Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za období od 20.4. do 30.4. (tj 11 dní) dostaneš PPM. Bude ti vypočítán denní dávka a tu ti vynásobí 11. Kdy to dostaneš, to záleží na tom, kdo to vyřizuje. Mělo by to být do 30 dnů poté, co dostane (pracák
) žádost včetně všech podkladů od zaměstnavatele.
výplatu máš od zaměstnavatele a PPM od sociálky, takže ti to přijde z jiného účtu, pokud jsi tedy už zažádala na úřadě
Aha, už jsem se lekla, že ty zbývající dny nebudu mít nárok na nic
děkuji za info ![]()
Přesně tak, penízky za PPM ti přijdou od OSSZ a záleží na rychlosti zpracování, třeba u nás jsou rychlý, chodilo to už kolem 5.-6. v měsíci, ale jak píší holky, mají na to 30 dní od doručení podkladů zaměstnavatelem, takže je otázka, jestli to tam poslal sólo kolem toho 20. nebo až teď na začátku května s případnými neschopenkami.
hkac píše:
Za období od 20.4. do 30.4. (tj 11 dní) dostaneš PPM. Bude ti vypočítán denní dávka a tu ti vynásobí 11. Kdy to dostaneš, to záleží na tom, kdo to vyřizuje. Mělo by to být do 30 dnů poté, co dostane (pracák) žádost včetně všech podkladů od zaměstnavatele.
tak to jsem teda mimo úplně, myslela jsme si, že PPM vyplácí zaměstnavatel ( aspoň před 3 lety, kdy jsem byla na první PPM mi tuším chodily peníze od zaměstnavatele + „výplatní pásek“ a až rodičák od sociálky. No tak to je úplně jinak ![]()
Anonymní píše:hkac píše:tak to jsem teda mimo úplně, myslela jsme si, že PPM vyplácí zaměstnavatel ( aspoň před 3 lety, kdy jsem byla na první PPM mi tuším chodily peníze od zaměstnavatele + „výplatní pásek“ a až rodičák od sociálky. No tak to je úplně jinak
Za období od 20.4. do 30.4. (tj 11 dní) dostaneš PPM. Bude ti vypočítán denní dávka a tu ti vynásobí 11. Kdy to dostaneš, to záleží na tom, kdo to vyřizuje. Mělo by to být do 30 dnů poté, co dostane (pracák) žádost včetně všech podkladů od zaměstnavatele.
Jojo, od začátku roku 2009 je to jinak (ti co nastoupili do konce roku 2008 to měli ještě postaru).
A vyplácí to pobočka ČSSZ nikoliv pracák, to jen pro přesnost.
No tak já jsem na tom stejně, MD mám do 14. 4. 2011. Paní na pracáku mi řekla, že PPM nedostanu, páč mám tříletou variantu (tedy 7600) a MD mám 16000,–, tedy za ten duben mi přijde MD 8000,– a tak už mi nedají PPM. Dokonce to napsala i do papírů.
Eva B. píše:
No tak já jsem na tom stejně, MD mám do 14. 4. 2011. Paní na pracáku mi řekla, že PPM nedostanu, páč mám tříletou variantu (tedy 7600) a MD mám 16000,–, tedy za ten duben mi přijde MD 8000,– a tak už mi nedají PPM. Dokonce to napsala i do papírů.
V principu ano, jen MD je mateřská dovolená a PPM peněžitá pomoc v mateřství = ty peníze co bereš během MD. Takže ty máš PPM 8000,– a tak už ti za duben nepřijde žádný RP.
Eva B. píše:
No, dyk jo, na to se ptala zakladatelka…
To jo, já jen opravovala pojmy - PPM je mateřská a tu dostaneš, nedostaneš RP, což je rodičák, aby to někoho nemátlo.
ty bláho, tak teď sem z toho opravdu zmatená, kdo se v tom má vyznat… já nastoupila na MD 28.4. tak sem teda zvědavá
No to ti vyjde dobře… tam jde o to, že komu končí MD v polovině měsíce a výška té MD je i za půl měsíce větší než RP (tedy vyšší než 7 600 při 3leté variantě), tak už za tu druhou půlku měsíce nedostane nic, ale až za další měsíc RP.
Např. Moje MD je cca 16 000, mám ji do 15.4. Tudíž mi teď na začátku května přišla cca polovina. ALE! ta polovina je víc než 7600, takže mi už za tu druhou půlku dubna nedají RP, a tak dostanu první RP až na začátku června za celý měsíc květen.
U tebe je rozdíl dvou dnů, což prakticky nepoznáš…
Eva B. píše:
No to ti vyjde dobře… tam jde o to, že komu končí MD v polovině měsíce a výška té MD je i za půl měsíce větší než RP (tedy vyšší než 7 600 při 3leté variantě), tak už za tu druhou půlku měsíce nedostane nic, ale až za další měsíc RP.
Např. Moje MD je cca 16 000, mám ji do 15.4. Tudíž mi teď na začátku května přišla cca polovina. ALE! ta polovina je víc než 7600, takže mi už za tu druhou půlku dubna nedají RP, a tak dostanu první RP až na začátku června za celý měsíc květen.
U tebe je rozdíl dvou dnů, což prakticky nepoznáš…
Holky, potřebovala bych si něco ujasnit, možná budete vědět. 20.4.2011 jsem nastoupila na MD, dneska mi přišla za duben na účet výplata, ale jsou to opravdu jen penízky za odpracovaných 13 dnů v dubnu. Za ty zbývající dny do konce měsíce mi přijde PPM další měsíc? Nebo jak to funguje? Moc děkuji.