Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše: Více
No vidíš. Zbytečný stres
Neublíží mu to do budoucna. Tak hlavně už klid ![]()
@Janča6
takové mámě pomohu radou i o půlnoci, prostě se stará a bojí se… lepší, když sbíráme děcka do klokánků a u starších mrtvoly ![]()
První dcera se mi sama odstavila v 7m.
Zrovna léto, nechtěla nic pít.
No pediatr mi doporučil najít pití, co ji bude chutnat a dávat dostatek jogurtů a mléčné kaše.
Nakonec si zamilovala jablečný ředěný džus a upřímně mi bylo jedno, kolik je v něm cukru.
Pila jen ten asi až do 1,5 roku akorat jsem ji to vždy po měsíci naředila vic a vic až nakonec pila panák džusu na 200ml vody.
Ale k dotazu:
Ono jestli ani moc nejí, tak může mít jen třeba ucpaný nos. U mladší jsem hned věděla, kdy ji začíná rýma, právě ucpaným nosem a odmítáním mléka.
Zkus mu kápnout do nosu nasivin a po chvilce zkus dát mléko.
Teď ještě čtu, že už papká. Tak to bude naštvanej, že není prso. On ho hlad donutí něco sníst ![]()
Skus kŕmiť v spánku. Môj syn odmietal mlieko od 8mesiacov, počas dňa vôbec nechcel, pil len počas spanku. Dávala som mu počas každého denného spánku a 1× v noci. Prípadne ešte vyskúšaj Sunar, ten je chuťovo najbližšie MM
paráda, vidiš, že to půjde
a neboj, opravdu mu to do budoucna nijak neublíží, není první a poslední prcek s UM ![]()
@izabe píše: Více
I kdyby to UM nechtěl, tak bude v pořádku ![]()
Hned první noc po příjezdu z porodnice syn plakal, stále sebou šil, žena už z něj byla zoufalá. Tak jsem ho zabalil naložil do auta a na pohotovost. Doktorka si také nevěděla rady. Všechno shledal v pořádku a tu přišla sestřička, položila mu prst na pusu, možná jen náhodou a on po něm chňapl. To dítě má hlad! Kdy byl naposled u prsu a kde máte maminku? No maminka zůstal doma s hadrem na hlavě. Tak nám ji sem tatínku okamžitě přivezte. Jste autem, že? To jsem ještě nezažila, maminka od kojence zůstala doma!
No ukázalo se že maminka neměla mléko a tak jsme tedy od prva krmili z lahve Sunarem.
No, v 8 měsících jsem už dávno nekojila a syn je v 7 letech úplně zdravý, takže klídek.
Dej mu cokoliv, co si vygooglíš (sama si nepamatuji co jedl v této době, asi skleničky HIPP ![]()
@Barbora66614 dekuju! Uz jsem se hodila do klidu. Noci jsou sice des, budi se hodne a nezbyva mi nic jineho mez houpat a chodit po byte, ale pres den hezky papa a smeje se.. Takze to asi prezijeme oba ![]()
Ach jo holky, pres den je usmevave mimi, davam Um do vseho, a ji krasne. Rano si da jogurt, pak jeste presnidavku. K obedu prikrm, pak zase jogurt a nakonec 180 ml kase. Vse s UM. Ale flasku nevezme ani za boha.. ani ty hrnicky. A noci jsou sileny. Vzbudi se klidne 30× a place.. starsi dceru jsem prestehovala za tatinkem, spala s nami v posteli a to se nedalo. Chovam, mazlim, nabizim flasku, ale nic.. Roste mu teda horni zub, tak je to asi u tim, ale je mi ho silene lito. Otvira v noci pusinku na prso, jak soupnu flasku tak amok ![]()
A když mu dáš prso, tak dělá co?
A přes den spí? Máš možnost spát s ním?
@Janča6 to uz jsem taky zkusila, vcera protoze jsem byla uz zoufala, i kdyz mu nechci plest hlavu. Nic tam neni.. zkousi sat, pochvili se odtrhne a buli ![]()