Nárok na vrácení daní

Anonymní
20.3.15 13:36

Nárok na vrácení daní

Ahoj… jelikož tomuhle moc nerozumím a strašně se v to plácám chci se zeptat zda mám narok na vrácení daní. Studovala jsem 4 roky, a hned po ukončení studia jsem si našla práci, kde jsem měla smlouvu přes rok. Od léta do prosince jsem zde pracovala pouze brigádně a od prosince(2013) do prosince dalsiho roku ( 2014) jsem pracovala na plný úvazek. Když se podávalo daňové přiznání, řekli mi, ať nic nepodávám, že nemám nárok. Nepodala jsem tedy…Momentálně žiji v UK a slyšela jsem, že bych si zažádat měla, protože daně mi byly odváděny ze mzdy + by se mi měli vrátit daně ze školy. Rozumí tomu někdo prosím? Děkuji :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101642
20.3.15 13:40

@Nikolajda001 Tak pokud si pracovala celý rok 2014 a neuplatňuješ třeba nějakou životku či penzijko či si nebyla déle nemocná, tak to opravdu nemá smysl, neb by vratka byla třeba 200,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caramelkaa
20.3.15 13:44

Určitě bych se poradila se svojí účetní, ta bude jistě vědět, jestli ti to bude stát za to. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
101642
20.3.15 13:46

@Lemona Od kdy má každý člověk svoji účetní? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
20.3.15 13:51

Možná za rok 2013 by mohlo být něco vráceno. Ale záleží na spoustě okolností - podepsalas u brigády prohlášení? Jaká byla výše mzdy? Kolik bylo sraženo na daních? Uplatňovala jsi studium měsíčně? O jakou se jednalo smlouvu? Bez základních info nelze nic konkrétnějšího odpovědět. Zkus projít ostatní diskuze, bylo toho už napsáno spoustu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caramelkaa
20.3.15 13:52

Já mám právě tu, která mi vyřizovala a vyplácela výplatu (odváděla zdravotní a sociální pojištění)po dobu mého zaměstnání a také jsem se radila, jestli mi to vůbec stojí za to něco vyřizovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.15 14:02

Ptám se právě, protože ostatní moji spolužáci dostali v prvním zaměstnání vyúčtování daní za období studia a byly to nějaký 3 000,– ale nikde to nemohu najít právě :-( tak se ptám, jestli o tom někdo něco neví

• Citovat
  • Upravit
101642
20.3.15 15:01

@Lemona No, jelikož je aktuálně zakladatelka v zahraničí a tedy již tady není zaměstnaná, tak není příliš pravděpodobné, že se tím bude chtít účetní bývalého zaměstnavatele zaobírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
20.3.15 15:02

*** pokud jsi byla student, máš nárok na slevu na dani na studenta. Ale je to sleva, takže nejdřív musíš něco odvést aby to mohlo být vráceno. A pokud nevíme, jestli bylo něco odvedeno, tak nelze říct, jestli bude něco vráceno. Pokud spolužáci byli půl roku jen studenti, půl roku zaměstnaní s příjmem, ze kterého byla odvedena daň tak vysoká, že šlo uplatnit i slevu na studenta za první půlrok, pak dostali zpátky daň odpovídající slevě na studenta. V každém případě, pokud jsi měla sraženou nějakou zálohu na daň, mohla by být vrácena. Buď všechna nebo aspoň část.

Edit adminem: nastavena anonymita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
20.3.15 15:10

@Hanula1212 Jojo, ale zas když vezmu, že na HPP byl pouze měsíc, tak mi to nepřijde příliš pravděpodobné, že by vraceli nějakou podstatnější sumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
20.3.15 15:24

Jasný. Tak to i s největší pravděpodobností bude. Ale co my víme. Měla tam brigády. Klidně mohla být desítka měsíčně, nepodepsané prohlášení + nějaká nárazovka navíc a máš krásnou sumu :-) Akorát teda v tomto případě by byla povinnost podat DP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák