Násilný odstav a reakce syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1541
12.12.25 14:03
@Anonymní píše: Více

Tak to je slusne. Na UM bych se vykaslala, pokud mu nejede a spis bych si dala zalezet na pestre strave, jeho. Pripadne se zkusit poradit s pediatrou jak na jidelnicek, kdyz se maly ted odstavi uplne, ve smyslu co zavest co nejdrive, pokud jeste nemate vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
12.12.25 14:28

To zní dobře ;) Tak žádný stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5444
12.12.25 14:39

Myslím, že krom toho, že mu chybí to „dudlání“ u maminky, mu umělé fakt nemusí chutnat.

U nás to bylo s kojením u každého dítěte úplně jinak. Jedno, které se samo odstavilo v roce, nechtělo žádné UM z těch, které jsme zkoušeli. Dávala jsem mu to nejdřív ochutnat, kdyby něco, tak že by mu manžel měl co dát, nebo že bychom z UM připravovali kaši. No ani omylem. A ani když se dítě samo v tom roce odstavilo, tak prd. Vzdala jsem to a kupovala kozí mléko nebo čerstvé A2 mléko.

Co bych ale dělala v těch 8 měsících… Každopádně u vás to úplně beznadějné není. Něco snědl a vypil, to je super. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
12.12.25 15:00

Je tezke radit „nestresuj“. Mne se v 8m sama od sebe odstavila nejstarsi dcera. Prestala chtit prso ovsem soucasne prestala chtit i cokoliv dalsiho. Asi 14 dni jsem bojovala za kazdou kapku tekutiny, vzala na milost az 5. druh UM (kupodivu ten nejlevnejsi). Uderem toho 8.mesice zacal nekolik let trvajici boj za kazde sousto jidla a mililitr vody (kdy jak jsem tu s nadsazkou psala jsme vrneli blahem, kdyz si nahodou lokla ve vane teple vody s penou do koupele). Mozna to byly castecne zuby, ktere se ji prorezavaly pomalu, nemocna nebyla urcite. Dulezite je, jestli dite cura, pokud ano, tak nejlepsi, co muzes delat, je se zklidnit (coz moc nejde). Ja davala dceri pit vodu z panaku, to ji jedine bavilo. Cinkly jsme si a klopily :mrgreen:. Kapsicky (ovocne) jsem z pulky vymackala a doredila vodou. Dcera je mela rada a ani si nevsimla, ze jsou svindlovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
12.12.25 15:58

To jsou nějaký erupce na slunci nebo co se děje, že jsou tu lidi jak pomatený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
12.12.25 16:19

Několik nocí ho nech spát s otcem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
12.12.25 16:46

@PavelChytry A co to vyřeší u dítěte, které nechce jíst vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
12.12.25 17:05
@Velryba černá píše: Více

To potvrzuji. Odsávačkou jsem nikdy nic neodsála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42092
12.12.25 17:05

Co přilepit na prso cévku a krmit tou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42092
12.12.25 17:07

Tak to nevypadá vůbec špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
12.12.25 17:14
@Snopy123 píše: Více

Takové dítě začne jíst příkrmy, případně i umělé mléko, vyzkoušeno, uvědomí si to ve chvíli, kdy nepůjde vyřvat si mateřské mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
12.12.25 17:40

Na moje nervy, že jedno mimi špatně jí mi pediatrička řekla, že nemám šílet, že Žádné dítě ještě dobrovolně hlady nezemřelo :lol: dost mne to uklidnilo.. i kdybys do něj dostala jeden den dva dny jen čaj, tak se nic strašného nestane, nabízej různé možnosti a chutě, holky třeba milovaly, když jsem do UM namixovala kousek banánu, to byla láhev pryč jak násoskou :mrgreen: zkoušej co mu chutná a jaký typ násosky-dudlíku zvládne, neboj, na odstav se neumírá, jen se dost řve, no :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
12.12.25 19:04
@TRG píše: Více

Mně se jedna dcera odstavila v 9 měsících. UM nechtěla, dávala jsem jí jogurty. A od roka normální kravské mléko. Myslím, že jí to nijak neublížilo. Ani ten brzký odstav a odmítání UM, ani to kravské od roka. A nijak jsem se nestresovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
12.12.25 19:13

Jestli ti jde i to aby se najedl, tak cevku a zkusit mu ji dat pri bradavce. Uvidis jedtli mu jde o mliko nebo primarne o prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.25 19:51

Moc vam vsem dekuju za rady a podporu, noc bude asi narocna 8o Ale snedl i 150ml kase, zamichala jsem mu do toho i UM. Pak jeste 2 panacky UM. Zkousela jsem i ty ochuceny mlicka od Gerber, ale ani to nechce, pritom to je vyborny, dala bych si to i ja :D takze je asi proste nastvanej a chce prso. Ale pije caj, budu UM savat i do jogurtu, kase, vsude kam to jen pujde, a budu zkouset i z tohi hrnicku, treba se jednou umoudri :srdce: Pocuranych plen ma dost, uz ani nebrecel odpoledne, smal se.. Tak snad mu to nijak do budoucna neublizi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová