Nárok na PPM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2591
26.6.13 13:51

Ahoj holky :) mám prosbičku pročítám hodně diskuzí ale všude píšou něco jiného a ja už jsem z toho jelen tak bych se chtěla poradit jestli nemáte někdo podobnou zkušenost :) čekám první miminko ale už od začátku jsem s rizikovým těhotenstvím na neschopence bohužel když jsem na neschopenku nastoupila byla jsem ještě ve zkušební době tudíš jsem byla vyhozena…nevím jestli budu mít nárok na mateřskou i když mi i s předešlým zaměstnáním vychází účast na nemocenském pojištění v průběhu dvou let cca 300 dní ale prý se teď ochranná lhůta měnila někomu platí 180 dnů a někomu jenom dobu co trval poslední pracovní poměr…asi za čtrnáct dní dostanu od gynekologa papír se žádostí o ppm ale nevím kam ho mám odnést jestli na OSSZ nebo bývalému zaměstnavateli jelikož jsem na neschopenku která stále trvá nastoupila v době poměru i když je už teď ukončen…popřípadně jak se mám zachovat mám zůstat stále na neschopence dokud mi nepříjde vyrozummění zdali mám nebo nemám nárok na PPM a pokud mít nárok nebudu jak mám postupovat zůstat na neschopence do šestinedělí a pak si zažádat o RD???a kdy a kde se popřípadně o RD když není nárok na PPM žádá já abych to neprošvihla..předem děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
26.6.13 14:07

@denisaaa Podstatné je, kdy si otěhotněla, zda v tom posledním zaměstnání, v té pauze mezi nimi, nebo v tom před tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
26.6.13 14:19

No pokud jsi na neschopence tak mám pocit, že tě vyhodit nemůžou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
26.6.13 14:20
@Medisek píše:
No pokud jsi na neschopence tak mám pocit, že tě vyhodit nemůžou…

Ve zkušební době od 22 dne neschopenky mohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
26.6.13 14:50

No já včera řešila taky kam zanést doklad na PPM, protože jsem ve firmě pracovala rok a půl a v únoru mi zkončila doba určitá a už mi neprodloužili a otěhotněla jsem vlastně ještě v pracovním poměru. Na pracáku mi nebyli schopni říct, kam mám doklad zanést, protože jsem ještě v ochranné lhůtě 180 dní. Nakonec jsem volala účetní ve firmě, kde jsem pracovala a ta zavolala na sociálku a tam jí potvrdili, že i když už nejsem v pracovním poměru, tak ten papír na ppm mám poslat do posledního zaměstnání. Tudíž bych asi zkusila kontaktovat firmu, kde jsi pracovala, protože jsi vlastně otěhotněla ještě v pracovním poměru, i když byla jen zkušební doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
26.6.13 15:24

@gabka1988 Tak pokud je nárok na PPM, tak se to dává bývalé firmě, v tomto ohledu je jasno, ale je otázkou, zda @denisaaa ten nárok má, protože ochranná doba je vždy jen tak dlouhá, jako to zaměstnání, které skončilo v době těhotenství a tedy pokud otěhotněla ve zkušební době, tak nemá celých 180 dní, ale cca 90.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
26.6.13 18:28

Ahoj holky děkuju za odpovědi :) stejně budu muset asi jeden den obětovat a všechno si oběhat po úřadech protože kdo se v tom má v dnešní době vyznat že :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat