Nástup do školky - počůrávání

19
18.1.16 14:07

nástup do školky - počůrávání

Ahoj,
téměř 3.letý syn začal chodit teď od ledna do školky, zatím pouze 3 dny v týdnu a po obědě jde domů. Problém je, že tam nechce chodit a prý se přes den skoro vůbec nezapojuje do aktivit a pořád se po mě ptá. No a od 2.týdne se začal počůrávat, a to tak že hodně. Za dopoledne troje věci!!! Nechápu to, protože doma se nepočůrá vůbec, má jen plínu na noc. Poradíte někdo, co s tím? Určitě je to psychického původu, ale co mám dělat, jak mu pomoct? Učitelka se mě už dnes ptala, jestli je doma vůbec bez plín!!! :zed: Na konci ledna nastupuji do práce, tak mám z toho docela nervy.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
18.1.16 14:12

Asi to nechceš slyšet, ale podle toho popisu není na školku ještě připravený a líp by mu bylo doma. Jestli se na tebe ptá přes den a nezapojuje se, tak je tam zřejmě dost nešťastný. A to počurávání je reakce na ten stres.

Jako řešení bych viděla buď domluvit v práci pozdější nástup, nebo zkusit jinou školku - ideálně nějakou soukromou, kde je víc domácí prostředí, míň dětí a víc trpělivých tet…samozřejmě nevím, jaká je tvoje situace a možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
18.1.16 14:15

Dej mu ještě chvilku, třeba si zvykne, a třeba ne a budete jej muset holt vzít domů a zkusit po půl roce či po roce. Pro některé děti je nástup do školky velká zátěž.
Rada není, evidentně - jak uvádíš sama - to souvisí s psychikou a její nepřipraveností být ve velkém kolektivu bez mámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
18.1.16 14:17

@Orchy můj syn byl to stejný. prvních 14dni nic moc, po měsíci se začlenil, po 2 měsících už se nepocuraval. Je teda pravda, že mu ro nevadilo tam chodit, jet si musel přijít jak na to. Beru ho po obědě domů. Školu je státní a je tam jen 28deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
18.1.16 14:27

Muj syn tam chodil s revem… a to asi 2mesice. Prvni mesic sedel na zidlicce u dveri a cekal az pro nej nekdo prijde. Pak se zacal trochu zapojovat a ted uz v klidu. Pocura se jednou za mesic i dneska. Ze zacatku se obcas zapomnel, ale to tak 1 za 1-2tydny. Ale zacal tam chodit ve 2letech a 4mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.1.16 14:33

@Orchy dát mu takovou tu natahovací plínu - co vypadá jak slipy? A vydržet.. nic moc jiného nezbyde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
18.1.16 14:51
@Orchy píše:
Ahoj,
téměř 3.letý syn začal chodit teď od ledna do školky, zatím pouze 3 dny v týdnu a po obědě jde domů. Problém je, že tam nechce chodit a prý se přes den skoro vůbec nezapojuje do aktivit a pořád se po mě ptá. No a od 2.týdne se začal počůrávat, a to tak že hodně. Za dopoledne troje věci!!! Nechápu to, protože doma se nepočůrá vůbec, má jen plínu na noc. Poradíte někdo, co s tím? Určitě je to psychického původu, ale co mám dělat, jak mu pomoct? Učitelka se mě už dnes ptala, jestli je doma vůbec bez plín!!! :zed: Na konci ledna nastupuji do práce, tak mám z toho docela nervy.
Díky.

Naše malá na tom byla skoro stejně, pak začala 14 dni zvracet, ráno, ve školce, po školce, pak onemocněla ajá už přemýšlela, že ji zpět nedám a najednou dítě jak vyměněné, na školu natěšené a je v pohodě. Dej mu ještě chvilku a uvidíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
18.1.16 15:10

Holky, díky moc za vaše zkušenosti a názory. Aspoň vidím, že nejsme jediní. Už jsem si začínala říkat jestli nejsem neschopná matka. Zkusím ještě do konce ledna a pak se uvidí, nějaké možnosti ještě máme. Jenom jestli to vydrží učitelka, ta 1 je taková protivná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
18.1.16 18:29
@Orchy píše:
Holky, díky moc za vaše zkušenosti a názory. Aspoň vidím, že nejsme jediní. Už jsem si začínala říkat jestli nejsem neschopná matka. Zkusím ještě do konce ledna a pak se uvidí, nějaké možnosti ještě máme. Jenom jestli to vydrží učitelka, ta 1 je taková protivná..

Samozřejmě na to musí být uč. ve školce připravené. Ale na 2. stranu pokud se denně počůrá 3×, tak se nediv, že uč. není extra odvázaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
18.1.16 19:03

Jasný, já ty učitelky naprosto chápu. Já bych z 3násobného počůrání za 1 dopolko šílela i doma, a to mám jenom jeho. A tak se ani nedivím že jí napadlo, jestli je vůbec bez plín. Protože to fakt musí vypadat, že na záchod neumí. Ale právě - co s takovouhle situací můžu dělat? Moc to neovlivním, teď je to na něm. Tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
18.1.16 19:12

Nechala bych ho doma, je malý, na školku má čas. Nic se nemá lámat přes koleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.17 12:21

Ahoj maminky chtěla bych radu ohledně synka. Syn nastoupil v pondělí po prázdninách druhým rokem do školky jsou mu 4 roky. Už druhou noc se mi počůral, ale to tak že se jednou cca v deset večer zbudil a stál za dveřma plakal a čůral na zem. Takže jsem ho utěšila převlekla a znovu uložila. No a cca kolem 2 hodiny ráno mi načůral do postele. Je to tak už druhou noc a příjde mi, že se to stupňuje. myslím tím i ty stavy, že pláče a neví kde je. Celé prázdniny byl bez problémů. Do školky se těšil chodí tam rád. Ráno bez scén. Pěkně se rozloučí dá mi pusinku a jde si za dětmi. :( Včera mi pí. učitelka říkala, že se mu po mě stýskala při spinkání po obědě. Můžou tyto stavy souviset s nástupem do školky a měla bych to konzultovat s naší pí. doktorkou? Přejde to? Vůbec tomu nerozumím… :,( Děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
2451
6.9.17 12:27
@Anonymní píše:
Ahoj maminky chtěla bych radu ohledně synka. Syn nastoupil v pondělí po prázdninách druhým rokem do školky jsou mu 4 roky. Už druhou noc se mi počůral, ale to tak že se jednou cca v deset večer zbudil a stál za dveřma plakal a čůral na zem. Takže jsem ho utěšila převlekla a znovu uložila. No a cca kolem 2 hodiny ráno mi načůral do postele. Je to tak už druhou noc a příjde mi, že se to stupňuje. myslím tím i ty stavy, že pláče a neví kde je. Celé prázdniny byl bez problémů. Do školky se těšil chodí tam rád. Ráno bez scén. Pěkně se rozloučí dá mi pusinku a jde si za dětmi. :( Včera mi pí. učitelka říkala, že se mu po mě stýskala při spinkání po obědě. Můžou tyto stavy souviset s nástupem do školky a měla bych to konzultovat s naší pí. doktorkou? Přejde to? Vůbec tomu nerozumím… :,( Děkuji za rady

Ano, nastup do skolky muze mit souvislost. Urcite je dobre, ze to chcete resit, zkusila bych hodne mluvit s chlapeckem, ucitelkou a jeho detskou..Drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.9.17 13:15
@Lada84 píše:
Ano, nastup do skolky muze mit souvislost. Urcite je dobre, ze to chcete resit, zkusila bych hodne mluvit s chlapeckem, ucitelkou a jeho detskou..Drzim palce :kytka:

By me zajímalo, co s tim asi pediatr udělá. :roll: Tady je zapotrebi uzka spoluprace dite-rodic-skolka. A kolikrat u deti hodne veci probiha podprahove, takze ani ovlivnit moc nejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
6.9.17 13:46

@Svistice pediatr muze vydat zadanku na psych. vysetreni, kdyby byl problem vaznejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin