Násilný přítel

Anonymní
19.12.23 13:24

Násilný přítel

Dobrý den, jdu si sem pro radu jelikož sama absolutně nevím co dělat..
Mám 7 letý vztah, dvě děti
Ze začátku to bylo vsehcno růžové, jak ostatně bývá, ale postupem času -přesněji když jsme spolu začali bydlet, se začal měnit v člověka kterého neznám.
Jsou to 3 roky co spolu bydlíme a už několikrát při hádce na mne vztáhl ruku. Naše hádky vypadají tak ze on je ticho, mě to rozčílí a tak začnu ječet. Přítel je celkově hodně tichý, nehadavý typ- vyhýbá se všem problémům které by musel vyřešit.
Já mám Emočně nestabilní poruchu osobnosti a tak se vážně rychle rozčílím. No jde o to, že přítel vlastně je dlouho ticho a pak vyběhne a flákne mi. Vždy jsem ho omlouvala a říkala si že si za to můžu sama a že přece jedna facka není na ukončení vztahu.
Jenže jsou to 3 dny kdy mi dal vyloženě pěstí, dokonce tři. Říká jak moc ho to mrzí a přistoupil na to že by měl jít k odborníkovy ( psycholog, psychiatr) ale nevím zda mu tam úplně pomůžou. Jde o potlačovány vztek, který vyvrcholí v ublížení. Muj dotaz tedy zní, dá se to řešit nějak odborně? Zažila jste některá podobnou situaci s případným polepšením partnera?
Děkuji..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4152
19.12.23 13:31

Ja myslim ze kdyz vis jakou mas poruchu a lecis se s ni, tak byste meli prejit do parove terapie a naucit se resit vase konflity, tak aby nedochazelo ani ke rvani z tve strany, ani k nasili z jeho. To ze po tobe partner rve je taky domaci nasili. Ale uznavam ze pesti je sila. Pokud ne terapie, tak samozrejme rozchod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.23 13:39

@tini Přítel sám uzná že kdyby řešil věci nemusela bych ječet na něj jak na malé dítě. S čistým svědomím mohu říct, že neječím jen tak.
Každopádně, párová terapie je taky určitě jedna z možnosti. Jak říkám on není zrovna komunikativní typ a proto si říkám že by přede mnou s největší pravděpodobností ani nemluvil. Proto tohle chceme nechat jako předposlední možnost. Poslední je samozřejmě rozchod.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.23 13:40
@Anonymní píše:
Ze začátku to bylo vsehcno růžové, jak ostatně bývá, ale postupem času -přesněji když jsme spolu začali bydlet, se začal měnit v člověka kterého neznám.
Jsou to 3 roky co spolu bydlíme a už několikrát při hádce na mne vztáhl ruku. Naše hádky vypadají tak ze on je ticho, mě to rozčílí a tak začnu ječet. Přítel je celkově hodně tichý, nehadavý typ- vyhýbá se všem problémům které by musel vyřešit.
Já mám Emočně nestabilní poruchu osobnosti a tak se vážně rychle rozčílím. No jde o to, že přítel vlastně je dlouho ticho a pak vyběhne a flákne mi. Vždy jsem ho omlouvala a říkala si že si za to můžu sama a že přece jedna facka není na ukončení vztahu.
Jenže jsou to 3 dny kdy mi dal vyloženě pěstí, dokonce tři. Říká jak moc ho to mrzí a přistoupil na to že by měl jít k odborníkovy ( psycholog, psychiatr) ale nevím zda mu tam úplně pomůžou. Jde o potlačovány vztek, který vyvrcholí v ublížení. Muj dotaz tedy zní, dá se to řešit nějak odborně? Zažila jste některá podobnou situaci s případným polepšením partnera?
Děkuji..

Máš hraniční poruchu osobnosti? To i kliďas buchne, něco o tom vím. Nicméně násilí není ok, to musíte řešit. Je třeba zapracovat na konstruktivní funkční komunikaci. Chybu děláte oba. Ty, že vyvádíš a on, že nekomunikuje. Je to nevyrovnané. Zkuste si sednout vklidu, klidně běžte i někam ven, to je člověk přirozeně víc nad věcí než doma. Probere to, v dobrém, žádné útočení, jestli byste třeba neměli jít na nějakou párovou terapii, abyste se naučili komunikaci. Abys hned odešla ti tady napíšou všichni, to ti psát nebudu. Zkusila bych na tom ještě zapracovat.

• Citovat
  • Upravit
269
19.12.23 13:41

Když začne ječet siréna, je poplach. Když ječí siréna i když už poplach dávno není tak co?
No je rozbitá a musíš ji vypnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35741
19.12.23 13:42
@Anonymní píše:
Děkuji..

No a už pro to něco udělal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
19.12.23 13:46
@JancaS84 píše:
No a už pro to něco udělal?

Co by měl jako dělat, jít k odborníkovi a naliskat mu? :lol: :lol:

Bába ať přestane ječet, nebo ať odejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.23 13:48
@Man_Brno píše:
Když začne ječet siréna, je poplach. Když ječí siréna i když už poplach dávno není tak co?
No je rozbitá a musíš ji vypnout.

Tím vlastně schvalujete násilí? Co jste za člověka bože..

• Citovat
  • Upravit
2585

Když po něm zase budeš něco chtít, zkus mu to napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Man_Brno píše:
Co by měl jako dělat, jít k odborníkovi a naliskat mu? :lol: :lol:Bába ať přestane ječet, nebo ať odejde.

Vy jste jeden z těch chlapů, co je chlap jen v rodným listě ;)

• Citovat
  • Upravit
269
19.12.23 13:50
@Anonymní píše:
Tím vlastně schvalujete násilí? Co jste za člověka bože..

A naliskal by ti, kdybys dlouhodobě neječela?
Já být ním, jak začneš ječet, sbalím se a jedu na hotel. A vrátím se až napíšeš SMS „miláčku již jsem klidná“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.23 13:53

@Man_Brno Jak jsem psala, bezdůvodně určitě neječím. Začnu ječet když se tváři jako bych tam absolutně nebyla a neměla snahu řešit jeho chybu.
A už nepište, já si sem přišla pro radu od ženy, ne od zamindrákovaného,,chlapa” ale díky.

• Citovat
  • Upravit
2180
19.12.23 13:56
@Man_Brno píše:
A naliskal by ti, kdybys dlouhodobě neječela?
Já být ním, jak začneš ječet, sbalím se a jedu na hotel. A vrátím se až napíšeš SMS „miláčku již jsem klidná“

Miláčku z toho hotelu se už nevracej. Bez tebe jsem klidná a neječím… :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
19.12.23 13:58
@Anonymní píše:
@Man_Brno Jak jsem psala, bezdůvodně určitě neječím. Začnu ječet když se tváři jako bych tam absolutně nebyla a neměla snahu řešit jeho chybu.
A už nepište, já si sem přišla pro radu od ženy, ne od zamindrákovaného,,chlapa” ale díky.

tak zkus experiment, co se stane, když nebudeš ječet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
19.12.23 13:58

Nechápu proč spolu jste.. ty na něj ječíš, on tě pak zmlátí.. ideální pár :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí