Nástup do práce, jsem v právu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5086
6.6.14 13:35

Od dvou let může neomezeně do školky - do dvou let je to tuším 45h v měsíci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
6.6.14 13:36

@xjuklickova Zařadit tě musí podle smlouvy.
@Moňas.p Ne, není. Od dvou let se docházka nezkoumá, vydělat si lze neomezeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
6.6.14 13:37

@mabis Přesně je to 46 a i to by chtěla min. soc. věcí zrušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
6.6.14 13:38

@Moňas.p byla změna v 12/2012 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
6.6.14 13:38

Tak to je dobry, to jsem nevedela

• Citovat
  • Upravit
6.6.14 13:40

Od dvou let věku dítěte, je možné ho mít ve školce/jeslích na neomezenou dobu, a i výdělek/počet odpracovaných hodin matky je neomezený. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
6.6.14 13:40

@maty1983 prosím o informaci, tech 68 tisíc je myšleno v hrubé nebo čisté mzdě? Diky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
6.6.14 13:41
@maty1983 píše:
@Moňas.p byla změna v 12/2012 ;)

@maty1983 No změna je od ledna 2012, v prosinci se to sjednotilo i pro staré rodičáky a vydělávat si šlo neomezeně i před tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
6.6.14 13:46

@mag no já jsem právě v té době byla na starém, takže si pamatuju datum, kdy se to začalo týkat i mě :)

@kackark jedná se o hrubou mzdu, počítá se k tomu např. i mateřská, ale rodičák už se jako příjem nebere ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
6.6.14 13:56
@Lama Lama píše:
nic, máš smůlu. měla jsi to udělat obráceně, zažádat na mín, prodloužit ti to musí vdycky

vzdycky ti to prodlouzit nemusi. Po trech letech muze zamestnavatel vyzadovat nastup do zpet do zamestnani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
6.6.14 14:03

@maty1983 Děkuji moc :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
6.6.14 14:06
@mag píše:
@xjuklickova Zařadit tě musí podle smlouvy.
"

No, ano, pokud má u tu určitou pozici zde napsanou. A pokud s ní na tu pozici počítají, jinak můžou vypracovat novou smlouvu, a pokud s ni nesouhlasí, tak všichni víme co z toho plyne. Málo který podnik zaplatí odstupné za výpověď pro nadbytečnost. zkušenost maminek a tatínků z okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
6.6.14 14:16
@marrlinka píše:
vzdycky ti to prodlouzit nemusi. Po trech letech muze zamestnavatel vyzadovat nastup do zpet do zamestnani.

jo, jasně, 3 rooky je max. pak je to už na ohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.6.14 14:25
@xjuklickova píše:
No, ano, pokud má u tu určitou pozici zde napsanou. A pokud s ní na tu pozici počítají, jinak můžou vypracovat novou smlouvu, a pokud s ni nesouhlasí, tak všichni víme co z toho plyne. Málo který podnik zaplatí odstupné za výpověď pro nadbytečnost. zkušenost maminek a tatínků z okolí…

Ne, oni ji po skončení rodičovské dovolené musí zařadit na místo odpovídající pracovní smlouvě, ne na kokrétní pozici, kterou dělala předtím. Mám pocit, že si to možná trochu pleteš s návratem po sknčení rodičovské dovolené, kdy se vracíš na svoji židli. Pokud má smlouvu jako administrativní pracovnice, například, a před porodem dělala v prodejním oddělení, tak po návratu z rodičovské dovolené může dělat jakoukoliv administrativní práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
6.6.14 14:32
@marrlinka píše:

Vždycky musí max. do tří let, takže kdyby požádala o dva a pak chtěla ještě rok, tak jí to umožnit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí