Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měla bych jenom takový spíš poddotaz k MD. Nástup na MD je 6-8 týdnů před termínem porodu.
Zajímá mě, jak jste dopadli u mudrů, když jste žádaly na vlastní žádost nástup na MD těch 8 týdnů předem? Je s mudrem možná domluva?
Mám kvůly těhotenství problémy v práci už teď a tak bych chtěla vypadnout co nejdříve, pokud to bude možné, ale nechci řešit dřívější odchod nemocenskou.
Díky za odpovědi.
Ivule
Ahoj,
mě se doktor dokonce ptal, kdy chci nastoupit na mateřskou
. Já myslím, že pokud si řekneš, že chceš jít 8 týdnů před, nikdo ti to nemůže zakázat. A ještě jsem neslyšela, že by to některý dr. nechtěl napsat
.
Mahony
Ahoj,
já nastupovala na MD taky 8 týdnů předem a doktorka to napsala úplně v pohodě ![]()
Ahoj
ze zákona máš právo na 6-8 týdnů a kdy půjdeš je čistě tvoje věc… Myslím že dr. se musí tvému požadavku podřídit… každopádně nikdy jsem se nesetkala s ničím jiným…
Zrovinka dneska jsem se na to ptala na sociálce. Dr. ti napíše datum 6 týdnů před porodem, to je celkem normální věc a v podstatě formalita. Ale pak už je čistě jen a jen na tobě, kdy se rozhodneš skutečně nastoupit. Kdykoli mezi tím 8. a 6. týdnem, však je v tom formuláříku okýnko, které si vyplňuješ sama - a tam píšeš, kdy nastoupíš, nebo jsi nastoupila na MD. Můžeš nastoupit i později než těch 6 týdnů před porodem, ale pokud nemáš štěstí a dostatečnou dobu nepřenášíš, tak se ti délka pobytu na MD zkrátí. Ale tohle jsi vědět nechtěla ![]()
Daniela
Ahoj,
zrovna dnes jsem se s Dr. dohodla na MD 7 týdnů před TP. Úplně v pohodě jsme se dohodli, jen mi na ten papír napsal, že to doporučuje vzhledem k mému zdravotnímu stavu.
Erika