Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@ALIPELI píše: Více
Taky jsem to chtěla napsat, opatrně to zkusit ve spánku. Prso už bych mu vůbec nedávala, to ho jen rozhodí. Prostě není a nebude. Jen by se protahovalo trápení.
@Anonymní píše: Více
Mne poklesla laktace vzdycky v dobe ovulace a menzes, bylo to hrozny. Sem rada, ze uz deti tomuhle odrostly. Mazli se s miminkem, pust si neco co mas rada, budte doma v klidu. Dej si neco dobryho k jidlu, k piti..a zkousej nabizet, taky bych zkusila dat lahev v polospanku, treba si da. Dobre to dopadne ![]()
@ALIPELI píše: Více
Nechtěla jsem to zmiňovat, ale taky jsem pro, zkusit v polospánku prso, když je závislák… Já už pak nepoznala, jestli mléko teče.
Ale hlavně zkusit se uklidnit, což se ovšem blbě dělá, když dítě pláče 😞
Opravdu to zkus během spánku, v polospánku, apod. Hlavně se zbytečně nestrachuj, mimino to z tebe cítí, on zatím ani neví, že jste dva lidé. Prostě si řekni, že až bude situace dle tebe neúnosná, zajdeš s ním k lékaři, fakt se neděje nic kritického. Osobně bych přestala s pokusy podat umělé mléko a vrátila se plně k tomu, co už jedl mimo mateřského mléka, jsou to věci, které zná. Potřebujete se uklidnit oba. ![]()
Mimochodem, ty nemusíš z prsu odstříkáváním získat ani mililitr a přesto si dítě něco vytáhne.
Ještě mu můžeš zkusit tekutiny podat z panákovky, ať se snaží sám, jasně, poleje se, ale pravděpodobně něco skončí i v něm. Držím pěsti.
@Velryba černá ano to zkoušim, a je pravda že ráno jsem do něj panáka nalila, pak už ale nechtěl
z toho hrnečku mu to jde taky, ale on prostě vypije max 30ml a nechce..
Pokud už nechceš/ nemůžeš kojit, zkusila bych mu dát lahvičku s mlíkem ve spánku, nebo polospánku. Nebo mu do ní namíchat řidší kašičku, co snídá. To bude dobrý.
Já bych teda uvažovala jiným směrem. Není to sice nemožné, ale o mléko po 8 měsících kojení jen tak nepřijdeš. To, že se ti u toho nějaký čas kroutí může být jen věkem, tím, že už to není pasivní mimino, můžou ho u toho trápit zuby atd.
Ale to, že teď z ničeho nic nepije, bych spíš tipovala na nemoc. Může to být zadní rýma, kterou ty nevidíš, ale on nemůže dýchat (zkusilas kojit tak, aby nebyl vleže?)? Když odmítá cokoli jiného, přemýšlela bych taky nad aftami, bolestivým růstem zoubků apod. ![]()
Stačí párkrát za den, zkus mu z toho udělat hru, vem si panáka vlastního, pěkně si s prckem ťukni a potom se napij. Děti se učí nápodobou.
A nech to na něm, nic do něj sama nelij.
Já už bych se na kojení vyprdla a jak píšou holky dát UM ve spánku z lahve.
@kavenka dnes v noci nechtěl ani ve spánku/polospánku.. Ale budu zkoušet, snad se to prostě zlomí ![]()
@Grety a k čemu je Tvůj dotaz 😂 😂 😂 😂že bys nekojila vůbec a závidíš?
![]()
No, dal si 80g jogurtu, sklenicku k obedu, vypil nejaky caj, UM jsem se mu snazila vnutit, ale nic moc si nevzal..