Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím, delší dobu řeším ze strany manžela narážky na moji postavu… (mám 167cm, cca 58-59kg, vel S-M, věk 28). Jsme spolu 5 let, manželé 2 roky, děti zatím nemáme a v poslední době pořád říká, že jsem kdysi vypadala lépe co se týče postavy, že jsem neměla velké břicho a stehna a teď jo a občas i takové narážky „při srandě“. Je pravda, že jsem kdysi více cvičila, bohužel teď na to není tolik čas. Vždycky se to „snaží“ říct slušně, ale mě tím akorát naštve a urazí.
Jak mu na to reagovat? Už mě to trápí, nepřipadám si nějak tlustě, ale když si vzpomenu co mi říkal, tak o tom začnu pochybovat…Anonym (intimní dotaz, rodina).
167 cm a 59 kg? To jste spíš hubená.
@Pidulka1991 píše:
https://prozeny.blesk.cz/…eni-dulezita?…Tady to máš vidět, ale žádná s podobnou vahou neměla břicho, jen nebyla „pevná“. Břicho mam já s nadváhou, ne ženska s normálním bmi
Přesně. Navíc na půlce těch fotek dělá hlavní rozdíl póza, světlo a kalhoty/kalhotky vytažený víc do pasu, což dělá opticky hezčí siluetu. Viz tohle - stejná žena, fotky pořízené ve stejnou minutu, akorát jiná póza no ![]()
@Pidulka1991 tak jestli si nejaky chlap mysli ze mezi tema dvema fotkama je 10 kilo rozdil, tak mi ho je uprimne lito, protoze zivou zenskou v plavkach nikdy nevidel, leda na obrazku
@Anonymní píše:
Zdravím, delší dobu řeším ze strany manžela narážky na moji postavu… (mám 167cm, cca 58-59kg, vel S-M, věk 28). Jsme spolu 5 let, manželé 2 roky, děti zatím nemáme a v poslední době pořád říká, že jsem kdysi vypadala lépe co se týče postavy, že jsem neměla velké břicho a stehna a teď jo a občas i takové narážky „při srandě“. Je pravda, že jsem kdysi více cvičila, bohužel teď na to není tolik čas. Vždycky se to „snaží“ říct slušně, ale mě tím akorát naštve a urazí.
Jak mu na to reagovat? Už mě to trápí, nepřipadám si nějak tlustě, ale když si vzpomenu co mi říkal, tak o tom začnu pochybovat…Anonym (intimní dotaz, rodina).
Jak na to reagovat? Zhubnout
To myslím z legrace.
Já jsem s mojí 7 let. Je malá a má tendenci tloustnout. Ze začátku měla úžasnou postavu. Teď trochu přibrala. Změna práce, 4 vnuci, není čas na cvičení. Ale co chci sdělit, že já bych ji to nedokazal říct. Bylo by mi to vůči ní hodně trapný.
Jsem ženská a jsem na chlapy, ale mně se více líbí, když je ženská štíhlá, ale ne samý sval. Prostě na pohled taková k pomuchlani, jako plyšák. Ne něco co mě pobodá, když to obejmu
![]()
Takže za mě vede ta postava, kde jsou „spicky“. Vizuálně se mi to líbí více.
A mimochodem je to jak která postava, já mám postavu svalnatou i s minimem cvičení a jak jsem „vysekana“ záleží zrovna na tom, jak moc dietní jídelníček dodržuji.. mohu cvičit jak pitomec, ale bez správného jídla to fakt vidět nebude (jdu si dát další slaninu
)
@TThomas1 píše:
Jak na to reagovat? ZhubnoutTo myslím z legrace.
Já jsem s mojí 7 let. Je malá a má tendenci tloustnout. Ze začátku měla úžasnou postavu. Teď trochu přibrala. Změna práce, 4 vnuci, není čas na cvičení. Ale co chci sdělit, že já bych ji to nedokazal říct. Bylo by mi to vůči ní hodně trapný.
4 vnuci? To už je ve věku, kdy je udržení postavy sakra náročné ne?
Osobně si myslím, že buď člověka miluji nebo ne. Manžela miluji a také mu narostlo lehce bříško apod, nic to nemění, holt už mu není 30, jako když jsme se potkali ![]()
@TThomas1 píše:
Jak na to reagovat? ZhubnoutTo myslím z legrace.
Thomass ona má na trošku přibrani věk ne? Mně je 47,měřím 173 cm a vážím 67. Ano chci zhubnout 2-3 kg,. Abych měla postavu co se mi líbí tak bych potřebovala těch 5 kg, ale zase se bojím že bych zestarla v obličeji, a to fakt nechci. Dost sportuji, takže svaly mám, trosku stehna a trochu břicho. Ale myslím si že ve svém věku těch 5 kg navíc so můžu dovolit
Zastav ho hned v počátku, chvilku to vypadá jako sranda, ale časem ti to začne vrtat v hlavě, byť ti to racionálně připadá absurdní.
To co dělá není sranda, ale ubohost. Jednou jsem s takovým žila, říkal mi vepriku, tak dlouho dokud jsem tomu neuverila. Mimochodem, v tu dobu jsem na 165cm vážila 49kg. Zda se vám to absurdní? Stokrát opakovaná lež se stává pravdou. A teď po 8 letech začínám mít sebevědomí zpět, ačkoliv už dávno nemám pod 50kg. Takže prosím, vymez se proti němu hned.
No… asi nebudeš chtít slyšet, co napisu. Ale manžel mě takto upozorňoval asi 5 let. Celou dobu jsem to hazela za hlavu, neb já byla spokojena, nebo jsem se na nej naštvala nebo tak. Letos to vyvrchlilo po 20 letech rozchodem. Prý mi to říkal roky. Já nic nedelala. On si vzal štíhlou ženu. Ma mě prý rad jako kamarádku, ne manželku. Nepřitahují ho. Takže zpětne??? Zarvala bych a makala na sobě.
@Anonymní píše:
No… asi nebudeš chtít slyšet, co napisu. Ale manžel mě takto upozorňoval asi 5 let. Celou dobu jsem to hazela za hlavu, neb já byla spokojena, nebo jsem se na nej naštvala nebo tak. Letos to vyvrchlilo po 20 letech rozchodem. Prý mi to říkal roky. Já nic nedelala. On si vzal štíhlou ženu. Ma mě prý rad jako kamarádku, ne manželku. Nepřitahují ho. Takže zpětne??? Zarvala bych a makala na sobě.
Taky by ti po dvaceti letech mohl předhazovat, že si vzal o 20 let mladší… ![]()
@Anonymní píše:
Bože, jak já tenhle typ chlapů nesnáším! Prosím tě, nemáš ani 60 kg, tak si hlavne nenech nasadit do hlavy pocit méněcennosti. Jako já samozřejmě chápu, když žena přibere nějaký větší množství kg a pak se chlapovi nelíbí, to fakt dokážu pochopit, ale ty vážíš 58 kg a on má narážky??? Jako promin, ale at tě ani nenapadne o sobě pochybovat a radši mu řekni, at se dá nějdřív dohromady on, že si přeješ aby měl sixpack, jak za poslední dobu zkysnul a že už v posteli taky neni moc dobrej, at s tim něco dělá… Jinak vážně nevim. Tohle mi fakt hlava nebere. Pán má asi nějaký menší sebevědomí ne???
@Anonymní píše:
Taky jsi mela nan167 cm 59 kilo? To jako neni stihla ženská?
To je úplně stihla zenska. Já měla o 10 více. To je jedno. Chci říci, ze pokud on to tak vidí….nic s tím neudělá realita, ze je úplně hubena
@Anonymní píše:
To je úplně stihla zenska. Já měla o 10 více. To je jedno. Chci říci, ze pokud on to tak vidí….nic s tím neudělá realita, ze je úplně hubena
Takže jsi měla 70 kg a kvůli tomu se s tebou po 20 letech rozešel… ![]()
V době rozchodu už měl jinou, ne?
Tvrdí, ze mi to říkal roky, ze ho to proste nepritahuje. Dále tvrdí, ze ona je jen kamarádka, ze s ni nic nemá. Ale ona kamarádka má opravdu 60 kilo, silikony a napichane rty. Tezko říci, kde je problém. Zda mu opravdu vadila moje nadvaha, ze se rozhledl jinde. Ale opravdu mi to říkal roky. Nebo se nejprve zhlednul jinde. Já chci jen říci, ze pokud to říká…. Je to určitě signál… ze něco není z jeho strany Ok.