Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
On neumí řešit problémy a je agresor. Ty podle příspěvků umíš být pěkně jízlivá až zlá, navíc sama přiznáváš že jsi labilní a uječená. Oba jste psychicky nemocní, ty provokuješ jeho a on zase tebe, až se vzájemně vyženete do extrému. Povaha se vyléčit nedá, s jiným partnerem byste možná měli oba šanci úspěšně se léčit, ale dokud budete spolu určitě ne.
@Anonymní píše:
@Man_Brno Není to tak jak píšete. Přítel mě několikrát dostal na dno, ubližovat, vždy když jsem řekla že končím tak se mi vysmál s tím že nikam nejde. Kdybych v tu chvíli měla možnost někam jít s dětmi okamžitě jdu. Nedrzim se ho jako klíště, spíš se momentálně snažím zachránit rodinu.
Chudáci děti ![]()
Takže musí žít s labilní pošahanou matkou, která si našla nabíječe agresívního magora, je mi jich líto.
Nemohla by se o ně starat babička anebo otec, když je pro Tebe soužití s magorem priorita?
Některé ženy si to užívají, rády se hádají, servou se, nic proti tomu, když to vyhovuje oběma, špatné je, když v tom vyrůstají děti.
Protože jim ničíš život.
@Anonymní píše:
Tak a dost, jako pardon, ale ani jeden nevidíte do našeho vztahu. Do toho proč musím řvát a proč jsem jaká jsem.
On totiž moc dobre ví, že mi ublížil a udělal blbost a stejně nemá koule na to to vyřešit. Už toho mám dost jak všichni se jen starají o chudáka chlapa co semnou musí prožívat.
Psychicky mě týral od začátku co jsme spolu začali bydlet. Pak si chodil stěžovat k mým rodičům jaká nejsem fůrie když jsem místo řvaní jednoduše odešla spát ke kamarádce.
Ano, představte si že s dětmi se ovládat umím, beru léky a zvládám to. Ale jakmile on začne dělat že mě ani neslyší a nereaguje absolutně na mé prosby o vyřešení problému tak hold zařvat musím. Zkoušela jsem to po dobrém nevyšlo to. Taky jsem jenom člověk, to si uvědomte.
Já se vás tady neptala na názor na mne, ten mě od vás absolutně nezajímá. Já se vás ptala na radu ohledně toho zda má někdo zkušenost a jak to nejlépe vyřešit. Nejlépe bez rozchodu.
Ale byla to chyba jak vidím, slušnost se dneska vytratila. Lidi jsou čím dál zlejší.
Ty jsi po hádkách chodila spát ke kamarádce?
A kde byly děti?
To je taháš s sebou, nebo necháváš doma?
Proč s tím magorem jsi dál, to neumíš být sama anebo nejsi schopna zaplatit byt atd.?
Normální je, takového chlapa netahat domů děckám, obzvlášt když nejsi psychicky v pořádku, proč si chceš hrát na rodinu s tímhle chlapem?
@Anonymní píše:
Tak a dost, jako pardon, ale ani jeden nevidíte do našeho vztahu. Do toho proč musím řvát a proč jsem jaká jsem.
On totiž moc dobre ví, že mi ublížil a udělal blbost a stejně nemá koule na to to vyřešit. Už toho mám dost jak všichni se jen starají o chudáka chlapa co semnou musí prožívat.
Psychicky mě týral od začátku co jsme spolu začali bydlet. Pak si chodil stěžovat k mým rodičům jaká nejsem fůrie když jsem místo řvaní jednoduše odešla spát ke kamarádce.
Ano, představte si že s dětmi se ovládat umím, beru léky a zvládám to. Ale jakmile on začne dělat že mě ani neslyší a nereaguje absolutně na mé prosby o vyřešení problému tak hold zařvat musím. Zkoušela jsem to po dobrém nevyšlo to. Taky jsem jenom člověk, to si uvědomte.
Já se vás tady neptala na názor na mne, ten mě od vás absolutně nezajímá. Já se vás ptala na radu ohledně toho zda má někdo zkušenost a jak to nejlépe vyřešit. Nejlépe bez rozchodu.
Ale byla to chyba jak vidím, slušnost se dneska vytratila. Lidi jsou čím dál zlejší.
A jeste si dupni! Nikdo te tu neprisel poplacat po zadech, jak jsi skvela. Fnuk ![]()
@Anonymní píše:
„Hold zařvat“ nemusíš, protože jak sama vidíš, k ničemu to nevede. On tě slyší, ale ignoruje, a to je sakra rozdíl. Pokud tě týral od začátku společného bydlení, nechápu, proč sis s ním pořizovala děti a proč s ním stále jsi
Klidně si tu dupej a rozčiluj se za názory, co se ti nelíbí, ale všimni si, jak svorně se shodují. Čili všichni jste blázni, jen já letadlo. V životě by mě nenapadlo ječet po chlapovi, který mě v hádce začne ignorovat, jakože s tím mám také zkušenosti. Ty navíc bereš léky a o své nemoci víš, takže by pro tebe mělo být snadnější se ovládat. Zamysli se nad sebou, prvně si zameť před svým prahem.
@free333 Aha, to nejsou jeho děti??
To mi nějak uniklo. Tak to je totálně šílené, někoho takového si přitáhnout k dětem ![]()
@unuděná píše:
@free333 Aha, to nejsou jeho děti??To mi nějak uniklo. Tak to je totálně šílené, někoho takového si přitáhnout k dětem
Nevím, jestli jsem to správně pochopila, ale zakl. píše, že se znají 7 let, ale bydlí spolu 3 roky.
A od doby, co spolu začali bydlet, nastaly problémy.
Tak si myslím, že děti má už z dřívějšího vztahu.
@Anonymní píše:
Dobrý den, jdu si sem pro radu jelikož sama absolutně nevím co dělat..
Mám 7 letý vztah, dvě děti
Ze začátku to bylo vsehcno růžové, jak ostatně bývá, ale postupem času -přesněji když jsme spolu začali bydlet, se začal měnit v člověka kterého neznám.
Jsou to 3 roky co spolu bydlíme a už několikrát při hádce na mne vztáhl ruku. Naše hádky vypadají tak ze on je ticho, mě to rozčílí a tak začnu ječet. Přítel je celkově hodně tichý, nehadavý typ- vyhýbá se všem problémům které by musel vyřešit.
Já mám Emočně nestabilní poruchu osobnosti a tak se vážně rychle rozčílím. No jde o to, že přítel vlastně je dlouho ticho a pak vyběhne a flákne mi. Vždy jsem ho omlouvala a říkala si že si za to můžu sama a že přece jedna facka není na ukončení vztahu.
Jenže jsou to 3 dny kdy mi dal vyloženě pěstí, dokonce tři. Říká jak moc ho to mrzí a přistoupil na to že by měl jít k odborníkovy ( psycholog, psychiatr) ale nevím zda mu tam úplně pomůžou. Jde o potlačovány vztek, který vyvrcholí v ublížení. Muj dotaz tedy zní, dá se to řešit nějak odborně? Zažila jste některá podobnou situaci s případným polepšením partnera?
Děkuji..
Ahoj, vím že nechceš rady od chlapa. Ale dovol mně, abych ti napsal co si o tom myslím já. Vy se k sobě nehodíte. On je flegmatik a ty výbušná. Chápu že asi ne hned. Ono žít s flegmatikem pro tebe nebude snadné ani do budoucna. Nemyslím si, že by mu nějaká terapie pomohla. A když už, tak to bude mít krátkodobý efekt. Spíš bych se jako první možností zabýval rozchodem. Jednak on tě má jistou a druhak to násilí by se mohlo stupňovat. Řešit se to tedy odborně sice dá, ale je to na roky a roky a roky. Jestli se vůbec nějaká změna dostaví. Držím palce, ať se to vyřeší ku prospěchu dané situace.
![]()
@Anonymní píše:
@markytka3 hysterické šílenství? Vy víte jak vypadají naše hádky že se vůbec opovažujete se takto vůči mne vyjadřovat?
To že zařvu, jestli mne vůbec slyší a že toho mám dost, není opravdu to co popisujete.
A ještě jedna věc, o to zda jsem si pořídila děti se absolutně starat nemusíte, děti mají vše co potřebují a chovám se k nim o dost lépe než některé,, zdravé” matkyza to tatínek je na houby i jako otec
ale o tom zas příště
tak staci cist tve prispevky a clovek si obrazek udela… muzes mi rici, proc s tim clovekem, ktery te mlati, jsi? proc to svym detem delas? tve deti zazivaji peklo a ty jen pred tim zaviras oci. otec stoji za houby, soucasny pritel stoji za houby, matka stoji za houby… opravdu nevidis, jak jsi svym detem ublizila?… inteligentni zena by takoveho chlapka vykopla a venovala se svym detem. to co ty predvadis je jen atrapa mamy, navic psychicky vysinute a to si opravdu zadne dite nezaslouzi
@Anonymní píše:
A proto sis s ním pořídila děti? Protože tě psychicky týral od začátku, co spolu bydlíte? Nebo jste měli nejdřív děti a pak jste spolu začali žít?
@free333 píše:
Nevím, jestli jsem to správně pochopila, ale zakl. píše, že se znají 7 let, ale bydlí spolu 3 roky.
A od doby, co spolu začali bydlet, nastaly problémy.Tak si myslím, že děti má už z dřívějšího vztahu.
Aha, tak to mi taky uniklo. Tím spíš by s ním neměla zůstávat.
Ja myslim, ze idealni je vypakovat toho pritele, co te mlati a dat se nejak do pohody. Hlavne s ohledem na deti. Chces cekat, az ta pest prileti a treba oslepnes na oko (moje teta tak dopadla)? nebo az to schytaji deti? Pokud jsou deti jeho, tak si to nejak osetrit, aby treba nedal predbezne opatreni a nedostal je do pece = dat to opatreni prvni. A hlavne si uchovavej dukazy o agresi, muzes ho taky nechat vykazat z domu, kdybys ho nahodnou nestihla vyhodit driv, nez ti napali dalsi.
Pokud je byt psany na tebe, tak ikdyz on plati neco s tebou, je to jen „najem“, ne? Asi trochu zalezi, jak jste se domluvili, ale mozna ho ani nemusis vyplacet. Nejak se treba dohodnete, nebo vas nekdo rozsoudi.
@darekp píše:
Aha, tak to mi taky uniklo. Tím spíš by s ním neměla zůstávat.
Ja myslim, ze to neni nejak jasne recene, jak jsou ty deti velke a ci jsou. Ale jestli ani nejsou jeho, tak to je teda maminka k pohledani. Vlastne v obou pripadech je to velice smutne, ani nevim, co je horsi „varianta“
@markytka3 hysterické šílenství? Vy víte jak vypadají naše hádky že se vůbec opovažujete se takto vůči mne vyjadřovat?
za to tatínek je na houby i jako otec
ale o tom zas příště 
To že zařvu, jestli mne vůbec slyší a že toho mám dost, není opravdu to co popisujete.
A ještě jedna věc, o to zda jsem si pořídila děti se absolutně starat nemusíte, děti mají vše co potřebují a chovám se k nim o dost lépe než některé,, zdravé” matky