Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ta je tak kraťoučká, že se člověk pomalu dřív probudí, než usne
Taky jsem pár narkóz prodělala v dětství, ale už si nepamatuju, tak neporovnám. Ale ležela se mnou při OPU jednou holka, co předem varovala, že narkózy snáší extra blbě, zvrací apod., ale po tomhle se překvapená probudila, že to bylo naprosto v pohodě a nic to s ní neudělalo. Fakt je to 10-20 minut, jen tě trochu přispí a jsi vzhůru, mám za sebou 4× plus jednu při revizi ![]()
Já měla dvakrát narkozu při laparce, při první jsem měla kyslík po probuzení a při druhé nějaké kapačky, pak jsem měla narkozu při OPU a jednou i při ET a naprostá pohoda, takže se neni čeho bát ![]()
@ugluk
tak to nezávidím, jinak děkuju za povzbuzení, já přemýšlím, že bych šla bez narkozy, mám minimálku, vajec moc nebude.. ![]()
@Irinka0210 až tak? takže říkáš, že jsem taková sračka, že je až škoda mluvit jo? ![]()
Měla jsem narkozu už 5× a naprosto v pohodě. Pro mě je nejhorší napichování té kanyly do ruky ![]()
A OPU bez narkozy bych já nedala ani omylem, to bych si jí radši připlatila ![]()
@maraida jo toho se taky bojím, nesnáším jehly, omdlívám i u odběru ![]()
myslíte, že teda nemám mít strach? Člověk si řekne blbá narkoza… Ale..
Ráda bych se z ní probudila - asi je krátká a tohle riziko nehrozí..
A taky bych to tam nerada poblinkala ![]()
Přítel mi spí, nemám to s kým rozebrat, já už tu i brečím, napadají mě věci typu, že tam ani nepujdu..
s takovou nepujdu ani rodit.. já jsem fakt vůl, asi stimulační hormony.. asi jich je na mě už moc..
No, jestli nesnášíš jehly, vřele doporučuju si tu narkózu dát
Opravdu se toho neboj!
A jo, jsou to hormony a v těhotenství bude ještě hůř ![]()
@Anonymní píše:
@ugluktak to nezávidím, jinak děkuju za povzbuzení, já přemýšlím, že bych šla bez narkozy, mám minimálku, vajec moc nebude..
@Irinka0210 až tak? takže říkáš, že jsem taková sračka, že je až škoda mluvit jo?
To néééé, strach je normální, to prostě k tomu patří, ale neboj zvládneš to
jinak co se týká žil, u mě je to docela mazec, protože já je nemám vidět, takže se u mě běžně střídaj dvě sestry a někdy i DR a zkouší, kde co napíchnou
![]()
Já mám naštěstí na žíly kliku. No v životě mi žádnej anesteziolog neřekl třeba, že mám hezký oči, ale obdivné - paní, vy máte tak nádherný žíly! - jsem od nich slýchala pravidelně ![]()
Hele, tak já se přiznám, ty narkózy krátké, které jsou při OPŮ přímo miluji. Je to fakt krátké. Uspávají tak na deset minut maximálně. Mám už jích za sebou už fakt dost.cca 10. No a jednou mi odsávali cystu, což dr. říkal, ze postupje stejný jako u opu a narkózu jsem neměla. Nebolí to, jenom je to trochu nepříjemný, ale fakt nic hrozného. Řekla bych, ze jsem srab, ale tohle se zvládnout opravdu dalo. Je pravda, ze odsávali jenom jednu, tak proto mi tu narkózu nedávali. Držím pěsti at je tam to právě vajíčko a z něho to úžasný mimino. ![]()
Myslím, že narkoza při opu bude asi stejná jako u revize… já byla na revizi asi před půl rokem… byla to má první narkoza v životě a měla jsem děsný strach… když mi to napíchli do ruky, tak jsem cítěla takové teplo od hlavy až po ramena a vím, že jsem říkala, počkejte, až usnu a pak už nevím..
po probuzení má první slova byla- je sestři, já vás vidím dvojmo
… a byla jsem strááášně odpočinutá…!!! bylo to fajn ( až teda na ty okolnosti kolem
-
@Irinka0210
takhle já to měla v pondělí, píchli mě 2× než něco našli, no bolest šílená..
jsem zvědavá, kam mi dají tu kanylu, na OPU jdu v pátek.
@ugluk mě v pondělí sestřička řekla, že lepší pacientku si v pondělí ráno přát nemohla..
![]()
Povedlo se to až druhé.. @martice já mám folíků zatím 10, bez narkozy mi to neudělají, takže to tam radši „zapíchnu“ a 10 minut si pospím, snad to nebude pak žádná hrůza a nebudou si mě tam navždy pamatovat ![]()
@Selfi revizi nezávidím, doufám, že Vám andílek brzo pošle za sebe náhradu ![]()
a děkuju za popis..
já si to prostě nedokážu vůbec představit, jaký je to usínat..
Tak tady tak ležím, přemýšlím, odpusťte anonym.. nemůžu spát..
A napadá mě věcí… Čeká mě OPU a narkoza.. Bude to moje druhá v životě - tu první jsem nevnímala, byla jsem hodně malá..
Stimulaci snáším ukázkově, snad taková bude i anestezie…Jaké to bylo, když jste do ní usínaly? Bylo vám při usínání nebo po probuzení zle, zvracely jste? Bolelo vás břicho?
Ach jo..