Nástup na MD?

2111
16.1.07 10:47

Nástup na MD?

Měla bych jenom takový spíš poddotaz k MD. Nástup na MD je 6-8 týdnů před termínem porodu.
Zajímá mě, jak jste dopadli u mudrů, když jste žádaly na vlastní žádost nástup na MD těch 8 týdnů předem? Je s mudrem možná domluva?
Mám kvůly těhotenství problémy v práci už teď a tak bych chtěla vypadnout co nejdříve, pokud to bude možné, ale nechci řešit dřívější odchod nemocenskou.
Díky za odpovědi.
 Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1209
16.1.07 11:52

Ahoj,

mě se doktor dokonce ptal, kdy chci nastoupit na mateřskou :D . Já myslím, že pokud si řekneš, že chceš jít 8 týdnů před, nikdo ti to nemůže zakázat. A ještě jsem neslyšela, že by to některý dr. nechtěl napsat :wink: .

Mahony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
16.1.07 14:03

Ahoj,
já nastupovala na MD taky 8 týdnů předem a doktorka to napsala úplně v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
16.1.07 14:27

Ahoj

ze zákona máš právo na 6-8 týdnů a kdy půjdeš je čistě tvoje věc… Myslím že dr. se musí tvému požadavku podřídit… každopádně nikdy jsem se nesetkala s ničím jiným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.1.07 14:58

Zrovinka dneska jsem se na to ptala na sociálce. Dr. ti napíše datum 6 týdnů před porodem, to je celkem normální věc a v podstatě formalita. Ale pak už je čistě jen a jen na tobě, kdy se rozhodneš skutečně nastoupit. Kdykoli mezi tím 8. a 6. týdnem, však je v tom formuláříku okýnko, které si vyplňuješ sama - a tam píšeš, kdy nastoupíš, nebo jsi nastoupila na MD. Můžeš nastoupit i později než těch 6 týdnů před porodem, ale pokud nemáš štěstí a dostatečnou dobu nepřenášíš, tak se ti délka pobytu na MD zkrátí. Ale tohle jsi vědět nechtěla :-))
Daniela

• Citovat
  • Upravit
133
16.1.07 19:58

Ahoj,
zrovna dnes jsem se s Dr. dohodla na MD 7 týdnů před TP. Úplně v pohodě jsme se dohodli, jen mi na ten papír napsal, že to doporučuje vzhledem k mému zdravotnímu stavu.

Erika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital