Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky prosím o radu. Jsem na rodičáku, který jsem si původně nastavila na tři roky. V práci mám smlouvu na dobu neurčitou, a rozhodla jsem se s manželem, že bych šla do práce dříve kvůli finanční situaci. Malá by šla v zaří do školky. Ozvala jsem se do práce, a řekli mi, že se mnou ted nepočítali, až v tom prosinci a že mě ted od září nevezmou. Nevím, zda mě musí vzít i dříve, když chci, nebo nemusí…
Příspěvek upraven 06.06.14 v 13:20
@Sofiee píše:
Holky prosím o radu. Jsem na rodičáku, který jsem si původně nastavila na tři roky. V práci mám smlouvu na dobu neurčitou, a rozhodla jsem se s manželem, že bych šla do práce dříve kvůli finanční situaci. Malá by šla v zaří do školky. Ozvala jsem se do práce, a řekli mi, že se mnou ted nepočítali, až v tom prosinci a že mě ted od září nevezmou. Co ted? díky
nic, máš smůlu. měla jsi to udělat obráceně, zažádat na mín, prodloužit ti to musí vdycky
@Sofiee vzít dřív tě opravdu nemusí. Co zkusit nějakou brigádu do prosince?
Brigádu mám, to jo, ale soukromá školka je dost drahá, a tu zaplatím pouze z plného úvazku… díky holky…
@Sofiee můžeš nastoupit, ale musí s tím zaměstnavatel souhlasit. Já jsem nastoupila po 2 letech a 4 měsících, rodičák mám na 3 (teď dostanu poslední)
@Sofiee píše:
Brigádu mám, to jo, ale soukromá školka je dost drahá, a tu zaplatím pouze z plného úvazku… díky holky…
to není možné zaplatit školku třeba jen na 2 dny a brigádu si sehnat na ty zaplacené dny?
A ještě se zeptám, když dám dítě do školky a já budu v práci, tak normálně pobírám rodičák, nebo mi to vezmou?
@Sofiee při RP si můžeš vydělat neomezeně. Pokud si vyděláš víc jak 68.000 za rok, pak si tě manžel nemůže uplatnit do daňového přiznání
@Sofiee píše:
A ještě se zeptám, když dám dítě do školky a já budu v práci, tak normálně pobírám rodičák, nebo mi to vezmou?
Plat ze zaměstnání nemá nic společného s rodičákem, ale do zaměstnání kde máš smlouvu, tak tam tě opravdu vzít musí až ti skončí doba o kterou jsi požádala, a potom tě můžou dát na jakoukoliv pozici v rámci firmy.
@werunkaw123 vážně? tak to je super, mě pořád kdosi tvrdí, že jak dám dítě do školky a já mám smlouvu, tak o rodičák příjdu.. tak to jsi mě potěšila ![]()
Ja jsem myslela, ze do skolky pri rodicaku dite nesmi a navic muze zena odpracovat urcity pocet hodin, takze to tak newni?
@Moňas.p píše:
Ja jsem myslela, ze do skolky pri rodicaku dite nesmi a navic muze zena odpracovat urcity pocet hodin, takze to tak newni?
dítě může do školky neomezeně od 2 let(pokud ho do školky vezmou), nikdo nekontroluje kolik hodin matka pracuje a kolik si vydělá.