Nástup do práce, jsem v právu?

95
6.6.14 13:17

Nástup do práce, jsem v právu?

Holky prosím o radu. Jsem na rodičáku, který jsem si původně nastavila na tři roky. V práci mám smlouvu na dobu neurčitou, a rozhodla jsem se s manželem, že bych šla do práce dříve kvůli finanční situaci. Malá by šla v zaří do školky. Ozvala jsem se do práce, a řekli mi, že se mnou ted nepočítali, až v tom prosinci a že mě ted od září nevezmou. Nevím, zda mě musí vzít i dříve, když chci, nebo nemusí…

Příspěvek upraven 06.06.14 v 13:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
6.6.14 13:19
@Sofiee píše:
Holky prosím o radu. Jsem na rodičáku, který jsem si původně nastavila na tři roky. V práci mám smlouvu na dobu neurčitou, a rozhodla jsem se s manželem, že bych šla do práce dříve kvůli finanční situaci. Malá by šla v zaří do školky. Ozvala jsem se do práce, a řekli mi, že se mnou ted nepočítali, až v tom prosinci a že mě ted od září nevezmou. Co ted? díky :mavam:

nic, máš smůlu. měla jsi to udělat obráceně, zažádat na mín, prodloužit ti to musí vdycky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
6.6.14 13:20

Počkat do prosince

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
6.6.14 13:20

@Sofiee vzít dřív tě opravdu nemusí. Co zkusit nějakou brigádu do prosince?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
6.6.14 13:22

Brigádu mám, to jo, ale soukromá školka je dost drahá, a tu zaplatím pouze z plného úvazku… díky holky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
6.6.14 13:22

@Sofiee můžeš nastoupit, ale musí s tím zaměstnavatel souhlasit. Já jsem nastoupila po 2 letech a 4 měsících, rodičák mám na 3 (teď dostanu poslední)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
6.6.14 13:24
@Sofiee píše:
Brigádu mám, to jo, ale soukromá školka je dost drahá, a tu zaplatím pouze z plného úvazku… díky holky…

to není možné zaplatit školku třeba jen na 2 dny a brigádu si sehnat na ty zaplacené dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
6.6.14 13:24

A ještě se zeptám, když dám dítě do školky a já budu v práci, tak normálně pobírám rodičák, nebo mi to vezmou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
6.6.14 13:26

To bohužel nejde.. :( ani na brigádě, ani v té školce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
6.6.14 13:28

@Sofiee při RP si můžeš vydělat neomezeně. Pokud si vyděláš víc jak 68.000 za rok, pak si tě manžel nemůže uplatnit do daňového přiznání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
@Sofiee píše:
A ještě se zeptám, když dám dítě do školky a já budu v práci, tak normálně pobírám rodičák, nebo mi to vezmou?

Plat ze zaměstnání nemá nic společného s rodičákem, ale do zaměstnání kde máš smlouvu, tak tam tě opravdu vzít musí až ti skončí doba o kterou jsi požádala, a potom tě můžou dát na jakoukoliv pozici v rámci firmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090

@Sofiee RD ti zůstane i když bude dítě ve školce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
6.6.14 13:30

@werunkaw123 vážně? tak to je super, mě pořád kdosi tvrdí, že jak dám dítě do školky a já mám smlouvu, tak o rodičák příjdu.. tak to jsi mě potěšila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
6.6.14 13:33

Ja jsem myslela, ze do skolky pri rodicaku dite nesmi a navic muze zena odpracovat urcity pocet hodin, takze to tak newni?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.14 13:35
@Moňas.p píše:
Ja jsem myslela, ze do skolky pri rodicaku dite nesmi a navic muze zena odpracovat urcity pocet hodin, takze to tak newni?

dítě může do školky neomezeně od 2 let(pokud ho do školky vezmou), nikdo nekontroluje kolik hodin matka pracuje a kolik si vydělá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex