Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky jsem tady nováček a s přítelem se snažíme o první děťátko od ledna 2016. Ty první tři měsíce snad nebyl den, kdy bych na to nemyslela… Ale teď mám už druhý den pocit, že se nám to konečně povedlo
. MS mám dostat až okolo 13.5 mám to dost rozházené takže nikdy nevím kdy opravdu přijde…
ty poslední dva dny mám pocit takové tlačivé bolesti jako kdyby mi něco tlačilo a občas zapíchlo v podbříšku, špatně mi není ani nepociťuji bolesti v prsou jen ten zvláštní pocit v břiše ![]()
Ahoj, nejsem sice už snažilka, ale také jsem v té pozici byla a pokud je člověk zdravotně v pořádku, je nejlepší neustálě se otěhotněním nezabývat. Já jsem se v tom u druhého těhotenství plácala 5 měsíců, kdy jsem prostě plánovaně nemohla otěhotnět. Pak jsem to pustila z hlavy a najednou tam ty dvě čárky byly. První miminko se nám také povedlo v době, když jsme se tím vůbec nezabývali, navíc jsem v den, kdy jsem se o tom dozvěděla vyhodili z práce.
Nechci Vás strašit, ale před druhým těhotenstvím jsem měla několikrát tlak v podbřišku a dokonce dva falešně pozitvní těhotenské testy.
Nakonec to u nás dopadlo tak, že jsme se při péči o dvě děti nezabývali možností otěhotnět natolik, že našemu poslednímu velmi neplánovanému přírůstku bude brzy půl roku.
Každopádně vám přeji ať to vyjde ![]()
Ahoj holky, můžu se přidat? Jmenuji se Andrea, je mi 23 a s přítelem se snažíme o druhé. Zkoušíme od ledna, ale intenzivně až teď první měsíc. Ms bych měla dostat příští pondělí tak už jsem netrpělivá ![]()
Lantanna- no snažím se na to nemyslet no, dnes ráno jsem si dělala test (vím je to moc brzy vzhledem k tomu, že MS ma přijít až okolo 13.5) ale čirou náhodou spadl z baru, tak jsem si řekla, že za zkoušku nic nedám
…
Andreofix- jsem ráda že ses přidala, máme totiž situaci tak trošku podobnou
také jsem Andrea 23 mi bude teď 1.6. MS mám dostat také okolo pondělka (spíše teda až okolo 13) a s přitelem se snažíme také od ledna akorád tedy o první miminko
holky vzhledem k tomu, že už jedno bejbátko máte, zkoušeli jste někdy ovulační testy, já jsem si totiž dělala každý den od 18.4-23.4 a vycházeli mi pořád pozitivní. Někde jsem i četla že zaznamenají i případné těhotenství, ale těhotenský test mi dnes ukázal jen jednu čárku, tak nevím…