Rozchod, jak vyjít?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1180
2.8.22 22:14

Rozchod, jak vyjít?

Ahoj, zajímalo by mě, ty co to zažili…po rozchodu, jak jste řešili finance nebo nevím jak to napsat…vím, že až se rozejdeme, tak sama děti a barák finančně neutahnu…podělite se někdo jak jste řešili? diky moc, potřebuji utridit myšlenky, vidět to z jiného pohledu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
2.8.22 22:28

To asi zalezi na kazdem…
Je potreba ujasnit si, jak budete pecovat o deti vcetne prazdnin, nemoci - dle toho urcit vyzivne.
Pokud nemate ani jeden vysoke prijmy, bude nejlepsi dum prodat, doplatit, co je potreba a zbytek rozdelit (je to spolecny dum?).
Mas dite do dvou let? Mohla bys dostat vyzivne i na sebe.
Takhle se tezko radi, kdyz neni znama vychozi situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
2.8.22 22:39

@VitaminC dům je jen můj bez hypotéky, ale každopádně do toho peníze dal a hodně, ale nikdy tu neměl ani trvalý pobyt, neřešil vlastnictví nic, ani nevím jestli by chtěl vyplatit a jestli by na to měl právo, deti už jsou školou povinný a 3, já mám poloviční úvazek, plný není možný, protože děti jsou pořád se mnou, on má volno málokdy, je to složitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.8.22 22:42

@luc31 Tak pokud je takto zaneprazdneny, tak ma urcite vysoke prijmy tim padem bys mela i stedre alimenty. Kazdopadne uvazek si asi budes muset zvysit. Zvladly to jine, zvladnes to taky. A deti uz jsou velke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
2.8.22 22:53

Školou povinné děti opravdu nepotřebují péči na půl úvazku. Normálně jdi na celý a nebo si najdi alespoň brigádu, to je teoreticky flexibilnější. Možné je třeba i dům pronajmout a jít na nějakou dobu do bytu. Ušetříš hodně na energiích, ale zase může nastat problém s nespolehlivým nájemníkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20832
3.8.22 04:44
@luc31 píše:
Ahoj, zajímalo by mě, ty co to zažili…po rozchodu, jak jste řešili finance nebo nevím jak to napsat…vím, že až se rozejdeme, tak sama děti a barák finančně neutahnu…podělite se někdo jak jste řešili? diky moc, potřebuji utridit myšlenky, vidět to z jiného pohledu atd.

Alimenty na děti. Zvětšit úvazek. Důkladně finance plánovat a šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
3.8.22 05:35

@luc31 „každopádně do toho peníze dal a hodně, ale nikdy tu neměl ani trvalý pobyt, neřešil vlastnictví nic, ani nevím jestli by chtěl vyplatit a jestli by na to měl právo“… vážně tohle napíšeš do jedné věty? :D Pokud to nebyl z jeho strany dar, tak jsou to pořád jeho peníze vložené do tvé nemovistosti. Jako kdyby to bylo naopak, tak bys nad svými penězi mávla rukou? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79731
3.8.22 07:14
@luc31 píše:
@VitaminC dům je jen můj bez hypotéky, ale každopádně do toho peníze dal a hodně, ale nikdy tu neměl ani trvalý pobyt, neřešil vlastnictví nic, ani nevím jestli by chtěl vyplatit a jestli by na to měl právo, deti už jsou školou povinný a 3, já mám poloviční úvazek, plný není možný, protože děti jsou pořád se mnou, on má volno málokdy, je to složitější

No tak do baráku prachy sypal, tak mu je teď zase násyp zpět, ne? Být to naopak, to by bylo křiku o právu a o tom, že tě nesmí vykopnout jen s igelitkou. Trošku vycurana, ne? A kvůli skolakum poloviční úvazek? Dětičky potřebují pečovatelku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40377
3.8.22 07:22
@luc31 píše:

Začala bych tím, že bych probrala s chlapem, jestli bude chtít nějaké peníze a od toho se odpíchla.
Třeba řekne, že nic nechce, ale je to slušnost, přijde mi sprosté napsat, že by na to neměl nárok.
Morálně nárok má, aspon z mého pohledu.

A pak bude záležet, v jakém stavu je barák.
Jestli bude brzy nutná nějaká větší rekonstrukce, osobně bych šla raději do bytu, v baráku to sama neutáhneš.

Plný úvazek bude nutností.
A jestli už ted víš, že to sama neutáhneš i s plným úvazkem, raději to prodat, copak jiného.
Max. někoho do podnájmu, ale tam záleží, jestli by to u vás vůbec šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
3.8.22 07:30
@inkakřivák píše:
No tak do baráku prachy sypal, tak mu je teď zase násyp zpět, ne? Být to naopak, to by bylo křiku o právu a o tom, že tě nesmí vykopnout jen s igelitkou. Trošku vycurana, ne? A kvůli skolakum poloviční úvazek? Dětičky potřebují pečovatelku?

To je trochu něco jiného ne.. Děti snad zůstávají s matkou, snad sypal do baráku i pro děcka, a určitě ho budou jednou dědit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79731
3.8.22 07:52

@Venesí Takže tuhle radu hod příště do pléna, až bude chtít nějaká ženská vyplatit z baráku, který ji nepatří. A,,ona tam uklízela, kupovala věci, cpala tam peníze". Ne, ten chlap prostě má nárok, minimálně morální, na vyplacení. A pokud prokáže, že tam opravdu cpal peníze svoje, což se mu může klidně podařit, tak i právní. A jednou budou děcka dědit i po něm.
Další vycurana ženská, co si myslí, že mateřství a to, že je žena, omlouvá všechno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42177
3.8.22 07:59
@Venesí píše:
To je trochu něco jiného ne.. Děti snad zůstávají s matkou, snad sypal do baráku i pro děcka, a určitě ho budou jednou dědit. :nevim:

Další názor, kvůli kterýmu si nás někteří chlapi neváží… Jak něco jiného, budoval a zveleboval společné bydlení, má na svůj podíl nárok a basta!!! Někdy mi nad blbostí lidí zůstává rozum stát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79731
3.8.22 08:03

@Venesí A co když ta ženská barák prodá a peníze naházel do automatu? Neříkám, že to udělá, ale kde jsi se svým argumentem? Prostě i ten chlap má právo na svoje. A nemorálnost některých lidí je šílená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
3.8.22 09:38
@luc31 píše:

Musíš si k tomu sednout a počítat. Jaké máš příjmy a jaké máš výdaje. Jak případně zvýšit příjmy a jak případně snížit výdaje. Nejspíš budeš mít výživné. Možná dosáhneš na příspěvek na bydlení.

Další věc bude, jak si vyrovnáte závazky s mužem.

Dokážete se domluvit? Na péči, na výživném i na tom ostatním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33166
3.8.22 09:48
@luc31 píše:

Kdyby to bylo obráceně, tak bys peníze nechtěla, a jen tak odešla? Děti máš školou povinný, tak holt na plný úvazek, není potřeba poloviční. Všechno jde, když se chce. Vyřídit alimenty a péči o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí