Rozchod, jak vyjít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
902
3.8.22 13:05

@free333 no on ten barak je kolikrat levnejsi nez byt
Aspon u nas to tak bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
3.8.22 13:10
@luc31 píše:
Ahoj, zajímalo by mě, ty co to zažili…po rozchodu, jak jste řešili finance nebo nevím jak to napsat…vím, že až se rozejdeme, tak sama děti a barák finančně neutahnu…podělite se někdo jak jste řešili? diky moc, potřebuji utridit myšlenky, vidět to z jiného pohledu atd.

A jak jste se domluvili doma? Az az…
Kdyz neutahnete, tak pujdete bydlet jinam
Jo a chlap ma 100 % pravo na vyplaceni, trvale bydliste nehraje roli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
3.8.22 19:52

@Nenuta1 má právo na vyplacení? i když to není nikde oficiálně, že do baráku investoval? jen se ptám, máme podobný případ v rodině a chlap neměl nárok na nic, tvrzení proti tvrzení…všechny platby šly přes můj účet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
3.8.22 19:56

@Venesí právě, on vždycky říkal, že to staví pro děti, bylo to na mém pozemku, peníze jsem dávala i já, on tedy víc…každopádně bych byla ochotná nechtit kvůli tomu alimenty, ale to zase neutahnu, kdyby se barák musel prodat, tak to on zase nebude chtít kvůli dětem, jsou tu od narození…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
3.8.22 20:01
@luc31 píše:
@Nenuta1 má právo na vyplacení? i když to není nikde oficiálně, že do baráku investoval? jen se ptám, máme podobný případ v rodině a chlap neměl nárok na nic, tvrzení proti tvrzení…všechny platby šly přes můj účet…

Kamaradka to samy, a vyplatit musela… ucty byly
Ale pokud Vas chlap investoval do baraku a Vy jste tvrdila opak no ehm…To uz je na jinou kapitolu a hlavne kazdy pripad je individualni
Pokud chlap investoval vyssi sumu do oprav atd tak narok na vyplaceni ma… taky se muze rozhodnout vse odvest a dat do puvodniho stavu, taky reseni😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
3.8.22 20:02

@inkakřivák kdyby to bylo naopak? asi takhle, nikdy bych nedala peníze do nemovitosti bez jakéhokoli podílu na vlastnictví…nevěřím na lásku až za hrob

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
3.8.22 20:03
@luc31 píše:
@Venesí právě, on vždycky říkal, že to staví pro děti, bylo to na mém pozemku, peníze jsem dávala i já, on tedy víc…každopádně bych byla ochotná nechtit kvůli tomu alimenty, ale to zase neutahnu, kdyby se barák musel prodat, tak to on zase nebude chtít kvůli dětem, jsou tu od narození…

Vy cekate, ze chlap odejde s holym zadkem a nejradeji jeste aby platil vse co doposud, abyste nadale nemusela nic delat.. no mozna dobre pro nej, ze odchazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
3.8.22 20:04
@luc31 píše:
@inkakřivák kdyby to bylo naopak? asi takhle, nikdy bych nedala peníze do nemovitosti bez jakéhokoli podílu na vlastnictví…nevěřím na lásku až za hrob

Amen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
3.8.22 20:08

@Nenuta1 ano jemu bude líp a ještě to neví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
3.8.22 21:48
@luc31 píše:
@inkakřivák kdyby to bylo naopak? asi takhle, nikdy bych nedala peníze do nemovitosti bez jakéhokoli podílu na vlastnictví…nevěřím na lásku až za hrob

Ale naopak to nevadí, že? Ať klidně platí, když chce. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1238
4.8.22 07:40

Jestli to bylo z jeho vylucneho vlastnictví (potažmo ze SJM) do tvého vylucneho vlastnictví, a v domě jste zároveň jako rodina bydleli, je nutno zkoumat, kolik by musel vynaložit na zajištění bytové potřeby jinde. Má nárok na vyplacení případného rozdílu, jinak ne.

https://www.epravo.cz/…-112905.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
4.8.22 07:45

Mladší školní děti můžou chodit do družiny, ty starší už doma přežijí sami - základ je plný úvazek. Dítě jsem jeden rok ráno vypravovala do školy po telefonu…
Pak počítat, no.
Já šla do menšího, sehnala si brigádu a nakonec sem vycházela pomálu líp, než když sme byli ve dvou dospělých, protože sem měla přesný přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42390
4.8.22 07:53
@Nenuta1 píše:
Vy cekate, ze chlap odejde s holym zadkem a nejradeji jeste aby platil vse co doposud, abyste nadale nemusela nic delat.. no mozna dobre pro nej, ze odchazi

To bude asi ten důvod rozchodu, došlo mu, jak je vychcaná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42390
4.8.22 07:59
@Mar__tanka1983 píše:
Mladší školní děti můžou chodit do družiny, ty starší už doma přežijí sami - základ je plný úvazek. Dítě jsem jeden rok ráno vypravovala do školy po telefonu…
Pak počítat, no.
Já šla do menšího, sehnala si brigádu a nakonec sem vycházela pomálu líp, než když sme byli ve dvou dospělých, protože sem měla přesný přehled.

Ano, to říkala kamarádka se dvěma dětmi… Tak se bála, jak to zvládne a ejhle, ani nemusela o víkendech na brigadu a měnit byt, odpadly ty věčný piva, cigára, prachy, co z ní tahal na posilovnu a kraviny… Alimenty platit musel a ona najednou zjistila, jak se jí ten chlap nevyplatil. Nakoupila do ledničky a ona zůstala plná 3 dny. Prý kdyby tohle věděla, rozvedla by se dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79981
4.8.22 08:00

No a co takhle. Mají doklady, v jakém stavu koupili nemovitost. Za ty roky ji zhodnotili. Nechá se udělat odhad a rozdíl se prostě podělí. Zhodnotili barák o dvě mega, tak ona jeden, on jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí