Násilí na pracovišti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Násilí na pracovišti
Ahoj! Mám takovou zvláštní otázku a ani jsem nevěděla, jak nazvat téma.
Asi rok chodíme občas na pivo do hotelu, který patří Číňanům. Jedna žena, Číňanka tu bydlí a pracuje (recepce, kuchyň, provoz). Umí málo česky, ale je poměrně inteligentní a pracovitá (před tím učila čínštinu v ČR, v nějaké školce). Měla jsem nějaké info, že ji majitel bije. Myslím, že jsou něco jako milenci (asi to soužití nechci rozebírat, nevidím do toho a ani mi to nepřísluší). Dnes ji napadl, když jsem s ní seděla u stolu. Napadl ji surově, pěstí, když se další personál jí chtěla
zastat, majitel napadl i je. Pálil pěsti a kopance na všechny okolo. Zavolala jsem PČR. Přijela sanitka, paní si odvezli. Majitel tu zůstal (1.93‰ v dechu, na záchytku berou až od 2).
Teď ale co potřebuju…ta paní už se sem nechce vrátit. Je pojištěná, má tu nějaké povolení k pobytu (nevyznám se). Potřebuju jí nějak pomoc - ideálně najít práci (v jiném hotelu, v kuchyni..) ale s ubytováním. Jak začít? Obrátit se na úřad práce?
Umí relativně AJ, trochu RJ a ČJ, ale na státnice to není. Jsme z Prahy. Můžeme jí nabídnout dočasný azyl u nás, ale chci, aby začala žít normální život.
Kam se obrátit, aby nám pomohli?
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkusila bych nějakou sociální službu? Co se týká cizinců, pomáhá poradna pro integraci.. dále třeba nějaký azylový dům, ubytovny. Paní je obětí násilí - existuje i nějaká soc. služba pro týrané ženy.
Jinak, je moc super, že jsou mezi námi lidé, kterým ostatní nejsou jedno
,zachovala ses moc dobře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 píše:
Asi rok chodíme občas na pivo do hotelu, který patří Číňanům. Jedna žena, Číňanka tu bydlí a pracuje (recepce, kuchyň, provoz). Umí málo česky, ale je poměrně inteligentní a pracovitá (před tím učila čínštinu v ČR, v nějaké školce). Měla jsem nějaké info, že ji majitel bije. Myslím, že jsou něco jako milenci (asi to soužití nechci rozebírat, nevidím do toho a ani mi to nepřísluší). Dnes ji napadl, když jsem s ní seděla u stolu. Napadl ji surově, pěstí, když se další personál jí chtěla
zastat, majitel napadl i je. Pálil pěsti a kopance na všechny okolo. Zavolala jsem PČR. Přijela sanitka, paní si odvezli. Majitel tu zůstal (1.93‰ v dechu, na záchytku berou až od 2).
Teď ale co potřebuju…ta paní už se sem nechce vrátit. Je pojištěná, má tu nějaké povolení k pobytu (nevyznám se). Potřebuju jí nějak pomoc - ideálně najít práci (v jiném hotelu, v kuchyni..) ale s ubytováním. Jak začít? Obrátit se na úřad práce?
Umí relativně AJ, trochu RJ a ČJ, ale na státnice to není. Jsme z Prahy. Můžeme jí nabídnout dočasný azyl u nás, ale chci, aby začala žít normální život.
Kam se obrátit, aby nám pomohli?Děkuji
Pokud se nechceš obracet na různé pomocné organizace (klidně bych zkusila Bílý kruh bezpečí, nejbližší sociálku u vás apod.), tak práci v gastru v Praze najdete bez problému. S ubytování také. Ptejte se hlavně ve větších hotelích, často nabízejí ubytování zaměstnancům. Napadá mě síť Orea, apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 já klidně oslovím organizace, jen mě to vůbec nenapadlo!!!
Bude to ale boj, ale vyhrajeme. Ona tolik plakala, když přijela PČR.. že nemá kam jít…on jí nedal ani výplatu…ale jo, to dáme!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 píše:
@roba18 já klidně oslovím organizace, jen mě to vůbec nenapadlo!!!
Bude to ale boj, ale vyhrajeme. Ona tolik plakala, když přijela PČR.. že nemá kam jít…on jí nedal ani výplatu…ale jo, to dáme!!![]()
držím palce!
jsi opravdu skvělá, že jsi ji pomohla!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 ty jo… když někdo takhle zbije ženu… úplně to nedávám. A ona je skvělá. Miluje moji dceru, dává jí ovoce, dárky..to prostě nenecháš bejt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 píše:
Kam se obrátit, aby nám pomohli?Děkuji
nějak nechápu, že toho číňana, co ji mlátil, tak nechali být. Nemyslím záchytku, ale pčr může zadržet 24 hodin, mezitím požádat o vazební stíhání. To jako není nic, napadení ženy a mlácení ostatních??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Volala jsem na Bílý kruh. Řekli mi, že police pochybyla (to už je teď jedno) a že v pondělí funguje jejich poradna, nebo je azylový dům Rosa a tam se můžeme obrátit. My ji samozřejmě ubytujeme, ale ta poradna nám pomůže.
On je asi moc bohatý, má Rolexky, na place asi 4 velice luxusní auta..je to nějaký zvíře a o to je to děsivější a nedivila bych se, že to byl i důvod ho nezadržet..ale nejsme americký film, tak je asi je mezera v zákoně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 - jsi skvělá - proto to
u každého příspevku - normálně mě to dojalo, jak ses zachovala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 píše:
Volala jsem na Bílý kruh. Řekli mi, že police pochybyla (to už je teď jedno) a že v pondělí funguje jejich poradna, nebo je azylový dům Rosa a tam se můžeme obrátit. My ji samozřejmě ubytujeme, ale ta poradna nám pomůže.On je asi moc bohatý, má Rolexky, na place asi 4 velice luxusní auta..je to nějaký zvíře a o to je to děsivější a nedivila bych se, že to byl i důvod ho nezadržet..ale nejsme americký film, tak je asi je mezera v zákoně.
Ty bláho, tak hlavně, aby ji nenašel. Snad vám bílý kruh pomůže. Nejlepší by bylo ji „schovat“ někam hodně daleko. Napadá mě, chce dělat jen v gastru? Může jít třeba do školy uklízet nebo tedy i vařit, jestli má vyucak. A tam by na ni snad nemusel. Držím palce a opravdu jsi skvělá!!!
i přesto, že nemáš ráda bití žen (to asi nikdo), tak málo kdo by měl odvahu se takhle někoho zastat. ![]()
P. s. kdybyste potřebovali pomoct s hledáním práce, tak kdyžtak napiš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak k vývoji… spí u nějaké kamarádky, v kontaktu s nimi je momentálně moje kamarádka, u které má i většinu věcí. Mají kontakt na azylový dům a nějakou poradnu pro cizince. Nicméně si myslím, že se k tomu tyranovi vrátí, jak už to tak bývá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit