Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky,chci se zeptat.V úterý budu žádat o nový RP,ale ztratila jsem někde svůj rodný list a teď se nedostanu na matriku v Teplicích.Myslíte že mohu požádat sociálku o RP na mladší dítě i bez něj?Takyy se chci zeptat.Chtěla jsem tříletou variantu,ale já na ní nedosáhnu tak by mi k ní pomohl partner,ale zatím neni napsaný jako otec,je to problém?Děkuji
Potřebuješ rodný list mimina, tobě stačí občanka.
Pokud není přítel „otec dítěte“ - formálně, pak na něj nemůže pobírat rodičák, todíž varianta s volbou délky pobírání RP je mimo.
Tak ten mám…Ale ono to jde nějak předěla do 6.týdne věku dítka ne?
Co předělat? Tu délku pobírání? To jde do 9ti měsíců nebo do kolika (nevím…) a jde o to, že otec pár dnů pobírá PPM (na kterou matka neměla nárok, proto má 4 letý RP) a přitom požádá o volbu délky RP.
Pokud někdo není otec, nemůže pobírat PPM ![]()
Prevod na partnera muzes udelat az po 6.tydnu veku ditete az do 9.mesice, tak to stihnete to otcovstvi, ne?
Ale mam dojem, ze to neni podminka, aby byl otec, rodicak muze pobirat i treba babicka, si myslim, ale jista si nejsem
Oni ti to na socialce reknou, kazdopadne mate cas ![]()
Jo jo a když se mi malá narodila 17.dubna tak dostanu v květnu 7600 a nebo 3800
Do 9. měsíce dostaneš 7600, ať už máš tří nebo čtyř.. to je stejné, ale do toho 9.měsíce musí proběhnout změna.. kterou stíháš.. ![]()
GAVOTTKA píše:
Prevod na partnera muzes udelat az po 6.tydnu veku ditete az do 9.mesice, tak to stihnete to otcovstvi, ne?Ale mam dojem, ze to neni podminka, aby byl otec, rodicak muze pobirat i treba babicka, si myslim, ale jista si nejsem
Oni ti to na socialce reknou, kazdopadne mate cas
BLBOST! Nemůže jít na PPM kamarádka ani kamarád a pokud otec není zapsán v RL dítěte, není OTCEM a nemůže tudíž pobírat PPM!
monikalysa píše:GAVOTTKA píše:BLBOST! Nemůže jít na PPM kamarádka ani kamarád a pokud otec není zapsán v RL dítěte, není OTCEM a nemůže tudíž pobírat PPM!
Prevod na partnera muzes udelat az po 6.tydnu veku ditete az do 9.mesice, tak to stihnete to otcovstvi, ne?Ale mam dojem, ze to neni podminka, aby byl otec, rodicak muze pobirat i treba babicka, si myslim, ale jista si nejsem
Ale je rozdíl PPM a mateřská a RD
Pokud se jedná pouze o RD tak tam to lze.. stačí sepsat předání po péče ![]()
Monny89 píše:monikalysa píše:Ale je rozdíl PPM a mateřská a RDGAVOTTKA píše:BLBOST! Nemůže jít na PPM kamarádka ani kamarád a pokud otec není zapsán v RL dítěte, není OTCEM a nemůže tudíž pobírat PPM!
Pokud se jedná pouze o RD tak tam to lze.. stačí sepsat předání po péče
Předání do péče cizímu chlapovi? V jakém zákoně je toto upravené? Tomu prostě nevěřím a hlavně, když nepůjde na PPM, nemůže logicky volit délku RP.
monikalysa píše:Monny89 píše:Předání do péče cizímu chlapovi? V jakém zákoně je toto upravené? Tomu prostě nevěřím a hlavně, když nepůjde na PPM, nemůže logicky volit délku RP.monikalysa píše:Ale je rozdíl PPM a mateřská a RDGAVOTTKA píše:BLBOST! Nemůže jít na PPM kamarádka ani kamarád a pokud otec není zapsán v RL dítěte, není OTCEM a nemůže tudíž pobírat PPM!
Nemluvím o cizím chlapovi…
Já to takhle budu dělat s manželem až se prcek narodí, tak po šestinedělí…
Tam se pouze vypíší nějaké ty formuláře.. ale zatím jsme to nedělali, tak nevím.. to všechno pak vyplní účetní u něj v práci… ![]()
Monny89 píše:monikalysa píše:Nemluvím o cizím chlapovi…Monny89 píše:Předání do péče cizímu chlapovi? V jakém zákoně je toto upravené? Tomu prostě nevěřím a hlavně, když nepůjde na PPM, nemůže logicky volit délku RP.monikalysa píše:Ale je rozdíl PPM a mateřská a RDGAVOTTKA píše:BLBOST! Nemůže jít na PPM kamarádka ani kamarád a pokud otec není zapsán v RL dítěte, není OTCEM a nemůže tudíž pobírat PPM!
Tam se pouze vypíší nějaké ty formuláře.. ale zatím jsme to nedělali, tak nevím.. to všechno pak vyplní účetní u něj v práci…
Nojo, ale manžel je jaksi automaticky otcem toho dítěte (i kdyby biologicky nebyl) kdežto přítel musí podepsat souhlas s otcovstvím, být uveden v rodném listu a pak to teprve jde…
j.a.n.i1 píše:Monny89 píše:Nojo, ale manžel je jaksi automaticky otcem toho dítěte (i kdyby biologicky nebyl) kdežto přítel musí podepsat souhlas s otcovstvím, být uveden v rodném listu a pak to teprve jde…monikalysa píše:Nemluvím o cizím chlapovi…Monny89 píše:Předání do péče cizímu chlapovi? V jakém zákoně je toto upravené? Tomu prostě nevěřím a hlavně, když nepůjde na PPM, nemůže logicky volit délku RP.monikalysa píše:Ale je rozdíl PPM a mateřská a RDGAVOTTKA píše:BLBOST! Nemůže jít na PPM kamarádka ani kamarád a pokud otec není zapsán v RL dítěte, není OTCEM a nemůže tudíž pobírat PPM!
Tam se pouze vypíší nějaké ty formuláře.. ale zatím jsme to nedělali, tak nevím.. to všechno pak vyplní účetní u něj v práci…
Monny89 píše:monikalysa píše:Nemluvím o cizím chlapovi…Monny89 píše:Předání do péče cizímu chlapovi? V jakém zákoně je toto upravené? Tomu prostě nevěřím a hlavně, když nepůjde na PPM, nemůže logicky volit délku RP.monikalysa píše:Ale je rozdíl PPM a mateřská a RDGAVOTTKA píše:BLBOST! Nemůže jít na PPM kamarádka ani kamarád a pokud otec není zapsán v RL dítěte, není OTCEM a nemůže tudíž pobírat PPM!
Ale zakladatelka otce v RL dítěte uvedeného nemá, tudíž dle zákona je to cizí chlap
. Tvůj manžel je automaticky otec a má stejné práva a povinosti jako ty.
![]()
Pokud to je od 6.týdnů tak opravdu mám času dost.Zatím si zažádám o 4 letou a pak až bude napsaný v RL tak to změníme.Děkuju