Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Borůvka1990 píše:
Spíš mi řekněte, kdo dnes udržuje tradice, zvyky, lidové obyčeje, říká dětem pranostiky, tradiční pohádky a přijímá historii od starších lidí namísto čt24. Jen málo je nás takových. Bohužel.
To že neslavíme třeba velikonoce ještě neznamená, že nectíme hodnoty naší kultury, ne? Mně úplně stačí, když se lidí nebudou na ulicích odpalovat, zabíjet se, krást a jestli se na Velikonoce zavřou do baráku a budou dělat, že nejsou doma, to je mi šumafuk. Proto mi nevadí Vietmanci, protože nedělají bordel, a že mezi sebou mluví vietmamsky a mají svoje komunity mi zase až tak nevadí. Vadí mi komunity, které se šikují proti hostilelské zemi za účelem podmanit si ji.
@Tableta píše:
@Big boss nestěžuju si ani nenadávám na svůj život. Máme se dobře. Mně spíš vadí, že v Česku se ekonomicky víc daří někomu, kdo sem nepatří. A nikdy patřit nebude.
Hele já Ti něco řeknu, já Vietmancovi přeju, že má svůj prosperující obchod. Je šikovnej, ať má, je známo že Asiati jsou inteligentní. Rozhodně jsou mi milejší než socky, to jen naříkají a natahují ruky, a je fuk, jakého etnika jsou.
@Zabatko píše:
Hele já Ti něco řeknu, já Vietmancovi přeju, že má svůj prosperující obchod. Je šikovnej, ať má, je známo že Asiati jsou inteligentní. Rozhodně jsou mi milejší než socky, to jen naříkají a natahují ruky, a je fuk, jakého etnika jsou.
Ještě bych ráda dodala, že u nás v Rakouském příhraničí žije hodně Vietmanců, jejich děti jsou vychované, šikovné a skromné a umí perfektně česky. Co mi na nich má vadit, že mají jinou barvu pleti a šikmé oči?
Pro mě je vlastenectví prakticky prázdný pojem, lidi se za něj maskují svou zkostnatělost, případně nenávist k jiným národům.
@Zabatko píše:
To že neslavíme třeba velikonoce ještě neznamená, že nectíme hodnoty naší kultury, ne? Mně úplně stačí, když se lidí nebudou na ulicích odpalovat, zabíjet se, krást a jestli se na Velikonoce zavřou do baráku a budou dělat, že nejsou doma, to je mi šumafuk. Proto mi nevadí Vietmanci, protože nedělají bordel, a že mezi sebou mluví vietmamsky a mají svoje komunity mi zase až tak nevadí. Vadí mi komunity, které se šikují proti hostilelské zemi za účelem podmanit si ji.
co teda jsou ty hodnoty nasi kultury, ktere ctite? Myslim jine, nez maji treba v Nemecku.
Přečetla jsem první odstavec a víc nedám. Fascinují mě vlastenci, kteří neumějí česky! Pravopisné i stylistické chyby. Hrůza.
Ja doufam, ze az Cesi vlastni vinou vyhynou, prevezmou to tady po nas prave Vietnamci.
@Pudloslava píše:
co teda jsou ty hodnoty nasi kultury, ktere ctite? Myslim jine, nez maji treba v Nemecku.
Myslím spíš všeobecné evropské hodnoty. Jeké to jsou je jasné, když se podíváme na to, co sem do Evropy leze. Myslím že většina lidí tady chce jen v klidu žít a nebát se vyjet do Berlína, do Paříže atd.
@Zabatko myslíte že se spousta lidí bojí vyjet do Berlína nebo Paříže? ![]()
@carsa píše:
Přečetla jsem první odstavec a víc nedám. Fascinují mě vlastenci, kteří neumějí česky! Pravopisné i stylistické chyby. Hrůza.
Můžete mi napsat konkrétní pravopisné chyby?
Pokud někde dělám chyby, tak bych se jich chtěl příště vyvarovat a proto budu rád za Vaší pomoc. Ať na text koukám, jak koukám, tak žádné pravopisné chyby nemohu najít.
Děkuji…
Jinak jsem rád za Váš příspěvek, který nasvědčuje tomu, že pro Vás může být vlastenec pouze ten, kdo nedělá chyby.
@Honza93 píše:
Můžete mi napsat konkrétní pravopisné chyby?Pokud někde dělám chyby, tak bych se jich chtěl příště vyvarovat a proto budu rád za Vaší pomoc. Ať na text koukám, jak koukám, tak žádné pravopisné chyby nemohu najít.
Jinak jsem rád za Váš příspěvek, který nasvědčuje tomu, že pro Vás může být vlastenec pouze ten, kdo nedělá chyby.
Děkuji…
Ale vůbec ne, stejně jako dobrý Křesťan přeci nemusí vůbec vědět, kdo je to Ježíš
V dnešním světě, kde prim hraje globalizace a snaha o vytvoření multikulturní společnosti, se ani není čemu divit. Je pravda, že všichni lidé jsou stejní, pokud to ale bereme z hlediska biologie. Z hlediska hodnot a kultury jsou všichni lidé jiní. Některé národy si jsou více podobné a jiné zase méně.
Těžko srovnávat naši malou zemi například s asijskou Sýrií, kde ty rozdíly jak v hodnotách tak v kultuře, jsou více než velké. Argument, že jsme všichni lidé a musíme si pomáhat, je nepřípustný. Pomáhat se totiž dá i jiným způsobem, ale o tom budu psát jindy.
*To je jen ten pravopis. Stylistiku nekomentuji, to by se muselo předělat celé.
@Tableta píše:
@Big boss nestěžuju si ani nenadávám na svůj život. Máme se dobře. Mně spíš vadí, že v Česku se ekonomicky víc daří někomu, kdo sem nepatří. A nikdy patřit nebude.
Kdo tvrdě pracuje, ať se mu v Čechách daří, kdo porušuje zákony (byť třeba z náboženského přesvědčení) ať se vrátí odkud přišel. Může být žlutý, bílý, černý nebo puntíkovaný.
@carsa
Díky. Abych pravdu řekl, tak jsem lehce zrudl hlavně při druhé chybě v textu
. Vážně netuším, jaký vzor jsem použil u slova národy
.
@Zabatko píše:
Proč píšeš o velikonocích? Mimochodem, ono rozdat dětem sladkosti není slavení velikonoc ![]()