Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda maminy,
dneska už se tomu musím vážně smát. Od těhu mám problémy s rukama - v noci a ráno mě děsně brní a mám je jak gumové, takže se bojím manipulovat s malou. Dnes ráno si malá hověla s tatínkem na gauči a já sklízela talíře po snídani a jak jsem měla gumové necitlivé ruce, talíře mi vypadnuly z ruky a rozbily se. No rána jak z děla a samozřejmě se malá děsně lekla, okamžitě začala řínčet, snad u toho nemohla pořádně ani dýchat, rudá jak rak, hned jsem ji vzala na ruku a pustila vysavač, který jí uklidňuje. Chuděrka, teď se mi choulí na ruce do klubíčka, pěstičky sevřené, oči vyvalené a dýchá jak dostihová kobyla. Až si říkám, jestli tak malýmu mimískovi nemůže to leknutí něja ublížit.
Ahoj,
no tak leknutí je leknutí, ale nemyslím, že by mělo nějak extrémně ubližovat. Určitě to nebylo schválně.
Spíš k těm rukám - já to mám pořát a to už je skoro 9měsíců po porodu
. Prsty neohrabaný, mravenčí v nich, pocit, jako že otýkají, že je necítím. Fakt nevím, kdy to přejde, kdy to už konečně bude
.
Neboj, lekne se ještě mockrát=), to jí neublíží…
Ale co doktor na ty ruce? To není asi moc normální.
Nechci plašit, ale takovéhle potíže bych při péči o malé miminko rozhodně s někým řešila.
To je karpál no, zašla bych k doktorovi, ten vypíše žádanku k neurologovi - udělaj ti testy a bude to tam ![]()
já na krapál nosila ortézu a brala jakejsi lék proti zánětu - pomohlo to jen dočasně…ve vážnějším případě se to operuje, ale s tím, že i po operaci se to opět může vrátit ![]()
to je fakt, já chtěla operaci taky, ale prej to nemám v tak hrozným stavu aby se to operovalo ![]()
takže mi průběžně ruka mrtví, nikdy nevím kdy to zrovna přijde, no výborný ![]()
tak si sem tam nasadím ortézu a čekám no ![]()
Pěkné ráno,
s rukama mám taky problém. Mamče operovali ruce obě, levou 2× a pořád s tím má problémy ![]()
Já s tím byla na kapačkách a na dost dlouhou dobu fakt pomohly,chce se na to zeptat,bo dr. se tváří,že o nich ani neví.Jdou podávat i ambulantně.Já to zjistila náhodou,bo jsem pracovala s chlapama,kteří to měli jako nemoc z povolání a chodili na kliniku pravidelně.Jenže šlo přímo o kliniku nemocí z povolání a dostala jsem se tam jen jednou.Mám smůlu,že ač mi tento problém diagnostikovali už dávno,nikdy mi to neměřili a tak nemám potvrzený,že mám nemoc z povolání.Určitě ty kapačky dává i neurolog,který se tím zabývá.
No hlavne ta operace karpalniho tunelu cloveka vyradi docela na dlouho
asi 2 mesice nesmite skoro nic delat. Myslim rukama. Coz s takhle malym mimcem fakt nejde ![]()
Ahoj, tak já ruce necítím každý ráno a taky mě v nich brní.
Měla jsem to i po prvním porodu, už ani nevím kdy to odeznělo… Časem se to spraví, neboj ![]()
Tak to že se mimčo leklo, myslím neublíží
takových „lekanců“ ještě bude
… Ale s těma rukama bych určitě zašla k DR. pravdou je, že i já jsem měla odbdobný problém, ale vymizel sám a sem tam jednou za čas se to zase na chvíli objeví.
poradila bych se dr.