Nastřelovací naušnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14721
26.2.12 22:36

Naše MUDr. má z chirurgické oceli, fakt hezké. Dokonce jsem brala jedny navíc, abych je dceři mohla občas vyměnit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
26.2.12 23:11

Můj táta byl proti náušnicím. Hodně silně proti nim protestoval. Nakonec jsem až v 18ti šla a nechala si je nastřelit. U prvního ucha OK, ale to druhé už jsem věděla a ucukla a měla to nakřivo. Nechala jsem to dva dny a pak vytáhla. Po čase jsem si to zase rozmyslela a ptala se na to své doktorky. Náhodou dělala i akupunkturu a píchla mi to zadarmo a bolelo to mnohem méně než nastřelení a bylo to rovné a navíc díky její zanlosti akupunkturních bodů, mi to píchla i šetrněji. Je to jen moje zkušenost, ale za mě jednoznačně doporučuju lékařku a normální jehlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
26.2.12 23:22

Já nechala dcerce naušničky nastřelit, plastové jsme tedy neměli, měla takovou jednoduchou tečku, nastřelovala je známá, mohla jsem si vybrat s několika typů. Mají se nachat min 6 týdnů, ale ona sama mi doporučovala, ať nechám 3 měsíce a taky se nám to vyplatilo. Ouška nehnisala, nastřelení bylo rychlé a myslím,že malá plakala jen kvůli tomu, že se lekla zvuku pistole. To dvou minut od nastřelení usla u mlíčka.Naušničky jsme v klidu vyměnili a teď je občas nosím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1962
26.2.12 23:22

TAk my jsme nechávali taky asi ve 4 měsíci. Dělala to naše MUDr, měla jich hodně na výběr jak zlaté tak i stříbrné z chirurgické oceli. A platili jsme tuším 250,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
26.2.12 23:25
Madla82 píše:
Můj táta byl proti náušnicím. Hodně silně proti nim protestoval. Nakonec jsem až v 18ti šla a nechala si je nastřelit. U prvního ucha OK, ale to druhé už jsem věděla a ucukla a měla to nakřivo. Nechala jsem to dva dny a pak vytáhla. Po čase jsem si to zase rozmyslela a ptala se na to své doktorky. Náhodou dělala i akupunkturu a píchla mi to zadarmo a bolelo to mnohem méně než nastřelení a bylo to rovné a navíc díky její zanlosti akupunkturních bodů, mi to píchla i šetrněji. Je to jen moje zkušenost, ale za mě jednoznačně doporučuju lékařku a normální jehlu.

Taky o tom přemýšlím, jestli nenechat radši propíchnout. Nechci ale malou trápit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
26.2.12 23:52

Já jsem chtěla naušničky nejdříve píchnout, ale protože se to hůř hojí a ouška většinou hnisají, nechali jsme nakonec minulý týden nastřelit. Dělala to sestra u naší dr. a malá ani necekla, je to vteřina. Na výběr nám dala ocelové naušnice asi 6 druhů a barev, vybrali jsme takový růžový kamínky. Vypadá to vcelku dobře, jen jsou opravdu vysoké a vypadá to trochu blbě na tom malým oušku. Vyměnit mi řekla za 14dní, ale to mi přijde strašně brzo. Necháme jí je tam minimálně dva měsíce než se dírky hezky zacelý :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
27.2.12 00:01

Asi hodně záleží, kdo to dělá, ale mě to tou jehlou vůbec nebolelo :palec: ale nejsem teda miminko, no…

Příspěvek upraven 27.02.12 v 11:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
27.2.12 07:58

To píchnutí jehlou když už, je lepší u malých miminek. Já nechala nastřelit teď v roce a to by ani jehlou nešlo, doktorka by to neudělala, neudržela by ji. Nastřelení bylo cvak cvak a hotovo. I když taky byl řev jak blázen, hlavně z toho fixování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
27.2.12 07:59
Nikka77 píše:
Já jsem chtěla naušničky nejdříve píchnout, ale protože se to hůř hojí a ouška většinou hnisají, nechali jsme nakonec minulý týden nastřelit. Dělala to sestra u naší dr. a malá ani necekla, je to vteřina. Na výběr nám dala ocelové naušnice asi 6 druhů a barev, vybrali jsme takový růžový kamínky. Vypadá to vcelku dobře, jen jsou opravdu vysoké a vypadá to trochu blbě na tom malým oušku. Vyměnit mi řekla za 14dní, ale to mi přijde strašně brzo. Necháme jí je tam minimálně dva měsíce než se dírky hezky zacelý :D

Mě říkala min. 6 týdnů a dřív bych to taky nedělala, protože ouško fakt dost dlouho krvácelo a loupalo se to kolem vpichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
27.2.12 10:58

nám nastřeloval náš MUDr, určitě jsou kovovém jestli ocel nebo zlato nevím :nevim: Bylo to celé zabaleno ve sterilním setu, takže se předem ani nedalo zjistit, jak naušničky budou vlastně vypadat (barva kamínku).
Pi 6ti týdnech se dají vyměnit, ale my to v plánu zatím nemáme, nosíme je přes půl rok… časem uvidíme.
Nám se právě líbí víc, jsou takové pěkné, jemné… jenom kamínky, no :)

Příspěvek upraven 27.02.12 v 19:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
27.2.12 15:46

Ty z chirurgické oceli jsou i pozlacené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
27.2.12 19:42
Kacenka20 píše:
Madla82 píše:
Můj táta byl proti náušnicím. Hodně silně proti nim protestoval. Nakonec jsem až v 18ti šla a nechala si je nastřelit. U prvního ucha OK, ale to druhé už jsem věděla a ucukla a měla to nakřivo. Nechala jsem to dva dny a pak vytáhla. Po čase jsem si to zase rozmyslela a ptala se na to své doktorky. Náhodou dělala i akupunkturu a píchla mi to zadarmo a bolelo to mnohem méně než nastřelení a bylo to rovné a navíc díky její zanlosti akupunkturních bodů, mi to píchla i šetrněji. Je to jen moje zkušenost, ale za mě jednoznačně doporučuju lékařku a normální jehlu.
Taky o tom přemýšlím, jestli nenechat radši propíchnout. Nechci ale malou trápit :-(

Jsem podobný případ, rodiče mi náušnice píchnout nedali, roky jsem se k tomu odhodlávala, jehly nenávidím… Ve dvaceti mi uši konečně píchla známá doktorka, dělala to jehlou, já z toho měla týdny předem noční můru 8o Samotné píchnutí nebylo tak hrozné, jak jsem si ho v představách stihla vyfantazírovat, ale krvácelo to při píchnutí dost a trvalo to déle, než nastřelení.
Nastřelení absolvovaly obě mé dcera jako mimča po první hexe, tedy 4. měsíc. Obě řvali bezprostředně při zákroku, ale souhlasím, že spíš z fixace. Max do minuty po úkonu byly obě naprosto ticho. Krev u ani jedné ani kapka! A to ani při zákroku ani kdykoli potom. Dělala to jejich dětská dr, měla své náušnice z chirurgické oceli, výběr z několika možností. Cena cca 300,– už nevím. Vyměnit říkala nejdříve za tři týdny, to jsme udělali a vše naprosto ok.
Za sebe tvrdím, že nastřelení je jednoznačně šetrnější! Už jen proto, že jehlou se píchne skrz ucho, do dutiny v jehle se nasune náušnice a jak se jehla protahuje zpět, tak dírkou projde náušnice. Tím pádem se píchá „větší“ otvor než při nastřelení, kdy si rovnou dírku prorazí náušnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
27.2.12 21:38

Já jsem si nechala uši píchnout až v osmi letech, dělal mi to známý chirurg normální jehlou a nebolelo to vůbec, zahojené jsem to měla zhruba za týden… Zezačátku jsem Elišce nechtěla vůbec dávat náušnice, strašně si šudlala uši, ale teď už je to celkem v pohodě a tak přemýšlím, že bych do toho šla. malé je 7 měsíců.
Není lepší počkat na teplo, až jí nebudu muset dávat čepice? Nebo to až takovou roli nehraje a nemám se ničeho bát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
27.2.12 22:07
Kajuli píše:
Já jsem si nechala uši píchnout až v osmi letech, dělal mi to známý chirurg normální jehlou a nebolelo to vůbec, zahojené jsem to měla zhruba za týden… Zezačátku jsem Elišce nechtěla vůbec dávat náušnice, strašně si šudlala uši, ale teď už je to celkem v pohodě a tak přemýšlím, že bych do toho šla. malé je 7 měsíců.
Není lepší počkat na teplo, až jí nebudu muset dávat čepice? Nebo to až takovou roli nehraje a nemám se ničeho bát?

Čepice až tak nevadí, pokud není nějaká extraúzká a opatrně se sundává, horší jsou užší výstřihy u triček a mikin, takže na to myslet:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
28.2.12 01:35

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie