Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den,
spíš se jdu asi vypsat, vypovídat. Byli jsme po Vánocích u mých rodičů i s dětmi. Pak byla v plánu návštěva tchánovců, ale švagrová nám asi hodinu před odjezdem ke tchánům volala, že má covid příznaky a byla u tchánů na návštěvě celý den (jasně, že bez roušky), tak to manžel odvolal, nechtěl riskovat (že přece i kdyby měli obyčejný kašel, tak tam nejedme…naše děti jsou háklivé na nemoci, nejdřív strašná laryngitida a pak kašel, kdo nezažil, nepochopí, a zkuste si to představit u asi půl ročního dítěte…), tcháni se nám snažili namluvit, že má prý jen rýmu, ale i tak byl muž neoblomný, mi se to taky nechtělo riskovat. Potom nám švagrová zase volala, že proč tam nejedeme, že je už u sebe doma a vlastně ji nic vcelku není a že rodiče vařili celé dny a mají hromady jídla a těší se na děti a zase dostala od tchánů „zprda“ (že nás informovala?)…prostě nechápu, kde se bere v lidech ta „sobeckost“, když třeba vědí, že ty konkrétní děti snášejí nemoce hůř než jiné děti a jsou ochotni riskovat své zájmy vůči zdraví ostatních. A navíc to věděli už několik dní před našim příjezdem a nic neřekli! A to si vždy před návštěvou voláme, jestli jsme po zdravotní stránce ok…dost se mi tím zprotivili a ztratili mou důvěru a to si plánují i nějakou společnou dovolenou, aniž by brali třeba v potaz to, že zrovna na to nemáme finance (rodičák, hypotéka, standardní výdaje a zbyde 00prdprd) a teď už ani chuť…no mají snad dojet někdy za měsíc, tak uvidíme…zase bude, ale vždyť to nic nebylo. Jasně, někdo má jen rýmečku nebo chřipku a někdo skončí na JIP - osobně znám dítě od sousedů, co tak skončilo a mladý kamarád sportovec taky…takže asi ne pro každého jen tak obyč chřipečka.
Hele, tak ja zase znam z okoli pripad, kdy zena da deti k byvalemu, protoze ma potvrzeny covid a ten s nimi a novou rodinou jezdi po rodinnych navstevach. Vsichni to vedi (i ta generace babicek a dedecku) a tvari se, ze je to v poradku. Se lidi fakt zblaznili?
Pak se lidi divi, ze se to takto siri. Udelali jste moc dobre, ze jste zustali doma. Ikdyz inkubacni doba je delsi nez den a je mozne ze tchanovci jeste infekcni nebyli. Na to se neda spolehat, proste jste udelali dobre. Navic rozhodnuti padlo od tveho muze, coz je dobre, zes nemusela byt ty „ta spatna“.
@lilith1 píše:
Uprimne, korona je hnusne svinstvo, zazivam to na vlastni kuzi, dekuji bohu ze jsem sla na antigenka a odhalili me vcas jinak by rodice tezce rizik.meli problem a velk.. ja uprimne nechspu tu obrovskou touhu senioru se ted setkavat![]()
![]()
i s temi testy to je blbe, protoze nakazu z poslednich dnu stejne neodhali, ten pocet nakezenych je daleko vetsi, lide nenahlasuji kontakty a vesele jak prasteny se navstevuji..ano zakladatalko si uplne normalni, tchanovci jsou mimo..
Nechteji byt pres svatky sami, jak jednoduché
My měli v rodině něco podobného. Těsně před vánoci volala sestřenice, že mají covid ve školce a nesehnali nikde místo na testy tak jdou do preventivní karantény. Pak na Štědrý den s velkou slávou svolala celou rodinu, že jsou negativní. A když jsem se jí ptala kde sehnala testy tak z ní vylezlo, že byla na testech jen ona
. Ze čtyř člené rodiny jeden
A když jsem jí řekla, že to nic neznamená a že hlavně to dítě může být pozitivní a bezpříznakový tak se ještě urazila. My tam teda naštěstí nebyli, ale ti co ano vesele navštěvují zbytek rodiny a ještě kroutí očima, že my je doma nechcem. Všichni na to se… Jen my se modlíme aby se nikde nic neobjevilo.
Udělala jsi dobře, že jste nejeli. Na druhou stranu chápu zklamání tchánů. Jen ta tvoje reakce - dost se mi tím zprotivili, ztratili moji důvěru, tak to je fakt přehnané.
@Pidulka1991 píše:
Tak radeji chytnou koronu? ![]()
Udělali jste dobře, že jste nešli. My šli těsně před Vánoci k manželovým rodičům na oběd a tchýně měla „jen“ kašel a celou dobu nám taky říkali, že to je její sezónní kašel, že to má často. Teď jsme všichni doma v izolaci s covidem, kašlem a rýmou.
Příště budeme chytřejší.
@lilith1 píše:
Tak radeji chytnou koronu?
Ano, většina skutečně ano. Samota je pro ně horší. Máme v ulici případ, že stará paní spáchala sebevraždu, protože měla pocit, že se na ni všichni vykašlali…
Rodice nedokazi pochopit a respektovat vase pocity. Bohuzel to nedokazete ani vy, holt jste deti vasich rodicu. Misto telefonovani o zradle a dohadovani se s nimi pobavte co a jak vnimaji.
Tady mate deruhy pohled, treba meho 70+ taty.
Covid tu bude radit jeste par let, budou mutace, ockovani plati paor mesicu a nebudou ho mit vsichni a nase vlada diletantu v cele s STBakem to stejne podela. Takze lockdown bude i pristi rok. Vzdyt ja se uz ani nemusim dozit doby pocovidove a umrit a nevidet 2 roky vnoucata jak si rozbaluji darky??? Radeji zemru
Takze tak
@Pidulka1991 píše:
Tak radši skončí na JIP? ![]()
@Blankaspl píše:
Ano, většina skutečně ano. Samota je pro ně horší. Máme v ulici případ, že stará paní spáchala sebevraždu, protože měla pocit, že se na ni všichni vykašlali…
Sorry ale mě tohle nedojímá. Celý národ dělá už rok manévry, abychom ochránili staré a slabé, kolik zničených kariér, osudů, podniků, a oni nedokážou být jedny vánoce sami, tak radši zahodí oběť desetitisíců lidí a šíří nemoc dál? O takových lidech si myslím svoje, ať je jim 20 nebo 100.
Navíc stačí zajít na test a pak se vidět můžou - my to tak udělali, deset dní jsme se izolovali, desátý šli na PCR, a mohli jsme tím pádem rodiče snoubence navštívit. Kdybychom neměli negativní PCR, prostě by se nejelo, a jeho rodiče by se s tím museli smířit. Naštěstí nejsme nikdo blbci a sobci, takže s tím počítali, že se to může stát.
Příspěvek upraven 30.12.20 v 09:09
Jo a ještě dodatek: že to těmhle sobečkům není blbé aspoň vůči těm sestrám v nemocnicích, které by třeba taky rády byly na svátky s rodinou, ale nemůžou, protože hovádka si nemůžou odpustit návštěvy s kdekým a nejsou schopná si zajít na test, a pak plní nemocnice.
@lilith1 píše:Jak tu padlo ano nekteri ano…
Tak radeji chytnou koronu?
@Liberalissima píše:
Tak radši skončí na JIP?
Yes.. Hele od nasi babicky jsme dostali vynadano, ze bychom tam nejeli, pro jistotu. Chapu, ze vas to nedojme, ale vzij se do jejich situace. Chapu obe strany ![]()
@OldaJ píše:
Rodice nedokazi pochopit a respektovat vase pocity. Bohuzel to nedokazete ani vy, holt jste deti vasich rodicu. Misto telefonovani o zradle a dohadovani se s nimi pobavte co a jak vnimaji.Tady mate deruhy pohled, treba meho 70+ taty.
Covid tu bude radit jeste par let, budou mutace, ockovani plati paor mesicu a nebudou ho mit vsichni a nase vlada diletantu v cele s STBakem to stejne podela. Takze lockdown bude i pristi rok. Vzdyt ja se uz ani nemusim dozit doby pocovidove a umrit a nevidet 2 roky vnoucata jak si rozbaluji darky??? Radeji zemru
Takze tak
Hm, takže radši zatížite už tak vyčerpané sestry, vy**rete se zvysoka na oběť milionů lidí, kteří už rok dělají psí kusy aby takové, jako vy, ochránili, na úkor vlastních podniků, které třeba budovali celý život, oběť dětí co kvůli vám rok nechodí do školy, jen abyste se milostpán NÁHODOU nemusel jedny svátky omezit a udělat si s rodinou před návštěvou test. Z lidí jako vy je mi zle, vrchol sobectví a tuposti. Hlavně se nezapomeňte rozčilovat, jak jsou „mladí“ pohodlní a sobečtí ![]()
Já kvůli ochraně lidí jako vy přišla o práci, odložila svatbu, odkládáme zakládání rodiny, vlastní babičku jsem neviděla rok, a nestěžuju si, protože chápu, že během pandemie se prostě každý musí významně uskromnit. A pak přijde buran, který si nedokáže odpustit chlebíčky u příbuzných
![]()
@Liberalissima píše:
Hm, takže radši zatížite už tak vyčerpané sestry, vy**rete se zvysoka na oběť milionů lidí, kteří už rok dělají psí kusy aby takové, jako vy, ochránili, na úkor vlastních podniků, které třeba budovali celý život, oběť dětí co kvůli vám rok nechodí do školy, jen abyste se milostpán NÁHODOU nemusel jedny svátky omezit a udělat si s rodinou před návštěvou test. Z lidí jako vy je mi zle, vrchol sobectví a tuposti. Hlavně se nezapomeňte rozčilovat, jak jsou „mladí“ pohodlní a sobečtíJá kvůli ochraně lidí jako vy přišla o práci, odložila svatbu, odkládáme zakládání rodiny, vlastní babičku jsem neviděla rok, a nestěžuju si, protože chápu, že během pandemie se prostě každý musí významně uskromnit. A pak přijde buran, který si nedokáže odpustit chlebíčky u příbuzných
![]()
![]()
A mně je zle z tebe a tvého vyjadřování. Jsi fanatik.
@Liberalissima vazena pani, hloupoucky je tady nekdo jiny. Mate pocit, ze jsme se videli kazdy den a nemohli jsme simodsputit vanoce? Nevideli jsme se vubec od brezna, nechali jsme to na nasich rodicich. A tem dosla trpelivost. S vladou, se vsim.
Na zaklade ceho vyhodnocujete jak to tady je spatne?
Do nemocnic hypochondri odkladaji prarodice aniz by tam museli byt(mam lekare svagra) Vlada nesdili zadne data. Kdo je na ventilatorech, kdo umira. Segmentace tech lidi. Jsou to lidi co ny umreli v teto dobe i kdyby tu covid nebyl?
Ja nemam data a obdivuji vas, ze vite vse a asi mate neco co my ne.
Jsme nezdrava populace, nejvic rakovin tlusteho streva, obezita. Takove lidi si proste chripky, covid, zapaly plic berou
Muj otec jezdi rocne na kole 5000km, stara se o sebe. Proste uz nechce byt na samotce.
Zbytek je blabla