Natírání plotu luxolem v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
19.8.19 12:46
@hanka.br. píše:
S tím nesouhlasím. Do 12.tt se hraje o všechno a opatrnost je na místě. I kdyby měly ženský sedět na zadku, pořád je to lepší, než se vědomě vystavovat škodlivinám a riskovat zdraví dítěte. Ono to nemusí být nutně jenom „buď a nebo“, tvoří se všechny soustavy, dítě se může narodit s blbým rozštěpem kvůli nějakému vnějšímu vlivu. Ať ženský klidně dělají, na co jsou zvyklé, ale jednoznačně škodlivé a toxické látky bych rozhodně vypustila.

A plechovka luxolu, který se může použít i v interiéru je nějaká život otravující látka? Neříkám pracovat ve výrobně barev, ale tohle ji nemůže nijak ohrozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
19.8.19 12:48

Já pracovala v práci s barvami do 8 týdne těhotenství. Mám dítě naprosto zdravé, ale taky jsem se bála zda mu to něco nepoškodí. To mi věř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.8.19 12:59
@Russet píše:
A plechovka luxolu, který se může použít i v interiéru je nějaká život otravující látka? Neříkám pracovat ve výrobně barev, ale tohle ji nemůže nijak ohrozit.

Nevím, toxicitu luxolu neznám, reagovala jsem na tvoje tvrzení, že do 12.tt je to všechno nebo nic, takže v podstatě nezáleží na tom, čemu se těhotná vystavuje. Takových věcí, které jsou běžně neškodné, ale pro vyvíjející se plod mohou být patologické, je spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.8.19 13:03
@hanka.br. píše:
Nevím, toxicitu luxolu neznám, reagovala jsem na tvoje tvrzení, že do 12.tt je to všechno nebo nic, takže v podstatě nezáleží na tom, čemu se těhotná vystavuje. Takových věcí, které jsou běžně neškodné, ale pro vyvíjející se plod mohou být patologické, je spousta.

Ale ona se i bojí to vyslovit nahlas a chce to za každou cenu tajit. To jí donošení dítěte nezajistí. Ona je v situaci, kdy nijak neriskuje a přehnaně se bojí. Proto jsem jí psala, že do 12. týdne je to stejně nejisté, ať bude jen sedět a čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.19 13:22
@Russet píše:
Ale ona se i bojí to vyslovit nahlas a chce to za každou cenu tajit. To jí donošení dítěte nezajistí. Ona je v situaci, kdy nijak neriskuje a přehnaně se bojí. Proto jsem jí psala, že do 12. týdne je to stejně nejisté, ať bude jen sedět a čekat.

Nechtěla jsem se obhajovat, protože někdy nemá cenu víc vysvětlovat… Ale tady se musím trochu chytit za slovo, ale nemyslím to zle. Ano, vyslovit se to bojím - před rodiči, protože se těhotenství může, ale taky nemusí říct před 3. měsícem. Já bych to ráda řekla co nejdéle, kdyby to náhodou nevyšlo. Myslím, že to je věc každé. To, že to vím já a přítel zatím stačí. Takto to máme my :-) Možná to nevydržím a řeknu to dřív, přece jenom člověk chce tu radostnou novinu vytroubit do světa :-) Co se týká Vašeho „sedět a čekat“.. Možná jste to myslela obrazně, nicméně musím pro úplnost dodat, že dělám všechno jako dřív a nedeptám se nervy, zda to vyjde, nebo ne. Bude to tak, jak má být… Ptala jsem se čistě na natírání, protože musíme asi obě uznat, že to není klasická práce v těhotenství, ale určitý riziko tam asi je (kdyby nebylo, nevyvolá to tady docela velkou diskuzi). Neptám se na mytí nádobí :))) Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
30408
19.8.19 13:26
@Anonymní píše:
Nechtěla jsem se obhajovat, protože někdy nemá cenu víc vysvětlovat… Ale tady se musím trochu chytit za slovo, ale nemyslím to zle. Ano, vyslovit se to bojím - před rodiči, protože se těhotenství může, ale taky nemusí říct před 3. měsícem. Já bych to ráda řekla co nejdéle, kdyby to náhodou nevyšlo. Myslím, že to je věc každé. To, že to vím já a přítel zatím stačí. Takto to máme my :-) Možná to nevydržím a řeknu to dřív, přece jenom člověk chce tu radostnou novinu vytroubit do světa :-) Co se týká Vašeho „sedět a čekat“.. Možná jste to myslela obrazně, nicméně musím pro úplnost dodat, že dělám všechno jako dřív a nedeptám se nervy, zda to vyjde, nebo ne. Bude to tak, jak má být… Ptala jsem se čistě na natírání, protože musíme asi obě uznat, že to není klasická práce v těhotenství, ale určitý riziko tam asi je (kdyby nebylo, nevyvolá to tady docela velkou diskuzi). Neptám se na mytí nádobí :))) Zakladatelka

Možná by místo dohadování fakt stálo za to podívat se na google, jestli je luxol toxický, určitě to tam bude, A budeš mít jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.8.19 13:34
@hanka.br. píše:
Možná by místo dohadování fakt stálo za to podívat se na google, jestli je luxol toxický, určitě to tam bude, A budeš mít jasno.

Já bych negooglila a zeptala se svého gynekologa. Až mi řekne, že těhotenství prosperuje a že je vše na dobré cestě. Já ve 4. týdnu ani netušila, že jsem v tom. Tudíž jsem se nijak zvlášť nehlídala. A dítě mám zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.8.19 13:35

Ani na jediné plechovce jakéhokoliv nátěru, laku nebo lazury jsem nenašla, že by s nimi nesměla pracovat těhotná žena. A zrovna tohle bývá uvedeno na prvním místě.

• Citovat
  • Upravit
53518
19.8.19 13:37
@Anonymní píše:

Nevím, já jsem v těhotenství dělala až do 6. týdne před porodem, dojížděla do města a dýchala tam splodiny výfuků automobilů. Předělávali jsme byt, smrdělo toho tady dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
19.8.19 13:44

Já bych ten plot nenatírala, nejsem žádná přehnaná citlivka, ale tak nějak intuitivně, pokud nejde o život a jsou i jiní lidé, kteří to můžou natřít, tak nevím proč by to měla natírat zrovna těhotná holka
a kdyby nebyl nikdo jiný, tak ten plot za rok taky nespadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
19.8.19 17:27

Zalezi jestli je to na bazi olejovych barev…
https://www.livestrong.com/…n-pregnancy/

uznavam, ze to neni top odkaz, ale alespon neco :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
19.8.19 18:32

@Russet Ale ona se nebojí. že by plod nedonosila, ona se bojí poškození-vzniku nějaké vady v důsledku vdechování chemikálie. A jak jsi to myslela, že do toho 12 týdne je to buď a nebo? To se týká rizika potratu, ne? Jako že se to nedá nijak ovlivnit, jestli se plod udrží nebo ne. Ale rozhodně se to netýká vrozených vad, tam naopak většina vznika v tom 1. trimestru. A věř tomu, že se udrží plody s daleko horšími vadami, i neslučitelnými se životem, než jsou rozštěpy, jak tu zmínila Hanka. Když ženská bude čmuchat ředidlo kolem porodu, tak už je to jedno, dítě je hotový, ale v tom prvním trimestru, kdy se zrovna v té chvíli může vyvíjet nějaký orgán, na který to může mít teratogenní účinek, to jedno určitě není. Takže já bych zrovna tohle neriskla a jak tady někdo psal, že to na pixle není napsaný, že to nemají dýchat těhotný 8o, na to snad stačí selský rozum. Na flašce vodky taky není napsaný, že to nemají chlastat těhotný.
Tady něco o vzniku vrozených vad
 http://www.vrozene-vady.cz/…dy/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.8.19 21:44
@renap píše:
@Russet Ale ona se nebojí. že by plod nedonosila, ona se bojí poškození-vzniku nějaké vady v důsledku vdechování chemikálie. A jak jsi to myslela, že do toho 12 týdne je to buď a nebo? To se týká rizika potratu, ne? Jako že se to nedá nijak ovlivnit, jestli se plod udrží nebo ne. Ale rozhodně se to netýká vrozených vad, tam naopak většina vznika v tom 1. trimestru. A věř tomu, že se udrží plody s daleko horšími vadami, i neslučitelnými se životem, než jsou rozštěpy, jak tu zmínila Hanka. Když ženská bude čmuchat ředidlo kolem porodu, tak už je to jedno, dítě je hotový, ale v tom prvním trimestru, kdy se zrovna v té chvíli může vyvíjet nějaký orgán, na který to může mít teratogenní účinek, to jedno určitě není. Takže já bych zrovna tohle neriskla a jak tady někdo psal, že to na pixle není napsaný, že to nemají dýchat těhotný 8o, na to snad stačí selský rozum. Na flašce vodky taky není napsaný, že to nemají chlastat těhotný.
Tady něco o vzniku vrozených vad
http://www.vrozene-vady.cz/…dy/index.php?…

Tak čuchat to snad nebude. Venku na vzduchu sotva něco do nosu dojde. Navíc nemusí natírat ona a může to natřít manžel. Nechápu, co řeší. To se bez ní nic doma nepohne nebo co? Je nutné natírat plot zrovna teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí