Násilný odstav a reakce syna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.12.25 10:38

Násilný odstav

Holky, moje noční můra se stala realitou! Už delší dobu pozoruji, že se mi tvořilo méně mléka a syn se vztekal. Kojim jen z jednoho, teď bylo dost stresu, málo financí, vánoce.. A mléko došlo! Nic ze mně nevysaje :zed: řev celou noc.. Od včera od 14:00 nejedl. Nechce flašku, nechce nic. Stříkačkou to zkoušim, ale řve tak až skoro zvrací. Je asi naštvanej, takže momentálně nechce ani jogurt nebo kaši, to normálně každé ráno snídá.. já nevim co s ním! Ráno jsem jela pro učící hrneček a také bez úspěchu. Dostala jsem do něj jen trochu čaje. Co mám dělat? Mám strach, jeli byste na pohotovost? Je mu 8 měsíců. Normálně i hezky jí už, ale dneska teda děs.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
636
12.12.25 10:49

Vzít na klín, pomuchlat, uklidnit se oba, i kdyby dlouho plakal. A vzít si k ruce vodu, mléko v lahvi, případně něco jiného, co dřív jedl. Určitě to zvládnete a brzy si vezme. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.25 10:50

@jita555 Děkuju za podporu🙏 jsem hotová, přijdu si jak nejhorší matka na světě dneska už.. mám strach z dehydratace

• Citovat
  • Upravit
1840
12.12.25 10:53
@Anonymní píše: Více

Zkus jinou značku um, nemusí mu chutnat. Ale opravdu to chce klid (ale vím, lehko se to řekne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.25 10:55
@ALIPELI píše: Více

Už jsem zkoušela kendamil, nutrilon a ted mame Hami.. On je chudak nevyspalej, podrazdenej uz.. Nechce uz ani otevrit pusu na lzicku. Ted spi, az se vyspi, tak to zkusim znovu v klidu, hladem mi snad neumre :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.12.25 10:57

Já bych se zkusila uklidnit a přikládala bych, jestli by přeci jen ještě něco neteklo…obzvlášť, jestli nemáte peníze, tak se s um ještě více vystresujete…ale já obě děti kojila přes 2 roky, také to nebylo celou dobu sluníčkové, ale chtěla jsem…mladší ještě kojím 2 a čtvrt roku…

• Citovat
  • Upravit
1840
12.12.25 10:58

Naopak, zkus to ve spánku. Bude fungovat sací reflex. Byla doba, kdy jsem mléko synovi dávala jenom ve spánku, jinak nechtěl nic (rostly první zuby)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
12.12.25 10:59

Dej mu prso, i kdyby nic neteklo, takhle je stres dítěte dvojnásobný, v tomto věku není matčin prs jen o stravě. Některé děti zkrátka umělé mléko nepřijmou a neuděláš nic.

• Citovat
  • Upravit
2212
12.12.25 10:59

Zavolej svojí pediatře. U těch malých dětí je dehydratace problém a může přijít velice rychle. Může to pak škodit ledvinám. Prober to s ní radši teď. Jde hlavně o to, kolik má vyčurat, aby to bylo dostatečné a kdy už plašit.

Příspěvek upraven 12.12.25 v 11:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
12.12.25 11:01

Vydrz :hug: mu nakonec nezbyde nic jinyho nez se najist, hlady a zizni dobrovolne neumre. Porad nabizej mlicko i cajik/vodu a on si da. Kdyby fakt nic nepil a projevilo se to i na curani, tak mu muzes zkusit davat vodu/um nurofenovou strickou. Kazdych par minut mu trochu splichnout do pusinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.25 11:02
@Velryba černá píše: Více

On me 4 dny zpatky hodne pokousal. Mela jsem celou krvevou bradavku, a kojim jen z jednoho prsa tak nevim jestli to nemuze byt tim. Nemohla tam neco “narusit”? 3 dny jsem kojila s brekem, ale predtim to vypadlo ze prece jen neco z toho prsa dostal. Ted uz ani kapku..

• Citovat
  • Upravit
1047
12.12.25 11:03

k cemu ji prosim te je, ze tys kojila 2 roky? Koho to zajima?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
12.12.25 11:05

Zkus nabídnout i druhé, takhle mu uteklo mléko i jistota. Hlídej pleny, zda dítě močí. Jak to vypadá s hojením poraněného prsu? Moje nejstarší dítě bylo bez mléka od půl roka a nic se nestalo. Dobrý tip je i to, zkusit prso nacpat během spánku. Hlavně klid, fakt nežijeme někde v subsaharské Africe, aby se jen tak přihodilo něco fatálního. Bude to dobré.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.12.25 11:07

@Velryba černá Ja od porodnice kojim jen z jednoho. V druhem se mleko ani nespustilo. Muzu mu ho nabidnout, ale doted ho nechtel, a myslim ze ted tomu nebude jinak :,( Ja furt doufam ze se umoudri, a da si pres den alespon jogurt, kasi..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.12.25 11:08
@Velryba černá píše: Více

Rano pocuranou plenu mel, vcera taky.. nasilim jsem do nej v noci dostala asi 120ml za tech par hodin..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová