Nárok na mateřskou - PPM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Dodatek - na mateřskou bych měla nastoupit 4.2.2022, 6 týdnů před porodem ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dodatek - na mateřskou bych měla nastoupit 4.2.2022, 6 týdnů před porodem
Tak si spocitej, zda mezi nastupem a koncem prace mas min nez 180 dni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jolka86 Moc děkuji za odpověď❤️️. Já jsem si to tak zhruba počítala a také mi to vyšlo, ale chtěla jsem se ještě jednou ujistit…
- Citovat
- Upravit
Před 7 týdny jsem nastoupila na mateřskou dovolenou. Dokument jsem zaslala datovou schránku zaměstnavateli. Mám za to, že zaměstnavatel vyřizuje na základě zaslaného dokumentu s ČSSZ, nebo se mýlím? Kdy chodí mateřská na účet?
- Citovat
- Upravit
Ahoj chci se zeptat jestli mám nárok na mateřskou když nemám odpracovaný rok pracuju od dubna 2021 a na mateřskou jdu na konci unora takze budu mít odpracovano 10 měsíců
Děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týnkaaa123 budeš mít nárok
musíš mít odpracováno 270 kalendářních dní v posledních dvou letech
a mám to samé, také jsem nastoupila do nového zaměstnání v dubnu 2021 a na mateřskou nastupuji 4.2.2022, bylo to ale o chlup ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michelle27 děkuji
Ještě se chci zeptat mám už v práci rict ze na konci unora už musím jít na mateřskou nebo jim to můžu říct třeba až pár dní před tím a nebo jim to vůbec říkat nemusím a pak stačí donést jen papír od doktorky? nevím jestli se nástup na mateřskou musí hlásit nějak předem nebo ne..to že jsem těhotná už ví jen potrebuju vědět jak je to s tím nástupem na mateřskou ![]()
Moc děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týnkaaa123 Žádné pravidlo na to není a potvrzení od doktora stačí donést do práce až klidně poslední den. Nicméně je ale vhodné to zaměstnavateli říct, aby věděli s čím počítat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týnkaaa123 přesně tak, jak zmínily holky přede mnou
já to ohlásila někdy v prosinci, že nastupuji na mateřskou koncem února, neboť zaměstnavatel věděl, že jsem těhotná a přišel se mě zeptat sám (vedoucí), kdy nastupuji…
takže pak tam hodím jen papír a je to… ale žádná ohlašovací povinnost tam není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nárok na mateřskou
Ahoj, chci se zeptat zda budu mít nárok na mateřskou? Od poloviny května 2020 po celý rok do konce května 2021 jsem byla na nemocenské kvůli úrazu, předtím normálně 4 roky odpracované. Od té doby jsem v práci do 5.1.2022 kdy jsem znova na nemocenské kvůli těhotenství. Mimi čekáme v polovině července a já bych ráda věděla zda budu mít nárok na mateřskou i přes tu dlouhou nemocenskou. Vykonávám náročnou práci proto jediná možnost byla jít na nemocenskou už teď. Samozřejmě před mateřskou budu vybírat dovolenou, nějakých 27 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, byla jsem zaměstnaná 4 roky, otěhotněla jsem v červenci 2021 a dne 30.8.2021 mi skončil pracovní poměr, chci se zeptat, budu mít nárok na mateřskou z předešlého zaměstnání? Díky moc za radu