Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SarinkaSar1 píše:
@Zabatko myslíte že se spousta lidí bojí vyjet do Berlína nebo Paříže?
Víš proč bych tam nejel? Toe jako bys vedla holuba ke kočce.
@Zabatko píše:
To že neslavíme třeba velikonoce ještě neznamená, že nectíme hodnoty naší kultury, ne? Mně úplně stačí, když se lidí nebudou na ulicích odpalovat, zabíjet se, krást a jestli se na Velikonoce zavřou do baráku a budou dělat, že nejsou doma, to je mi šumafuk. Proto mi nevadí Vietmanci, protože nedělají bordel, a že mezi sebou mluví vietmamsky a mají svoje komunity mi zase až tak nevadí. Vadí mi komunity, které se šikují proti hostilelské zemi za účelem podmanit si ji.
Velikonoce nejsou svátek. Já na ně kašlu.
Někdo řeší měkké i po l někdo něco jiného. Je to dycky individuální.
@Honza93 nejsem si teda zcela jistá, jestli se diskuse ubírá směrem, který jsi zamýšlel, ale to už se stává. Myslím si, že zajímavější by bylo, zaměřit se v článku na to, proč a jak se tak často debata o vlastenectví zvrhne ve vzájemné osočování ze sluníčkaření a rasismu. Já s tebou více méně souhlasím, považuju se za vlastenku, necítím se jako rasistka, ale ani zdaleka jako sluníčkářka - podle mě jsou obě cesty extrémní a špatné.
Pro me jsou Velikoce jedna s tradic, stejne, jak krajove hody atd. Samo my si to upravime podle sebe, jak mame radi. Takze decka maji moznost videt dve verze. Ale uplne je nesabotujeme, proc jako by jsme to delali.
Dneska nemaji lidi radi nic a nikoho, nebavi je nic, neumi se tesit. Jak vymre starsi generace babicek, prababicek, tak chudaci nase decka mnohe tradice nenaji sansi zazit, coz je smutne, ale lidi si to delaji sami svoji zapsklosti.
Kelsey já to chápu, ale někde prohledej jak a proč ty Velikonoce vznikly a třeba změním názor.
No ona je to otázka - Velikonoce jsou jedním z nejdůležitějších katolických svátků a ČR má katolickou tradici, ale ještě dřív se na našem území slavily pohanské svátky plodnosti, které byly důsledně katolickou církví vytlačeny. Já myslím, že slavení velikonoc s národní hrdostí zase tolik nesouvisí, ale pokud si někdo potrpí na tradice, pak by je slavit měl.
@LaternaM píše:
No ona je to otázka - Velikonoce jsou jedním z nejdůležitějších katolických svátků a ČR má katolickou tradici, ale ještě dřív se na našem území slavily pohanské svátky plodnosti, které byly důsledně katolickou církví vytlačeny. Já myslím, že slavení velikonoc s národní hrdostí zase tolik nesouvisí, ale pokud si někdo potrpí na tradice, pak by je slavit měl.
Tak možná tak stejně „katolická církev“ vymyslela islám.
@Danikoof píše:
Tak možná tak stejně „katolická církev“ vymyslela islám.
Tak téhle domněnce teda nerozumím, ale křesťanství, judaismus a islám mají stejný základ, to ano, ale to je asi tak všechno, co mají společného.
@Honza93 píše:
Konstatování toho, že česky pořádně neumím, mne docela uráží. Výše jste psal o stylistických chybách, ale to si myslím, že není důvod k podobnému osočování. Nic bych nenamítal, kdyby v každém druhém slově byla pravopisná chyba, ale takto…
Ta tvoje čeština je strašná a v tvém podání působí ta oslava českého jazyka jako parodie. Dočetla jsem do poloviny, víc jsem to nedala.
Trochu vám osvětlím situaci kolem vietnamců, schopní jsou o tom není pochyb, ale v drtivé většině pokud jde o výrobu drog a neplacení daní, takže pokud někde vietnamec prodává, tak věřte tomu, že neodvádí daň a když, tak jen minimální, na oko a pokud jde o školáky nejsou o nic chytřejsí, než naše děti, jen jsou svýmí rodiči dost tvrdě fyzicky vedení k výbornému prospěchu, jen aby jste viděli i pod pokličku
@LaternaM píše:
Tak téhle domněnce teda nerozumím, ale křesťanství, judaismus a islám mají stejný základ, to ano, ale to je asi tak všechno, co mají společného.
A jak vznikl islám a judaismus? No a které náboženství tu bylo první? Islám není náboženství. Judaismus to nevím coe.
@Danikoof píše:
A jak vznikl islám a judaismus? No a které náboženství tu bylo první? Islám není náboženství. Judaismus to nevím coe.
No tak pokud nevíš, co je judaismus a islám není náboženství, pak by to vysvětlování bylo na velice dlouho a na to bohužel nemám čas, ale přečti si o tom něco, literatury je spousty.
@Geroma píše:
@Danikoof
Judaismus je nabozenstvi zidovskeho naroda. Z tech tri zakladnich byl prvni judaismus.
jsou tací, kteří by nesouhlasili, ale myslím si totéž, vzhledem k tomu, že Ježíš Nazaretský, král židovský je žid.
@Geroma píše:
@LaternaM
Jo, tak prvni byl samozrejme islam, Abraham byl prvni muslim, pozdeji se uceni islamu prekroutilo a pak prisel Muhammad a vratil vse na pravou miru.To je verze islamu, nicmene historicka fakta mluvi jasne.
ale jo, ale ono je to vlastně jedno, už to pak jsou jen interpretace. Bible, korán, Tóra.. vždycky interpretované tak, jak se to zrovna hodí době. Muslimské náboženství, mnohem mírumilovnější než Křesťanství, v rukou sadistický prasat z IS dělá právě teď z drtivé většiny mírumilovných muslimů štvanou zvěř všude na světě.