Nárok na PPM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jasne a kdybych šla hned na rodičák tak to mám 24měs. po 11500..Ale zase mi utečou peníze za PPM co se pobírá 6týdnů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji Jani1, nemocenske bych mela mit v poho, jelikoz jsem odpracovala 5 let v CR bez preruseni… a nevis, jestli nestaci jenom slovensky RL ditete, jelikoz jsem Slovenka. A rodicak by mi snad pak mela platit Slovenska republika, protoze se budu vracet na SVK. Moc dekuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@szaboovak Tak to nevím
ale mohl by… a kdy ti skončila ta práce v ČR, nebo stále pracuješ? A kdy máš termín porodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicool píše:
Jasne a kdybych šla hned na rodičák tak to mám 24měs. po 11500..Ale zase mi utečou peníze za PPM co se pobírá 6týdnů.
Ale to právě nemáš 24 měsíců po 11500,– celková částka rodičáku je 220 000,– víc nedostaneš, takže těch 11500,– vychází na 19 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatim jsem v CR, ale budeme se stehovat pristi rok do zahranici. Momentalne jsem na RD s prvnim ditetem - tedy trva pracovni pomer a chtela bych navazat pred ukoncenim RD na novou materskou dovolenou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No asi bude nejlepší jak mi vypočítají PPM, do 10tis si to nechám dorovnat a jak mi skončí PPM tak si rozpočítát ten zůstatek z těch 220tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, potrebovala bych poradit.
Po studium jsem 1.1.2011 nastoupila do prace do
5.4.2011 nasledne jsem byla studentem a od noveho roku jsem k 1.1.2012 az do
28.4.2012 byla v zamestnani od ktereho mi do ted trva neschpnost. Tento tyden
mam nastoupit na materskou dovolenou. Smlouvu v praci jsem mela na dobu urcitou
do 31.6.2012 ale jiz od konce dubna jsem v pracovni neschopnosti. Chci se
zeptat zda za ty dva roky mam narok na materskou dovolenou. V roce 2011
3 mesice v praci + 2012 4 mesice a nasledna pracovni neschopnost az do
19.10.2012 a pak nastup na materskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katasvagy Jo, myslím, že je to hodně těsně, ale vychází to… pokud tedy umím počítat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O mesic, ze? Ja jsem mela za to ze budu mit jen rodicovskej prispevek, ale pak mi dala gyndarka listek na materskou tak jsem to zacla zkoumat. Zkusim jeste napsat na socialku abych vedela zda jo nebo si zadat o RP. Ale moc dekuju Jani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katasvagy Na sociálku nepiš, odexpeduj hned papíry bývalému zaměstnavateli, o rodičák se stejně žádá až po porodu a do té doby budeš mít od OSSZ vyjádření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobre, podklady uz v praci maji. Tak snad by to melo byt v poradku. Ja prave myslela ze zasny vyjadreni nechodi
Tak budeme cekat
Moc dekuji jeste jednou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katasvagy No, pokud nárok na PPM máš, tak vyjádření nepřijde, ale OSSZ většinou celkem stíhají, takže by v první půlce listopadu měly přijít penízky… a pokud náhodou nárok na PPM nemáš, tak ti pošlou zamítnutí - to stejně budeš potřebovat a pak bys musela za doktorkou, aby ti obnovila neschopenku zpětně od toho 19.10. a na OSSZ aby to obnovení schválili, na té bys byla až do konce šestinedělí a pak bys teprve žádala o rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejej cenne rady, dekuji moc. V tomhle systemu se taky vyznat
Tak ja nebudu cekat na vyjadreni ale radsi na penizky
to je prijemnejsi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit