli si představuje vedle sebe modelku, může chodit do práce pouze on a Ty se budeš věnovat pouze zdravé stravě, kondici a péči o vzhled. Tohle bych mu řekla úplně smrtelně vážně. Samozřejmě se bude divit a klepat si na čelo, tak si zaklep na čelo úplně stejně a zeptej se ho, co tím sleduje, že máš úplně normální postavu a je celkem běžné, že lidi s postupujícím věkem nemají a nikdy nebudou mít tělo jako v 17.
Za sebe ale musím říct, že by mi tohle extrémně ubližovalo a s takovým člověkem bych být nemohla. Může přijít nemoc, úplná ztráta kondice, léky, po kterých přibereš, nevratné změny v těhotenství. A tak dál a tak dál. Tenhle chlap by s Tebou nebyl, kdyby se Ti to stalo. A myslím si, že to víš sama. Hodnotu ve vztahu NEMÁ tvořit tělo, takový vztah nemůže vydržet. A stejně tak nemá být dokonalá forma základem vzájemné přitažlivosti prostě, i když budou někteří tvrdit opak.

Z mého okolí má hodně holek lepší postavu okolo 30 než v 17. Naučily se s tělem pracovat. Začal je bavit pro puberťáky nudný běh. Můžou si sami vařit z sebou nakoupených surovin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
3.8.22 09:17

Za 1) on nemá problém s tebou, ale sám se sebou. Tohle je typické pro lidi, co nejsou spokojeni se svoji vahou, tak upozorňuji na ty druhé. A je to doména hlavně chlapů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10869
3.8.22 09:17

Tak postava se mění. Ať se zaměří sám na sebe, bych mu řekla.
Pokud se hýbeš, jak píšeš, tak se mi to jeví ok. Možná bych si pohlídala, jestli ta snaha není vynaložená zbytečně nevhodným cvičením a zda by nebylo lepší něco jiného. Dost lidí nedela ani to co ty. Jakýsi čas máš, tak at je efektivně využity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
3.8.22 09:18
@Pidulka1991 píše:
Fakt vracet si to jako malé děti? Zakladatelka m áš 167cm a 59 kg, podle bmi jsi naprosto zdravá ženská s normální váhou. Žádný břicha se nekonají a byla bych sakra na pozoru. Proč ti sráží sebevědomí? Jak se bude chovat, až budete čekat rodinu?

Tak pokud by necvičila, tak břicho a stehna z oblečení polezou, ale to není zakladatelky případ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 09:20

@Freeandwild Díky, to jste mi vzala slova z úst.. jasně postava není co bývala.. není pevná jako kdysi.. ale proč to tak řešit, na fitness soutěže se nechystám :D :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky