Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer. My jsme byly na nastřelování před čtyřmi týdny a vše máme v pořádku. Platily jsme 200Kč. Můžu řict, že u prvni dcery jsme byli na propíchnutí jehlou a to bylo nejhorší rozhodnutí!!Nikdy víc bych se tak už nerozhodla, a tak u druhé dcry bylo jasné nastřelování. Emička vůbec neplakala, bylo to raz dva, žádné hnisání, prostě vše na jedničku. Tak chci všem maminkám, co se rozhodují, či nastřelit, nebo propíchnout-jasná volba-nastřelit. ![]()
Dobrý večer, obnovuji diskuzi ohledně naušniček a oušek. Máme již týden nastřelené naušničky a sestra v ordinaci říkala, že to mám prokapávat lihem asi třikrat denně, jen jsem to dceři asi 4 x vyčistila vatovou tyčinkou v lihu a od té doby už jen kalsicky při koupaní omeju ouška a do sucha vyčistím.
Když je má týden, může přijít ještě nějaké zarudnutí či problémy, nebo když to má v pohodě nemusím se obávat.
Díky ![]()
@MedunkaJana Já bych byla v klidu, nám řekli po nastřelení jen náušničky protáčet, ničím nečistit a žádný problém nebyl, ted už máme vyměněné za normální ![]()
@dari74 Kdy jste je menili? Mame za 6 tydnu to by vychazelo na Vanoce, coz by bylo super. A zda se tedy ze to male nic neudelalo takze jsem rada, jeste tedy budu protacet, to jsem nedelala ![]()
@MedunkaJana naušničky máme už skoro 2m - neprotáčíme, nekapeme, nemažeme, jen první den jsme nesměli koupat a pak pořádně vysušit, sestřička nám říkala, že mazat máme jenom kdyby začlo ouško červenat, jinak to nechat „žít si svým životem“… osobně bych se neobávala, určitě to bude dobrý
Je mi přes 40 a dcera mě bezostyšně objednala na nastřelení tento pátek. Dobře mi tak, celý svůj dospělý život melu, jak toužím po náušničkách. Nemůžu se zbavit strachu, že to bolí jako blázen…(porodit tři čtyřkilové děti jsem se těšila, ale toto?) Je tu někdo dospělý, který si nechal naušnice nastřelit a který mi může zodpovědně napsat, jak velký zážitek mě čeká? Díky.
Hani, ja si nechala nastřelit v 29,nic to není. Jen to stipne. Nemas se ceho bat ![]()
@hanka.br. mně nasřelovali ve dvaceti
nevím jestli už se dá mluvit o dospělosti, ale pamatuju si to
a cítíš jen takové štípnutí, něco jako když se štípneš do boltce… je to záležitost okamžiku. Takže to štípne to netrvá ani sekundu a pak už to necítíš… trošku to tlačí to je fakt, ale to nemá s bolestí vůbec nic společného. Vím že v té době jsem měla problémy s akné a vymáčknutí takového pupínku byla mnooohem bolestivější záležitost ![]()
Ahoj koukám že co doktor to jinej názor, nám zase řikala že s tím vůbec nemáme nic dělat, jen když se to zanítí tak právě ten líh…no bylo to celou dobu v pohodě ALE pak než jsem malý ty náušnice měnila tak jsem si všimnula že si pořád šahá na pravý ouško..jenže jsem tomu nějak nepřikládala větší pozornost, protože to dělá když se jí chce spát no a v den výměny jsem jí to vyndala a jaký bylo překvapení když jsem viděla že jak má ta náušnice vzadu ten plastovej čudlík, tak ten tam byl na ní prostě moc velkej a vtlačil se jí ho toho ucha takže tim podrážděním se jí tam udělala boulička která byla plná hnisu
a mě to fakt nenapadlo protože když jsem jí na to ucho koukala tak to vůbec nebylo vidět (byl tam přes to právě ten cvoček) nicméně tu bouličku jsem vymáčkla protřela lihem a hodila nový náušnice a pohoda..šlo tam jen fakt o to že jí to dřelo. Nedávno u mě byla známa a stalo se jí úplně to samý tak bacha ![]()
Se správně nastřelenýma naušnicema se NIC NEDĚLÁ!!! Má to být bez krve a bez začervenání. Stačí normálně koupat. A čím déle tam budou, tím více se dírky zacelí. Takže na výměnu nespěchat ![]()
Ahoj,
ráda bych dceři dala už jiné náušnice. Má strašně dlouho ty plastové nastřelovací a já nevím jak se sundávají… Zkoušela jsem je jako odšroubovat a nic
…
@Bunnies Jednou rukou drzte nausnici vepredu za ozdobnou cast. Druhou rukou uchopte upevnovaci kridelko a opatrne s nim otocte az ucitite, ze se zacina pohybovat. Pak opakujte totez v opacnem smeru a kridelko pujde lehce sejmout.
To mame napsano od Dr. v navodu k nausnickam my ![]()
Tak snad vam to nejak pujde ![]()