Naštvaná a smutná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2033
30.8.21 14:17

Ukončit kontakt s babičkou kvůli tomuhle? Taková kravina, bože.

Já bych jí řekla, že jasně a pustila to jedním uchem tam a druhým ven.

Vždyť starší lidi mají svoje vrtochy. Moje babička mi například tvrdila, že není normální bejt těhotná takhle dlouho, že je určitě všechno špatně a že jsem hloupá, že jsem si nenechala vyvolat porod (přenášela jsem o týden, ona nemela absolutně ponětí kdy mám termín, pac pořádně ani neví, co je den, a jen papouskovala mého taťku, jehoz jediné znalosti o těhotenství plynou z pořadu malé lásky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
30.8.21 14:20

Hele odpovědi tady ber s rezervou, to je takovéto jedna něco napíše a všechny se davově přidají. Klasika internetových diskuzí, že? :kytka:

Za mě se ti ani trochu nedivím, tohle dokáže dost lézt na mozek a taky mě tyhle srovnávací kecy ser…U nás to bylo podobné, sestra má stejné starého syna a pořád nás srovnávají, mnohdy velmi nemístně. Už vůbec nemluvím o tom, že já z pohledu mojí matky byla asi úplnej genius, protože na nočník jsem chodila prý už v 6. měsících, rychle mluvila, moc nebrečela a nevím co ještě :D Prostě ženy od určitého věku trpí vzpomínkovým optimismem a pamatují prd.
Já po několikáté takto nepříjemné rozmluvě prostě řekla, že jezdit nebudeme. Buď mě budou jako matku respektovat a nekafrat mi do toho, nebo jezdit s malým nebudeme. Taky proběhly kecy ve stylu, tak si nejezdi apod. Ale přešlo je to, nekafrají, my jezdíme a co je hlavní sjednala jsem respekt :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
30.8.21 14:27

@nototo no vidíš, a já mám třeba rodinu tak ráda, že i když mě taky někdy štvou, jezdit tam nepřestanu a taky tím nebudu vyhrožovat. Moje máma mi třeba často hlídá.

Jak řeší zakladatelka jiné podobné názorové střety v životě? Třeba v práci, když ji někdo zkritizuje? Taky už druhý den nechodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36048
30.8.21 14:32

Víš kolik si toho vyslechnu od tchýně. Jak měla geniální děti, jak pěkně spali, všechno uměli. Ze začátku mě to taky hodně bralo a pak sem se to naučila pouštět jedním uchem tam a druhým ven. Sem tam se ohradim když už je to moc. Jako teď naposled to mě fakt dostala když zjistila, že má dcera asi kaz na zubu(ale nejsem si jistá, možná to je jen pigment) tak sem řekla že to vím a ona na mě vyjela proč s tím něco nedělám. Tak sem ji rekla jako jestli si mám skočit přes víkend vystudovat medicínu abych ji to mohla vyvrtat, že jsme samozřejmě už dávno objednani k zubařce. Tak sklapla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
30.8.21 14:35

Ahojky, je to tak celý život, staré zkušené ženy versus mladé. U nás bylo takto řešeno hodně věcí, ale kontakt vždy byl, děti potřebují lásku, víš? I tu od prababi či dědy. Pak mu vysvětlíš, že každý vidíme svět jinak. Ty jsi maminka a tvou pozici nikdo neohrozí. :wink: ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
30.8.21 14:36
@Santa Juana píše:
@nototo no vidíš, a já mám třeba rodinu tak ráda, že i když mě taky někdy štvou, jezdit tam nepřestanu a taky tím nebudu vyhrožovat. Moje máma mi třeba často hlídá.Jak řeší zakladatelka jiné podobné názorové střety v životě? Třeba v práci, když ji někdo zkritizuje? Taky už druhý den nechodí?

No pokud ti bude byť tvoje vlastní rodina i v dospělém věku kritizovat život a neustále tě poučovat, buď se vůči tomu vymezíš a nebo k nim budeš jezdit jen s povinnosti a trpět. Jedna věc je říct svůj názor a druhá urážet a kafrat do života opakovaně a hrubě. To že to je rodina, ještě neznamená že si může dovolit vše. Stejné v práci. Pokud se jedná o jednorázový názorový střet, je potřeba si to vyříkat. Ale pokud se někdo chová dál hrubě i přes upozornění pak se prostě vymezím stejně důrazně jako zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
30.8.21 14:38
@Santa Juana píše:
@nototo no vidíš, a já mám třeba rodinu tak ráda, že i když mě taky někdy štvou, jezdit tam nepřestanu a taky tím nebudu vyhrožovat. Moje máma mi třeba často hlídá.Jak řeší zakladatelka jiné podobné názorové střety v životě? Třeba v práci, když ji někdo zkritizuje? Taky už druhý den nechodí?

A mimochodem, to jak se k tobě kdo chová dost souvisí s tím, jak ho máš ráda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
30.8.21 14:55

Já chápu, že tě tyhle řeči vytáčí, já se je užívám že všech stran od narození prvního dítěte. Bohužel, děti mých sourozenců už jsou taky dospělé. Synovi trvalo odplenkování do tří let a mohla jsem se na hlavu stavět. Jen se nauč, stát si za svým a obhájit svůj názor. A to ne tím, že budeš vyhrožovat tím, že své pravnouče neuvidí. Je to dětinské. Prostě jim na rovinu řekni, ať si to mezi sebou klidně probírají, ale tebe jejich názor nezajímá a nemají ti ho sdělovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
30.8.21 15:05

Ne a to sem si tim prošla. Slusne jsem tchyni řekla at mi do toho nekecá, řekl ji to i muž. Ukončit kontakt kvůli debi.lnim radám mi prijde dětinské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
30.8.21 15:13

A teď počkej, až budeš muset řešit nějakou opravdu náročnou situaci. Taky se urazíš a rozpláčeš? Tyhle řeči jsou nepříjemné, ale úplně normální, údělem mladší generace je zvážit jestli třeba starší generace nemůže mít na srdci i něco užitečnýho, a když ne, tak to prostě ignorovat. Utínat kvůli tomu kontakty je jak jít na komára s kladivem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
30.8.21 15:50

@nototo No jo, vydirat rodinu ditetem, které se k nim samo bez maminky nevyda, to je priklad hodny nasledovani. Nedej boze s matkou aka bozstvem nesouhlasit :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
30.8.21 15:58
@Anonymní píše:
Ahoj, holky. Budu se snažit trošku zkráceně. Syn - čerstvě 18 měsíců. Na nočník ho nenutím, chtěla jsem tomu dát čas a začít za pár dní. Dnešní hovor od mojí babičky je jí (70) jestli učím na nočník. Odpovídám úplně v klidu, že za pár dní chceme zažít a chystáme se. Na to mi odpověděla, že se bavili s tetou, že její syn byl v 18mes. Úplně bez plen. Zase odpovídám, že každé dítě je jiné, každá máma pozná, kdy je ten čas. (Malému se věnuju, co můžu, tím jsem si jistá). A nemám ráda, když se děti srovnávají.
Začala mít řeči, že se o tom včera bavily a neučíme ho k ničemu. Obě dvě strašný drbny, mimochodem. Slyšel to chlap a oba jsme nechápali. Žijeme si nadprůměrně a malej je u nás na prvním místě.
Každopádně jsem řekla, že takhle teda ne a malýho neuvidí. Na to řekla " Tak ať, je mi to jedno". (Měli jsme tam jet v neděli) je pořád doma, nikam nechodí, tak aby malýho aspoň na chvíli viděla. No nečekala jsem to. Položila jsem to a rozbrečela se. Každopádně chci s oběma ukončit úplně kontakt. Zachovali by jste se stejně?
Ještě podotknu, že to není poprvé co slyším „někdo cizí to uměl daleko dřív“.

myslím, že to přeháníš a tu situaci jsi zbytečně vyhrotila…
takových chytrých rad zažije každá máma desítky, tak to prostě je a vždycky bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
30.8.21 16:08

Jako zamrzelo by mě to taky, když by řekla, že ji to je jedno. Nebudu lhát. :nevim:
A přesně vím, jak se cítíš. Malý začal zvládat nočník ve dvou letech, co já si vyslechla :zed: jak jsem líná matka a z pohodlnosti nechávám pleny. A dítě je špatně vedené a bla bla bla. A vždy se najde něco, co je potřeba mi vytknout. Nevím, proč to ti lidi mají zapotřebí. Ale netvrdím, že mě to prostě občas nezamrzí.
Tak se na to teď v neděli vykašli a uvidíš, jak budete mít náladu příště :hug: třeba se babča ozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
30.8.21 19:30
@Villanelle píše:
@nototo No jo, vydirat rodinu ditetem, které se k nim samo bez maminky nevyda, to je priklad hodny nasledovani. Nedej boze s matkou aka bozstvem nesouhlasit :*

Ale prdlajs. Když to vezmu do extrému (což není tento případ), ty bys dávala dítě hlídat někomu kdo tě absolutně jako matku nerespektuje?? To je totiž pak taovéto známé obcházení pravidel a podrývání autority jako „pojď maminka to neuvidí, dám ti co chceš“ apod. Jde o to si primárně sjednat respekt. Bohužel, někdy to jinak než takto razantním a citelným krokem nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80192
30.8.21 19:55

Kvůli takové prkotine utnout vztahy? A jinak jsi OK? No tak ať si myslí co chce, ne? Pokud ti dítě neuvazuje k nocniku, ničemu neublizuje. Fakt blbnes a zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí